miercuri, 25 mai 2022

Luna mai și florile sale (2) - bujori

 Bujorii sunt una dintre florile parfumate ale primăverii. Din punctul meu de vedere, cu cât mai divers colorați și parfumați, cu atât mai bine. Când am cumparat acest teren, am găsit pe el și doua tufe de bujori roz, cu floare bătută. 

 


În timp le-am mai înmulțit și am încercat să pun și alte culori. Din păcate nu s-a prins decat cel alb adus inițial de la bunica. 

   

 

Din soiurile pe care le-am mai cumpărat sau mi le-a adus mama, singurul care a rezistat și a înflorit este tot alb, dar are o altfel de floare. Mai este o tufă rasarită, dar anul acesta nu a avut flori, deci nu stiu ce culoare va avea.

Mi-au placut mult niște bujori grena de la vecina, i-a avut lângă gardul comun o perioada. Mi-a promis că îmi da, dar ... nu a fost foarte darnică din acest punct de vedere. Întâmplarea face că la începutul anului am ajuns să cupar fix terenul acestei vecine și chiar m-am bucurat când am văzut câti bujori au rasărit. Dar mulți sunt la umbră, printr-un sol pietros și nu au înflorit. Nu i-am mutat în primăvară că vroiam să văd întâi ce culori au, ca să îi pot așeza alternativ, dar ... nu a fost după cum am plănuit eu.  Doar 3 din toți bujorii aceștia au înflorit sau au boboci : unul alb, unul roz cu floare simplă, iar al treilea încă nu știu.

 

8 comentarii:

  1. Superbi bujorii! Mi-ar placea sa dureze mai mult aceste flori. Parca trec prea repede!
    Multumesc pentru prezentare! O zi superb aromata!❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-ar placea acest lucru, sa tina mai mult.
      O zi minunata si tie!

      Ștergere
  2. Frumoase flori si bujorii! Cand sunt in tufa arata extraordinar de fain in gradina! Sper ca toti sa faca flori incepand cu anul care vine. :) Bucurie pentru ochi - implicit suflet - ofera si ceea ce ai acum.
    Spor florilor la inflorit :) si spor tie la ceea ce ai de facut! ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Diana. Sunt printre putinele flori care arata frumos si in vaza si daca ii culegi cand abia se deschid, tin si mult. Si pentru ca trebuie oricum taiati aproape imediat ce s-au trecut, prefer sa ii culeg eu inainte sa umplu casa cu parfumul lor si sa daruiesc prietenelor, profesoarelor copiilor.

      Ștergere
  3. Ador bujorii! Sunt florile mele preferate. :)
    Îți mulțumesc, Niko, pentru bucuria de a-i admira pe ai tăi! ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!