luni, 14 decembrie 2020

Ziua 13: proiecte noi și tehnici cunoscute

 Azi a fost duminică, pregătirile de Crăciun ( împodobit casa, bucate tradiționale) sunt pe sfârșite, așa că am avut timp mai mult pentru activitățile noastre din calendar.

C. s-a "luptat" azi cu tehnica quilling. O cunoaște de mult, de prin clasa I când o ducea doamna învățătoare la atelierul școlii. Chiar ne-a povestit cate ceva de atunci.

A fost un bonus pentru mine că știa ce are de făcut, deoarece m-am putut ocupa de cea mica, ea având un proiect mai sofisticat.

De prin vară discutam cu D. să construim căsuțe mici cu care să facem aranjamente în ghivecele noastre. Cum nu am reușit până acum să ne ocupăm de un astfel de proiect, l-am introdus în calendarul ei advent.

Și-a ales totuși un ceva simplu, o fântână din dopuri de plută, nu o casă. Ea a venit și cu ideea sa folosim o sticla de plastic ca suport pt fântână, dar pentru că știm că nu se împacă bine cu siliconul cald, am înlocuit-o cu un tub de gumă.

Am început cu stâlpii de susținere și baza fântânii:

Pentru acoperiș am folosit carton pe care am lipit solzii de la un con de brad

La final am lipit-o pe un carton împreună cu conuri, o crenguță decorativă și alee de "pietruită" cu felii din dop de plută.

Și rezultatul:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va mulțumesc pentru vizită!