duminică, 10 septembrie 2023

Pregătiri de toamnă

 Dacă tot mi-am cumpărat la începutul lunii ceva jucărele de toamnă, trebuia să mă și joc cu ele, nu? Și m-am jucat, dar nu cum mă gândisem inițial în magazin când îmi alegeam materialele de craft. Le-am folosit doar la decorat casa. 

Anul trecut, în cadrul calendarului creativ, am avut o etapă de toamna cu Materiale din natură, în cadrul căreia eu am ales să decorez sticle de vin. Cu această ocazie am acum multe decorațiuni de toamnă și m-am putut juca în voie cu ele. Am strâns tot ce îmi amintea de vară și am lăsat toamna să poposească la mine în living.

Adăugând pozele în articol am realizat că am uitat să fotografiez cele două sticle decorate cu frunze și flori uscate. Dar cum e deja târziu, le las pentru altă ocazie. Pot spune doar că au rezistat bine și nu s-au deformat,  dar nici rupt florile. Un singur accident mic a avut sticla cu boabe de cafea: o singură boabă de cafea dezlipită (s-a rezolvat repede cu puțin superglue).


Și m-am grăbit la prânz să termin redepe cu aranjatul și să las camera curată că mâine începe școala, voi fi  mai toată ziua plecată, iar spre seară  am musafiri. Și chiar reușisem, dădusem chiar și cu aspiratorul, doar masa mai trebuia s-o eliberez de florile ce trebuiau pregătite pentru doamnele profesoare pentru mâine.






Și pentru că dimineață l-am găsit pe Porto în „căsuța” de iarnă, iar Fifi a început să caute locul călduros de la geam, le-am pregătit și pisicuțelor pătuțuri pentru fiecare. Eu le-am pregătit, dar acum să vedem dacă si ei le vor folosi. Tare mofturoase pisicile astea, nu vor ceea ce le pregătești tu, vor numai ceea ce „descoperă ele”.














Tot la capitotul „vine frigul”, blănoșii cei negri, Nero și Bella, caută apropierea noastră din ce în ce mai mult. Dimineața zici că au lacrimi în ochi.




Domnișoara Scai a „găsit” un mod de a ne spune că îi este foame, nu că nu ar avea mâncare la discreție, dar în casă știe că primește special pentru ea și ca să ne ceară a început să își ascundă năsucul într-o pătură/tricou și să repede mișcările de supt.















Și revenind la livingul meu, care era ordonat la prânz, dintr-un exces de zel, în sear asta m-am apucat să bag florile în casă. Flori care nu ajung chiar imediat la locul lor de „iernat”, ci trebuie să stea mai întâi la udat. Am folosit pentru asta una din piscinuțele patrupezilor. Cu alte cuvinte, am reușit să aduc jungla în casă, cu tot cu animale.










În încheiere, vă doresc ca noul an școlar să fie plin de reușite atât pentru voi cât și pentru elevii din familiile voastre!

12 comentarii:

  1. Să aveți un an binecuvântat și plin de înțelepciune și realizări minunate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, Niko! Cred ca nu stiu pe nimeni care sa-si orneze casuta conform anotimpului.
    Imi place ideea, chiar daca nu prea am cum sa fac asta. Animalutele simt racoarea si va atrag atentia! Niste scumpe!
    Un an scolar plin de idei noi si interesante. Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost un vis al meu să pot aranja casa în funcție de anotimp. A început bine-nțeles cu decorațiunile de Crăciun si apoi am continuat începănd cu fete de masă în special în bucătărie și apoi cu diverse alte obiecte. Nu am chiar așa multe, dar e de ajuns pentru a face o diferență.
      Mulțumesc la fel, Suzana.

      Ștergere
  3. Ce frumos este in familia voastra! ❤️🤗
    Toamna... o sa soseasca in curand. La noi deocamdata este vara. Inca avem temperaturi de 32-35 grade (la umbra, bineinteles). Este inca brutal de cald... si da, este 11 septembrie, incredibil! miercuri se pare ca va ploua, speram sa nu fie furtuna si Doamne fereste-ne de grindina!

    Un start bun in noua saptamana, Niko draga! Un start bun in anul scolar 🤗😘 numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au revenit și la noi zilele calduroase, deși nopțile sunt detul de reci. 27-30 grade ziua fată de 12-16 noaptea. Mie mi se pare destul de mari diferentele între noapte și zi. Și noi ducem lipsa unei ploi, nu furtuni, nu vrem dezastre (am văzut la tine - imi pare rău de experienta trăită si sper să puteti reface repede grădina). Dar fără ploi e greu de strâns grădina, să o pregătești pentru toamnă.

      Ștergere
  4. Ce frumos va pregatiti de toamna. de fapt v-ati pregatit. Simie imi placea tare mult sa schimb luna alta.. acum arata intr-un mare fel tot :))))) - cutii, alea alea...). Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că încă mai pregătim, încă mai duc/mut flori de afară în casă și mai am de amenazat câte ceva.
      Pupici.

      Ștergere
  5. Ahh, nu am spațiu pentru așa ceva dar mi-ar placea. Pe siteuri străine am văzut decorarea casei in funcție de anotimp, dar la noi foarte rar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am descoperit in timp o idee care cel putin la mine functionează. Cand scoteam decorațiunile de Crăciun, pur si simplu le adaugam prin casa la ceea ce era existent. Cu calendarele noastre de advent, an de an adunam decoratiuni pănă nu am mai avut loc și tot de pe site-uri străine am invătat ca pentru Crăciun să iau de pe rafturi tot restul, să nu le mai mai inghesui. În primul an când am făcut asta, când am străns decorațiunile de Crăciun, le-am impărtit și pe celelalat. Nu le-am mai pus pe toate, doar pe cele ce tineau de primăvară, sf Valentin, lăsând pe mai tarziu ce părea doar de vară și tot asa. La început erau doar câteva, scoteam Vada din cutie si puneam in loc primavara strânsă de pe rafturi. Abia anul trecut cu sticlele am făcut ceva mai multe pentru toamnă

      Ștergere
  6. Totul este frumos la voi in casa, de la decoratiuni, animalute, suflete si bunastarea se vede, felicitari si o toamna minunata, cu sanatate si multe impliniri!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!