luni, 4 ianuarie 2021

Calendarul Ghioceilor

 După tradiția calendarelor advent cu activități creative pe care le ținem în fiecare an în decembrie, fetele mi-au propus să facem astfel de calendare ți în restul anului, cu deosebirea că nu zilnic ci săptămânal. Cum ni s-a parut prea mult sa facem unul pentru tot anul, am zis că ne împarțim pe anotimpuri și evenimente deosebite, astfel încât calendarul advent din decembrie să ramană așa cum facem de obicei.

În concluzie, am trecut la treabă, am adunat/înmulțit și împărțit anul, căutat subiecte si teme de lucru, iar pentru început am organizat ”Calendarul Ghioceilor”

Calendarul e structurat in 9+1 săptămâni, nouă săptămâni întregi, și săptamana zero corespunzătoare celor trei zile de la începutul anului. Fiecare ghiocel se deschide dezvăluind un simbol cu ajutorul căruia se identifică plicul cu tema săptămânală. In plic se găsesc poze și câteva indicații cu ceea ce se cere. Nu este obligatoriu ”copierea” modelului, dar trebuie respectată tema.
Și pentru ca prima etapă (săptămâna zero) tocmai s-a incheiat, aseară am primit primele proiecte gata și ceva în plus. Tema a fost ”pictarea unui ghiocel pe piatra sau lemn”


Eu am vrut să încerc pictura pe lemn în puncte, dar fără uneltele specifice nu iese ceea ce ar trebui, drept urmare am trecut la pictura clasică pe lemn sau pietre









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va mulțumesc pentru vizită!