luni, 16 mai 2022

Coșulet pentru fructe (FFV2)

 A doua saptămână a Festivalului fructelor de vară a avut ca temă realizarea unui coșuleț pentru fructe, pornind de la un obiect reciclabil ( sticla, cutie, hârtie...).  Din toate ideile prezentate la provocare ca sursă de inspirație mă tenta să încerc coșulețul din paie de băut, un model pe care de mult aș dori să-l încerc, dar cum timpul nu prea a fost de partea mea, am ales repede altceva mai simplu. Și chiar și așa, că doar nu mă dezic de mine, tot pe ultima sută de metri l-am terminat și acum mă grăbesc să termin postarea să o pot înscrie în tabel.

Am ales să reciclez o cutie de napolitane pe care s-o îmbrac în tuburi de hârtie. Tot strâng foile pe care scriu și le transform în tuburi de hârtie, în ideea de a face ornamente împletite. Chiar mă gândisem la un coșuleț, dar știam că e migălos și destul de dificil dacă nu stăpânești bine tehnica. Căutând tuburile deja formate, am găsit altele, din hârtie albă pregătite cu ani în urmă pentru macheta unui templu, dar care n-au mai ajuns în proiectul respectiv.


Asta îmi pregătisem inițial ca materie primă, dar pe măsură ce lucram, descopeream lucruri care mai trebuiau făcute. Ca de exemplu să îmbrac interiorul si așa a apărut în peisaj hărtia creponată. După ce am tăiat capacul, am desfăcut cutia de tot pentru a fi mai ușor de îmbrăcat.

 


După ce am reasamblat cutia, am ”îmbracat” și partea de jos în hârtie creponată. Mijlocul lateralelor a fost lăsat liber deoarece urma să fie acoperit de tuburile de hârtie.


Toarta a fost confecționată din capacul tăiat și  înfășurată tot în hârtie creponată verde. 


Proaspăt ieșit de pe banda de asamblare, a rămas să se odihnească peste noapte în așteptarea unor accesorii:


Am cochetat mult cu ideea de a lipi șervețel pe lateral; știam că ar trebui să am unele cu cireșe, dar cum șervețelele mele sunt undeva bine puse, am renunțat la idee și am oscilat între a face fructe din hârtie sau din fetru. Într-un final m-am decis la chenile, sârmă plușată. Cel mai bine mi-au ieșit cireșele, nici alea prea grozave, dar singura căpșunică încercată nu prea a fost recunoscută de interlocutori.


La sfârșit am decorat coșulețul cu o planglică puțin cam festivă ( de Crăciun mi s-a spus) și cu cireșele din chenile:
 






6 comentarii:

  1. Toata stima, Niko, pentru aceasta realizare. Recunosc spasit ca nu m-as fi bagat la o astfel de abordare!
    Am facut si eu cateva tubulete, de curiozitate, dupa ce vazusem la Sinaia obiecte adevarate din asa ceva.
    Dar daca nu le faci in timp, toate impreuna e prea laborios. Imi propusesem unul pe zi si eventual o piesa quilling, insa nu s-a produs evenimentul!😊
    Arata fain si cu acompaniamentul de cirese! Si chiar am uitat de acele sarme...
    Noapte buna si felicitari inca o data!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. genul acesta de tuburi de hârtie, unde înfășosori hârtia pe un creion pe lungimea sau lățimea ei am tot facut cu domnișoara maea mai mare cand era ea pe la grădiniță. Le făceam din hârtie glasată în diverse culori, apoi le tăiam la 2-3 cm și i le dădeam să le înșire pe ață. Și-a tot făcut coliere așa.
      Da, e adevărat, e laborios. Dacă nu aș fi avut gata pregătite tuburile, nu m-aș fi apucat de acest coșuleț.
      Multumesc de aprecieri. O zi frumoasă.

      Ștergere
    2. Eu le faceam pe andrele!

      Ștergere
  2. E minunat cosuletul! Si, da, e festiv! Asa si trebuie: e Festivalul fructelor de vara! 😊
    E super! Are si ceva "racoritor", de Craciun (imi plac interlocutorii tai) 😊 si prin albul tuburilor. Dar alb e "culoare" pentru toate anotimpurile, nu e marca inregistrata de Zâna Iarna. 😊
    Capsuna poate ca e fraga. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am luat cu fraga si-am uitat sa-ti multumesc pentru instructiuni - multumesc!
      Cand am realizat ca nu ma descurc cu acel coș din denim ma gandisem la acest model (sa nu revin la plastic) dar mi s-a parut ca ar lua ceva mai mult timp, si riscam sa pierd inscrierea.

      Ștergere
    2. Măi, tu chiar găndești ca interlocutorii mei, sau ca unii din ei. Domnișoara mea a sugerat același lucru, că e o frăguță. Tot ea a fost și cu Crăciunul, din cauza sclipiciului din panglică. Și da, nu a pus iarna monopol pe culorile rosu și verde, chiar daca au sclipici.
      PS: oricand cu plăcere. Atât timp cât știu despre ce e vorba,nu ma deranjeaza să împărtășesc cu ceilalți din experiența meau sau din ceea ce am aflat.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!