luni, 30 mai 2022

Căpșuni 3D - quilling (FFV4)

Pentru saptămana fructelor 3D din Festival, aveam în plan să fac un ornament de perete cu grilaj din bețe de bambus ca suport pentru un minighiveci în care să pun niște căpșuni. Sună tare complicat, dar în mintea mea era simplu. Cu mine problema e că parcă nu pot începe un proiect până nu îl vizualizez în minte așa cum îl doresc. Asta nu înseamnă că nu mă apucă schimbatul unor detalii pe parcurs, dar trebuie să am în cap ceva concret spre care să tind. 

Cu poiectul acesta a fost greu să mă hotarăsc cum să fac căpșunele : din panglică, din fetru, din hârtie. Aveam nevoie de fructele gata făcute ca să stabilesc mărimea ghiveciului și a grilajului de bambus. Uneori zici că-mi face plăcere să mă complic singură, pentru că deși plecasem înițial de la căpșunica din fetru, mă tot tenta cea din panglică din primul tutorial de la saptămana cu flori.

Apoi a venit piticul mic că are nu știu ce proiect de făcut pentru la școală doar în quilling și că trebuie să-l termine până azi. Prima dată când mi-a zis de quilling, știindu-mă că îmi place să lucrez în acelați timp cu fetele, am căutat dacă pot face căpșuni quilling. Am găsit enorm de multe modele care mai de care mai frumoase, dar nu erau 3D. Într-un final am găsit două tutoriale asemănătoare, unul cu poze, altul video. Așa când vezi în poze sau filmulețe pare simplu și am zis că încerc.

Ieri, cât timp s-a ocupat piticul meu de proiectul ei, am construit și eu căpșuni. Am făcut un fel de combinație între cele două tutoriale și ce a ieșit se vede în poze. Urma să termin azi ornamentul în care să le așez, dar m-am blocat încă de aseară la confecționarea frunzelor. Căutând idei, am găsit un tutorial de realizare a căpșunilor numai din hârtie creponată. Mi s-au părut superbe acele căpșuni și cred că pe aceastea le-aș fi făcut dacă aș fi știut mai din timp de ele.


Azi din păcate am intrat într-un blocaj total în ceea ce privește creativitatea. Iar când mi-a fost clar că nu mai am timp să termin ceea ce îm propusesem, eram pe punctul de a renunța la a mai scrie pe blog despre căpșunile mele. Dar cum ele sunt exact ceea ce cerea provocarea acestei saptămâni, am căutat un mod de a le poza cât mai frumos. Am găsit fix vaza în care țineam crenguța cu flori de piersic, prima mea lucrare la acest festival


Când am adăugat crenguța în vază, în ideea de a reașeza ornamentele ca mai înainte, domnișoara mea cea mare, criticul și sfătuitorul meu când am dubii, a exclamat ” nu mă înteresează, ce sunt alea, flori de cireș, sau ce-or fi ( piersic - am corectat eu), bine piersic, dar așa le lași!” Așa că m-am conformat și acum crenguța mea de piersic face căpșuni. Se pare că totuși aici le era locul, nu în ornamentul gândit de mine.

În încheiere vă las proiectul piticotului, cel care mi-a schimbat mie planurile pentru fructele 3D







4 comentarii:

  1. Imi plac mult ciresele aparute printre florile de cais!
    Iubesc quillingul, insa in cantitati mici. Daca as reusi sa fac zilnic cate ceva poate as aduna pentru un
    subiect mare, insa altfel nu am cum!
    Arata frumos si proiectul piticotului. A legat culorile armonios!
    Multumesc mult Niko! Zile cu spor si inspiratie!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel, quilling doar in cantitati mici. Proiecte mar cu multe multe piese....nu e de mine. de-asta nu-mi place nici origami, desi se poat face niste obiecte decorative spectaculoase. Dar eu nu am rabdare sa pliez atat de multe patratele de hartie.
      O zi frumoasa si tie!

      Ștergere
  2. Plopul face pere, rachita micsunele; de ce sa nu faca piersicul capsunele?! Are dreptate copila ta! Ne jucam, scriem povesti - orice e posibil in povesti. 😊 E frumos decorul (par a fi de lut fructele, la o privire rapida)
    Am vazut pozele cu acea capsuna data prin "fulgi de cocos" (nu am inteles ce e dar m-am gandit ca si date prin zahar tos e ok) 😊 arata excelent; fain arata si capsuna quilling din video, iar modul in care sunt executate cele din video incorporat sunt excelente, dar tare migalos imi pare lucrul.
    Proiectul piticotului e superb parfumat si reusit! Imi imaginez ca sunt viorele (sau violete - 'ca unii le zic intr-un fel, altii in alt fel) - floricelele acelea mici, cu petale mov-albastru si "centru" galben, care parfumeaza aerul la inceput de primavara si apar spontan.
    Felicitari!
    Spor in ce mai aveti de facut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mi-am dat seama prin ce sunt date acele căpșuni. Arată fain, par prajituri/bombonele. Mă găndeam la zăpadă artificiala, dar atunci de ce le mai fac quilling? Nu se mai vede ce e dedesubt. Ar putea fi și de lut.
      Piticotul a descoperit quillingul de curand si pare sa-i placă momentan. Dar nu cred ca va avea răbdare pentru vreun proiect mai complicat.
      Spor și tie Diana!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!