marți, 1 decembrie 2020

Calendar advent 2020

 In ultimii ani calendarul advent cu activități creative a devenit pt noi o tradiție. Primul calendar de acest fel a fost împărtășit cu voi aici pe blog. Și chiar dacă nu am mai postat de mult, noi an de an ne organizam un astfel de calendar.

Cu doi copii cu programe diferite, unul învață dimineața și celălalt după amiază, a fost din ce în ce mai dificil să facem activități împreună, astfel încât pentru acest an am ales să fac calendare diferite pentru fiecare, cu activități pe măsura timpului disponibil. Sincer, am emoții fiind prima dată când organizez activități creative diferite.

Astfel, pentru D., Clasa a IV-a, dornică de activități mai solicitante și încântată de săculeții advent din dotare ( ea mă ajută să îi "umplem"), am ales sa fac mici papirusuri cu tema dată.





În fiecare papirus va găsi un element grafic cu ajutorul căruia să identifice plicul cu indicații pentru ziua respectivă.



În fiecare plic sunt una sau mai multe poze cu obiecte sau modele pe care sa le creeze. Va trebui să folosească ceea ce i se cere( de ex acuarelele, sau dopuri de pluta, etc...) și să își caute celelalte materiale necesare. In rest, imaginația și preferințele ei.

Pentru C., clasa a IX-a, cu mult mai puțin timp liber la dispoziție, am ales ca activitate, realizarea de felicitări cu model și tehnică diferite de la o zi la alta. Pentru ea am refolosit placa cu clopoței de la primul calendar advent.



Sub clopoței și ea va găsi un simbol cu care să caute în plicurile destinate ei, dar în plicuri are poze cu modelul de felicitare pe care trebuie să îl facă.

Știu că activitățile le vom face zilnic cu siguranță. Îmi doresc doar ca și postările de aici să devină zilnice, să vă arătăm rezultatul activităților noastre.

Un decembrie creativ tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va mulțumesc pentru vizită!