vineri, 5 februarie 2021

Vopsirea etaminei

 Săptămâna asta fetele au de cusut ghiocei pe etamină. Ce am uitat eu să iau în calcul la aceasta activitate e cusutul cu alb pe etamina albă, prin urmare, nefiind foarte mulțumite de rezultat, am decis să coasem și pe etamina colorată. Cum nu aveam cumpărată gata vopsită, am găsit momentul să pun în practică un experiment la care mă gândeam mai de mult: vopsirea materialelor cu vopsea de ouă.

Am folosit vopsea praf, am preparat-o după indicațiile de pe plic și am scufundat etamina în ea. Culoarea inițială era superbă și pentru ca nu voiam mai închisă, am scos-o imediat. Dar la spălat se decolora destul de mult. 



  
Înainte de spălat
   După spălat
            Am testat si varianta sa las să se usuce mai întâi colorată închis, și să o spăl dimineața

   In poza nu reușesc sa prin culoarea exactă, dar și așa se decolorează mult la spălat.     










O să las o bucată și fără sa o spăl deloc, în ideea că o voi folosi la ceva ce nu se spală, ca de exemplu o felicitare, dar ce fac cu celelalte lucruri? Eu am obiceiul oricum să spăl orice cos pe etamină, pentru a se așeza cusătura uniform, dar pe etamina vopsită de mine în acest mod mi-e teamă că se colorează firele cu care am cusut.
E clar că trebuie să mă documentez mai mult despre vopsirea materialelor acasă, dar până ajung eu să caut tutoriale, vă întreb, cum procedați voi? Ați vopsit etamina? Și cum?








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va mulțumesc pentru vizită!