duminică, 10 ianuarie 2021

Ghiocei din mărgele



Prima săptămână din Calendarul Ghioceilor a avut ca temă realizarea unor ghiocei din mărgele care să fie așezați în coșulețe împletite. Primul pas a fost realizarea coșulețelor din paie de hârtie.  Apoi după ce au studiat tutoriale de realizare a ghioceilor au ales varianta potrivită lor si au făcut și ghioceii. Un tutorial pentru ghiocei din mărgele deosebiți găsiți aici. Fetele au ales o varianta mai simpla a acestora:



Practic au înșirat mărgelele pe sârmă și au îndoit sârma să formeze petalele și frunzele. În acest  moment am avut parte de o mică surpriză: ghioceii erau mult prea mici față de coșulețele pregătite.



Prin urmare, am trecut la pregătirea unor coșulețe mai mici, din sticle de iaurt în care am pus polistiren ca bază pentru ghiocei. Partea de sus a sticlei este pusă la păstrare, urmează a fi reciclată în viitorul apropiat.




Pentru toartă au folosit tot mărgele înșirate pe sârmă



Si pentru că primele coșulețe păreau triste așa goale, fetele au făcut pentru ele, ghiocei de hârtie după modelul de aici

 

2 comentarii:

  1. Eiii ce draguti sunt!! Ghocei si branduse din margele am vrut sa fac si eu anul acesta - apoi am observat ca in cartea pe care o am (colectia aceea casa nu stiu cum) e vorba de sarma.. asa ca deocamdata inca nu stiu ce voi face :))
    Dar am si eu cosulete din acelea din tuburi de hartie. Tare mult mi-a placut sa le fac - si sunt si foarte rezistente:D - arata foarte frumos cu ghioceii e hartie (eu am unii cu petale din plastic.. dar sunt pusi atat de bine, ca nu am acces la ei :))).
    Foarte faine proiecte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coșulețele acestea sunt făcute din partea de jos a unor sticle de iaurt.
      Mulțumim.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!