joi, 15 septembrie 2022

Câteva precizari despre Tronul Strabunilor de la MFC-ul de săptămâna trecută

 Am vrut să scriu câteva detalii despre acest obiectiv turistic, Tronul Străbunilor, încă de săptămâna trecută, odată cu postarea pozelor. Pozele pentru postare le pregătisem din timp, tot ce mai aveam de făcut era să adaug detaliile și să dau drumul postării. Din nefericire o enterocolită urâtă, așa cum nu ai dori nici dușmanului, m-a pus la pămant exact miercuri când îmi programasem timp pentru MFC. Câteva zile am fost scoasă complet din uz, abia reușeam sa deschide telefonul să vad mesajele urgente, iar de pe telefon nu pot să scriu bine și nici să fac comentarii. Am ales să las postarea doar cu pozele ca sa nu mai ratez încă un MFC ( am tot ratat multe în vara asta), în speranța ca voi putea scrie a doua zi, apoi urmatoarea și tot așa, și iată că deja e o săptămână de atunci.






Tronul Strabunilor este un megalit misterios situat în pădurile de lângă Hațeg, (localizare), cunoscut de localnici și de împătimiții de drumeții. Eu l-am decoperit când am fost cazată în Hațeg pe google maps căutând atracțiile turistice ale zonei. I se mai spune și Tronul lui Dumnezeu datorita fenomenelor stranii ce se petrec în apropierea lui, mai multe persoane susținând că în apropierea lui afecțiunile reumatice se ameliorează și că în zonă se simte o energie aparte. 

Pasionații de fenomene misterioase îl vizitează și datorită unei ceți albastre care se formează în anumite perioade ale anului. deasemenea în zonă se pot observa multe curcubee care se formeaza ( dupa  parerea specialițtilor) ca rezultat al interacținii dintre câmpurile electrice și electromagnetice emise de megalit și o sursă de apă nedescoperită încă. Mai multe detalii puteți citi aici.

Perioada în care l-am vizitat eu nu a avut nici curcubee nici ceață albastră, deși recunosc că în primul rând acest fenomen m-a atras sa-l vizitez. În schimb, partea cu afecțiunile reumatice e posibil sa fie adevărată. Vizitasem în aceeași zi și cetățile dacice ( Sarmisegetuza și Costești), iar genunchiul meu începuse să se resimtă după atât mers pe jos. În aproierea megalitului, chiar nu am mai simțit durere, dar ca să fiu sinceră, am pus-o pe seama faptului că m-am odihnit, însă nu se poate ști exact de ce.

Drumul până acolo este lin, un drum prin pădure cu o vegetație deosebită ( vezi pozele de la MFC), majoritatea arborilor crescând câte doi - trei pe o rădăcină,  creând astfel forme interesante. Singura problema este lipsa semnalizării drumului. De la șoseaua pricipala ce duce în Hațeg, nu sunt indicatoare absolut deloc. Pornești pe un drum forestier, care seamănă mai mult cu o potecă și la distanță  considerabilă de șoseaua principală, când nu mai auzi decât sunetele specifice pădurii, găsești în sfârșit un semn că te afli pe drumul cel bun. 


Din acel moment drumul a fost semnalizat bine, mai ales la bifurcația către Cetatea Regala ce se află în zonă, despre care am citit că e înconjurată de aceleași energii că și megalitul Tronul Străbunilor. Eu nu am vizitat-o și pe aceasta din lipsă de timp, dar cred că ar merita văzută

4 comentarii:

  1. Multumesc pentru aceste informatii foarte interesante!
    Imi par fascinante astfel de locuri cu aura lor de mister. Mister sau nu, efecte "magice sau nu, legendele sunt intotdeauna frumoase!
    Sanatate! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie îmi par la fel de fascinante, motiv pentru care incarc sa le vizitez cand ajung în zona lor. Ar superb sa reusesc sa nimeresc si acele momente din an cand se formeaza ceata albastra in acest caz, mi-as planifica vacanța în fucție de aceste momente dacă s-ar specifica clar pe undeva care sunt ele.

      Ștergere
  2. Ce fain e! Iar povestea... Merita o vacanta in zona!
    Imi parer rau ca nu ai fost bine dar ma bucur ca a trecut.
    Un week-end frumos sa ai!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!