luni, 9 mai 2022

Flori de piersic din hârtie creponată - FFV(1)

 Săptămâna trecută a început Festivalul fructelor de vară, un calendar recreativ ce are ca sursă de inspiratie fructe precum căpșuni, cireșe, dar și alte fructe de vară timpurie. Azi e ultima zi pentru prima temă, cea dedicată florilor din care provin fructele, iar eu abia acum, pe ultima sută de metri, am reușit să termin proiectul meu. Asta și din cauza încăpățânării mele de a face ceva ce nu mai încercasem până acum.

Când am postat tema provocării, îmi alesesem niște flori de căpșuni din panglică, dar apoi mi-a sărit în ochi un tutorial de realizat flori de piersic din hârtie creponată, ceva ce nu mai făcusem până acum. Nu doar floarea de piersic, ci chiar flori cu petale individuale. Singurele flori de hârtie pe care le-am făcut până azi au fost fie cele cu perforatorul, fie trandafiri, spiralați sau din hârtie creponată.

În plus, în temele viitoare e mai greu să abordezi alt fruct în afară de cireasă sau căpșună, ( sau poate încă nu am găsit eu idei), așa că am știut că e musai să fac aceste flori ca să liniștesc neuronul, cum spune Diana.

Bine-nțeles că nu am hârtie creponatâ floristică. Până azi nici nu am înțeles ce este aia hârtie creponată floristică. Mi se parea doar o altă denumire pompoasă. Acum știu că nu e așa și că e mai groasă și mai potrivită pentru prelucrarea și aranjarea petalelor. Și bine-nțeles că nici culorile nu sunt tocmai la fel. Am lucrat cu ce am avut la dispoziție.

Un alt neajuns au fost staminele. Nu am și nu am găsit tutoriale cum să le fac acasă, prin urmare am improvizat. Am folosit firele de cupru dintr-un cablu de curent ale căror capete le-am trecut prin ojă neagră.


Un alt lucru pe care l-am făcut diferit față de tutorial a fost că am folosit aracet pe post de adeziv, nu pistolul cu silicon. Sincer nu înteleg cum pot să folosească pistolul cu silicon pe obiecte atât de mici și să nu se ardă. Din grijă pentru degețelele mele am renunțat și la a încerca. Știu ce înseamna o arsură serioasă cu silicon fierbinte și nu vreau să repet experiența.


O altă noutate pentru mine a fost scotch-ul special pentru flori. Îl tot vedeam în tutoriale și îmi doream, astfel că nu am stat pe gânduri când l-am găsit întâmplător într-un hipermarket. Azi i-a venit rândul la testat.


Nu pot să zic că sunt super încăntată de el, dar al meu e mult mai lat decât cel din tutorial și chiar mi s-a părut dificil să lucrez cu el așa. Am tăiat bucăți mai mari pe care le-am înjumătățit pe lungime și astfel mi-am ușurat munca.


Și rezultatul final:










8 comentarii:

  1. Niko, ai maini de aur! Crenguta cu flori asezata in vaza zici ca-i reala!
    Atentia la detalii "face diferenta"! 😊 Diferenta intre mine si tine si Suzana si altele ca voi. Cand ma apuc sa lucrez astfel de lucrusoare parca-s pe baterii: ma grabesc sa termin! Nu ma grabesc pentru ca vreau "sa scap" ci pentru ca lucrez "azi un pic, maine un pic" si sunt extraordinar de nerabdatoare sa vad "produsul finit" - si sar peste etape, nu ma gandesc prea mult la ce si cum...
    Felicitari pentru crenguta cu flori de piersic! Este superba! Multumesc pentru instructiuni! 😊
    Spor! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere.
      Si eu am mania asta, savad produsul finit cat mai repede. De altfel cam urasc proiectele care necesita mai multe zile pentru a fi terminate. De cele mai multe ori raman doar incepute. De asta nu cos, crosetez sau tricotez decat obiecte mici.

      Ștergere
  2. Niko, arata minunat intr-adevar. M-am uitat putin si pe tutorial si mai sunt si acolo cateva idei, mai ales cele legate de colorare a petalelor. Ai avut mare rabdare sa faci asa ceva. Am gasit un tutorial pentru pistile, poate te intereseaza: https://www.youtube.com/watch?v=Nz9mP0mJW9s
    Felicitari inca o data. A meritat sa vedem finalul obtinut.
    Multumesc pentru inspiratii! O zi frumoasa!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe repede inainte am vazut tutorialul, chiar e interesanta desi eu nu m-am lamurit ce e aia faina de porumb. Seamana cu amidonul. E un proces migalos, acela de a face pistilele. Nu greu, doar migalos. Nu stiu daca mai am rabdarea necesara.
      Multumesc de aprecieri.

      Ștergere
    2. Sincer, ce mi s-a parut util a fost intarirea unui fir alb in lipici. Pana la urma varful se poate colora. Doar daca lucrezi pentru a le vinde iti faci astfel de provizii. Improvizatiile sunt placerea mea...

      Ștergere
    3. Si pentru mine a fost una din informatiile esentiale. Pt varf aveam deja solutia cu oja, dar nu stiam din ce sa fac restul. E adevarat ca nici nu am cumparat vreodata pistile de la magazinele de profil ca sa imi fac vreo idee despre ele. Pentru o florare doua cate facem noi, merge si ceva improvizat.

      Ștergere
  3. Citind azi-noapte despre "criza" fructelor de primavara/vara timpurie 😊 am cautat azi ceva fructe de primavara "de lucrat" si-am constatat ca... habar nu mai am ce si cand cu fructele! Cumparand capsuni (sau orice fruct de vara) si in timp de iarna imi dau seama ca mi-a cam saracit... creierul! :)) Aveam impresia ca-s o multime de fructe care se culeg primavara (in Ro)! Cu ocazia acestui joc mi-am mai actualizat unele informatii. 😊 Oricum, cred ca ar fi ok daca ne-am juca de-a "festivalul florilor fructelor de vara" - pana vine vara astronomica. 😊

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!