vineri, 26 aprilie 2024

Gem de capsuni

Ce poți face când te grăbești și iei prea multe căpșuni că sunt ieftine, mari și frumoase? Crezi tu că se vor mânca repede, fiind primele din acest sezon, dar surpriză...nu sunt prea gustoase. Și în plus, după nici o zi dau semne de "oboseală "? 

Le salvezi! Cum? Pui repede de un mic gem de căpșuni.  Asta am făcut azi total neplanificat, din 11,6 kg căpșuni câte rămăseseră din cele 2 kg luate ieri. A ieșit cam zemos, că am lăsat fructele întregi. Aveam opțiunea de a băga blenderul în ele, dar deja își schimbase culoarea, testul picăturii ținea. Am preferat sa-l pun direct la borcan.

Am obținut fix 2 borcane, unul mai mic dibunul mai mare. Plus ceva sirop pentru un pahar de suc/limonadă. 

12 comentarii:

  1. E bine ca s-a terminat totul cu bine!! Imagineaza-ti insa ca, in patria caiselor, in 2003 am patit ceva absolut halucinant. Eram la Constanta, la surioara bunicii mele. Si stiam din copilarie (anii 80, dar chiar si prima parte a anilor 90) ca acolo e patria caiselor, piersicutelor (alea mari), a strugurilor ceasla si pepenilor (galbeni mai precis) si stiam ca daca vreau sa cumpar ceva sigur (teoretic) bun, atunci cu una dintre aceste variante nu am cum da gres... La pepenii galbeni am avut inca noroc - stiu sa ii aleg :D, fara sa fie nevoie sa ii tai. Sau stiam.. ca nu am mai incercat de mult timp.. mult prea mult. In fine.. sa scutez.. ma duc la piata si vad caise.. frumoase prea frumoase chiar.. zic super avem ce manca. iau un kg... mergem acasa ... aveau gust de aspirina.. Tanti a zis sa le salveze sa faca gem. Gemul avea gust de aspirina.. sau ce o fi fost. Slava Domnului ca nu am patit nimic. Am vrut sa iau Struguri (ceasla) dar nici nu am incercat ca erau colonie de viespi :)). Asa ca am mai luat alte caise - mai mici si credeam eu netratate... doar ca erau ingrozitor de acre... Noroc cu un pepene galben care a salvat ziua :))).

    Pupici cu drag si pofta buna :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Caisele și capsun8le mi se par cele mai perisabile fructe. Probabil și de asta se folosesc tot felul de artificii chimice ca să le prelungească aspectul frumos în detrimentul gustului.

      Ștergere
  2. deja?de fapt ce spun, ca am vazut si eu niste capsuni pe marginea drumului, la vanzare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Între timp am găsit o capsula coapta la mine în curte. Anul acesta a fost foarte ciudat în materie de când se face/înflorește ceva. Unelevau fost incredibil de devreme

      Ștergere
  3. De câte ori iau căpșune, până acasă își schimbă culoarea. Arată bine doar în raft.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu astea timpurii și eu pățesc. Dar la cât de zemoase au fost ma tentează sa mai iau doar ca să fac sirop. Pt dulceata îmi ajunge ce am în grădină.

      Ștergere
  4. Odată am luat o lădiță și a trebuit s-arunc mare parte din ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ori sunt perisabile, ori nu văd eu bine ce cumpăr!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata bine totul! Bine ca ai avut ideea de a le salva! Pofta buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am obișnuit sa fac asa de când locuiam la bloc și totul era cumpărat de la piață. Uneori luam mai mult decât mâncăm și tot ce rămânea făceam dulceata/gem.
      Mulțumim.

      Ștergere
  7. Pe mine acest gem nu ma mai tenteaza de cand am 'insangerat' aragazul intr-un moment ff mic de neatentie!
    Oricum, era pacat sa nu le salvezi!
    Sa-l mancati sanatosi, ca oricum e foarte gustos! Cu clatite e fain!
    Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar au tendința asta neplăcută de a decora aragazul. Mi s-a întâmplat și mie. Acum am scăpat ca am avut cantitate mica.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!