miercuri, 10 aprilie 2024

Înfloriri - MFC(107)

 


Liliac

Vișin

Cireș

Păr

Măr

Lalele

Lalele

Micșunele

 Pozele sunt din arhiva personală
Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, inițiat și găzduit de Carmen 
Mulțumesc, Suzana pentru descoperirea acestui joc.

6 comentarii:

  1. E superba gradina ta, e absolut minunata!
    Happy WW 🤗

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe sunt toate plantele inflorite.
    o zi frumoasa iti doresc Niko😘😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai... cat e de frumos!!!
    Liliacul este de vis. Tocmai mi-am amintit ca la noi era un liliac japonez (care seamana mai degraba a tufa.. nu e ca liliacul nostru). Si ma intrebam daca mai exista. Ce mi-ar placea unul - mi se pare ca infloreste in tot timpul anului.
    Lui Buni ii place mult liliacul. Ins ala transport e foarte sensibil.

    Pomii sunt superbi. Lalelele sunt minunate .. si Micsandrele.. mi se pare numele foarte cunoscut (vad ca apare si micsunele) dar eu ma gandeam la cu totul alte flori.. :O. Ma inntreb daca acelea erau un soi mai vechi. Sau cine stie. Sunt foarte frumoase.
    Happy azi.
    pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum nu știam care e liliacul japonez, m-am dus la nenea google să întreb. Măi, dar cate soiuri! Adevărul e că am văzut multe din ele pe aici pe la noi, dar nu le-am știut denumirea. cel de la vir de care era?
      Micsandrele - seamănă cu micșunelele, asta avea bunica mea, dar pe plicul meu de seminte scria mixandre. De asta eu nu m-am lămurit dacă sunt una si acelalași lucru. Dar hai că am făcut-o acum, se pare că sunt două specii diferite (https://ingrijireaflorilor.ro/mixandre-si-micsunele-asemanari-si-deosebiri/#gsc.tab=0) și după toate probabilitățile eu am micșunele, ale mele sunt bianuale, exact cum scrie în acel articol. O să modific și în postare.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!