Ca de obicei în grădină sunt și legume care nu se fac. Anul acesta a fost din nou rândul dovlecilor de plăcintă și al rădăcinoaselor. E al doilea an la dovleci când nu se fac decât două trei roade mari, dar e prima dată când găsesc așa mini dovleci când strâng din grădină, să pregătesc terenul pentru iarnă.
Pozele sunt din arhiva personala
Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, găzduit de Suzana
Soția mea a pățit astă-vară cu roșiile.De altfel, eu nici nu m-am așteptat la rezultate bune, deoarece toți vecinii ne spun de ani de zile că aerul din Ilfov e infectat...
RăspundețiȘtergereHappy joi!
Eu locuiesc lângă o rafinarie, deci.... dar insist. Anul trecut am pațit și eu cu roșiile , s-au mânat și nu am făcut bulion aproape deloc. Anul acesta am adunat destul și pentru bulion, dar roșiile s-au trecut repede, în septembrie le scosesem deja de pe teren. Știu că ar trebui să le îngrijesc mai mult, dar nu-mi permite timpul să le îngrijesc ca la carte. Plus că insist să nu le pun chimicale. Are solul destule ca să mai dau și eu.
ȘtergereSunt dragalase tare! 😊
RăspundețiȘtergereSe vor maturiza cele din anul urmator. 😊 Acestea au ales sa mai copilareasca.
Seara frumoasa in continuare!
Ar fi bine să se maturizeze mai mulți anul viitor. Măcar dovlecii de plăcintă că suntem fani, deși se rezolvă ușor cu ceva achiziții toamna și păstrați la beci.
ȘtergereO seară frumoasă și ție!
Una este sa arate simpatic in poze si alta este sa nu reuseasca sa creasca. ma intreb de ce oare?
RăspundețiȘtergereNu ma pricep, insa sunt atatea idei conexe cam ciudate!
Multumesc, Niko!
Happy Joi! Sa nu fii suparata, se mai intampla...
Să știi că nu sunt supărată. Nu am de ce să fiu. Printre morcovii ăia mai sunt și unii mai mărișări care merită păstrați pentru consum. Iar aceștia mici vor merge la iepuraș drăgălaș.
ȘtergereDovlecii sunt ciudați că am așteptat tăata vara să rodească și abia acum, în noiembrie au început să facă rod.
Cu morcovii știu care e problema, trebuie solul arat mai adânc, nu e afânat destul solul și nu au unde crește, plus că trebuie rărit în timpul anului. Dar soțul nu ară cum aș vrea eu, iar eu nu pot să fac asta singură, iar la cazma... nu mulțumesc.
Cu dovlecii...nu știu ce se întâmplă, încă nu am găsit motivul.
Trist dar și eu am trecut prin această fază - așa am hotărât că nu mai cultiv... în grădina mică am doar flori iar în cea mare, pomi...
RăspundețiȘtergerePupici ❤️
Eu nu o privesc ca pe ceva trist, ci ca pe ceva drăgălaș : baby-morcov cu baby-păstărnac și baby-dovleac. Prin pozele astea nu am încercat să mă plâng, ci doar mi s-au părut drăguțe legumele la scara mică. Nu contează că astea nu pot fi folosite ( cu excepția morcovului care va merge la o prietenă pentru iepurașul ei), nu toată recolta este așa. Iar eu și pe astea le pot folosi cum am mai făcut-o în alți ani, le spăl bine-bine de pământ, nu le curăt coaja și le fierb cu ceva oase pentru câini. Ei vor fi încântați. Labradorii mei mai ronțăie câte o legumă și crudă.
ȘtergereCe faine suuuuuuunt! :D Sa am si eu asa recolta de morcovei mama mama cineva ar fi mega happy... de fapt pana sa ajung si eu sa gust o bucatica, Kouki si testoasele le-ar rade intr-o secunda.
RăspundețiȘtergereVreau sa imi pun in mici recipiente in balcon.
Am o prietena care a avut si cartofi mici mici si rosii - tocmai bune pentru cateva poze super dragute cu papusica ei micuta. :D
Sa nu va lasati - eventual incearca si o sera pentru rosii si legume mai sensibile. Poluarea e ceva de speriat. Aveam prin 2005, cam asa un balcon pliiiiiin de floricele. apoi au venit niste veri atat de poluate incat am ramas cu nici jumatate. Vreau sa imi pun cateva fire de rosiute, fasole as mai vrea... asa in balcon... o sa incerc sa le fac solutie cu drojdie de bere - ca sa le hranesc.
Happy weekend.
Am seră, de doi ani deja. Chiar azi am fost în solar cum îi spunem aici și am plantat ceapă și usturoi pentru la iarnăprimăvară.
ȘtergereAm mai auzit despre grădini de legume în balcon. Cât am stat în Rîșnov, la apartament nu am încercat, iar acum nu mai e cazul
Un weekent minunat și ție.