luni, 8 februarie 2021

Felicitari cu ghiocei cusuti pe etamina



Saptamana aceasta ne-am ocupat cu cusaturile pe etamina. Tema a fost realizarea de felicitari cu ghiocei cusuti. Am ales un model simplu care sa fie usor de urmarit si de domnisoara ce mica, cam nefamiliarizata cu aceasta tehnica.



Știind că poate dura mai mult de o zi până termină de cusut, am profitat ca e vacanță și am cusut toate: ele ghiocei, eu semne de carte



Și după cum va povesteam într-un alt articol, am uitam să iau în calcul ața albă pe etamina albă. Nu prea ne-a plăcut rezultatul și am vopsit etamina. Prima încercare nu a fost bine-nțeles cu rezultate bune, dar piticot mic s-a mulțumit așa.

Mai incantată am fost eu că pe etamina colorata s-a descurcat singură la cusut comparativ cu prima ( a ajutat-o și faptul că a fost mai ”mare”:


Pentru domnișoara cea mare am găsit o bucățică de etamină vopsită acum câțiva ani cu cafea. Spre deosebire de cea albastră, nu am mai spălat-o după vopsire.

Etapa de realizare a felicitărilor a implicat-o mai mult pe mami. Uneori am impresia ca fetele au două mâini stângi la felicitări, dar trebuie sa recunosc că nu au exercițiu nici cu decupatul nici banda dublu adezivă pentru lipit etamina. Însă in colaborare, am obținut niște mini-felicitări.








lmk

2 comentarii:

  1. Ce frumos au iesit!!! Si eu ador cusaturile pe etamina - vai cat am mai cautat material acum niste ani... nu gaseam deloc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai ușor când poți să mergi efectiv în magazinele de profil. Pe net am văzut că au și alte denumiri față de ceea ce cunoșteam de la bunici.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!