vineri, 25 noiembrie 2022

Sticlă de vin decorată cu ghindă - MdN(8)

 Etapa Materiale din natură, din Calendarul creativ, a ajuns la final, ultima săptămână fiind dedicată lucrului cu fructe cu coajă tare: nuci, fistic, castane, ghină, etc... 

 Idei pentru inspirație am adunat aici.

Tabelul pentru înscrierea lucrărilor participante este aici.

Fructul ales pentru această temă de mine a fost ghinda, mai ales că adunasem câteva în vacanța de toamnă. Am adunat din locuri diferite și acum am an descoperit că și ghinda poate fi de mai multe feluri (nu stiu de ce pănă acum nu am observat asta)
Și de data aceasta am făcut tot o sticlă decorată tot cu un strugure.
 Procedeul este același ca la celelalte sticle de vin din serie sticlelor decorative: le-am  înfășurat în sfoară, peste care am lipit cu pistolul cu silicon, ”boabele de strugure”, de această dată căpăcelele de ghindă. Dintr-o ghindă mai lungă am luat o coajă cu care am format codița strugurelui.


 


Materiale din natură se încheie cu această temă, dar odată cu luna decembrie începe Adeventul Fotografic la care sper să vă facă plăcere să participați. Va urma și un concurs de Crăciun, detalii în curând.

MdN(7) - Crengi

10 comentarii:

  1. Nu m-am jucat cu astfel de capacele. Arata frumos noua sticla decorata.
    AI incercat sa strapungi ghindele? S-ar putea? Din ele ar iesi niste ghirlande frumoase.
    Acum doar fluidul mai trebuie sa pui in atatea sticle!
    Intreaga colectie va arata minunat! Felicitari, Niko!
    Sa le folositi cu placere! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În copilarie făceam pe la scoala cu bete de chibrit și castane diverse figurine. Ghinda era cam rară în creațiile noastre, poate pentru că era greu de procurat (castanele erau la poarta școlii).
      Acum, adult mi-amintesc de o singură dată să fi folosit capac de ghindă la un om de zăpadă din măceșe de trandafiri( https://mniko.blogspot.com/2020/12/ornament-de-craciun-cu-spirala-dublu.html).
      Sticlele mele sunt pur decorative. Nu cred că rezistă la spalat prea multe utilizări, s-ar tot uda sfoara și cred că s-ar strica.

      Ștergere
  2. Cand eram eu foarte mica imi placea sa mergem in padurea de langa oras sa adun ghinde - odata, de entuziasm, am adunat si altceva (mai erau si oi pe acolo... hahahahahahaha). Dar aia a fost o exceptie.
    Revenind la ghinde - chiar ma gandeam ca mi-ar placea sa am asa... o punguta de capacele - asta pentru ca fructul se cam strica, face mizerie, presupun ca stii, dar capacelele - geniale). Si da, sunt de mai multe feluri, mie imi placeau cele mai micute, am observat ca la acele erau mai putine sanse sa se faca mizerie, decat la cele lunguiete.

    Sticla a iesit minunat :D - tare mult imi place combinatia sfoara si decoratiuni lipite cu efect 3D. Ai o colectie de sticlute decorate pe cinste :D

    Sa vina temele la advent - nu de alta dar ti-am zis, in afara de cateva lucruri care au deja locul lor prin calendar nu mai fac alte planuri, o sa ma adaptez din mers :D. Si Rukkusu e entuziasmata :)))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, cele lunguiețe s-au stricat, mai bine zis uscat în înterior și a crăpat coaja, așa, mi-a și venit ideea să o folosesc doar parțial. Cele micuțe, rotunjoare sunt toate întregi.
      Vor veni imediat și temele de advent. Facem vreo doua zile pauză de craft să ne reîncărcăm bateriile pentru postorile zilnice.

      Ștergere
  3. Sticla decorata e foarte frumoasa! Ideea de a face acest "set" o consider super!
    Cat despre ghindeeee! 😊 Oh, de cand n-am mai vazut ghinde! Poate ca suna ciudat, dar imi plac foarte mult - cum arata! Poate pentru ca au sepcute, poate pentru ca sunt fructele stejarului - un copac preferat, ca simbol...

    Inca ma gandesc la o poveste pentru ce-am "mesterit" din coji... Am terminat "in avans" si acum risipesc timp. 😊
    Duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, nu-mi amintesc să fi văzut stejari în brașov. M-a surprins să văn intr-o parcare în Ploiești ghinde pe jos, de-acolo am aducat o parte din ele. Sau la Fundeni am găsit un stejar, dar nu nimeresc mereu să merg fix când cade ghinda.
      Și mie îmi place colecția de sticle și mă bucur că am dus-o până la capăt. Adunasem multe sticle de vin și le șineam degeaba că le decorez eu... Nu că aș fi elinerat cine știe ce locul acum, că acestea le pastrez pe toate pentru mine, dar mi-am îmbogățit colecția de decoruri de toamnă/halloween). La anul o să mă bucur mai mult de ea, că acum deja le-am strâns într-o cutie, fac loc să scot bradul și decorațiunile de Crăciun.
      PS: chiar mă întrebam de ce nu apari în tabel. Chiar m-am dus la tine să vad dacă ai postat și ai uitat cumva să pui linkul în tabel.

      Ștergere
  4. Oooo, ai avut ceva ghinde strânse...
    A rezultat ceva artistic 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se pare că am avut exact cât mi-a trebuit pentru sticlă. Parcă mi-aș mai dori să fi avut mai multe.

      Ștergere
  5. Foarte faina ideea! Sunt perfecte pentru boabele de struguri! Si eu le adun, dar nu prea le gasesc... se pare ca stejarii sunt tot mai rari peste tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe langă stejarii tot mai rari, cand nimeresc pe sub unul care scutură ghinda, nu găsesc și căpăcelele, parcă intră în pământ ( sau nu cad oare mereu impreună din copac?)
      Multumesc de vizită. Te mai aștept.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!