marți, 6 septembrie 2022

Un altfel de buchet

 Odată cu începerea anului școlar, mai bine zis apropierea începerii anului școlar, ca toți părinții am intrat în febra pregătirilor pentru școală. Am noroc că fetele au credcut și majoritatea rechizitelor și le-au făcut singure, au venit la mine doar cu lista cu ce le mai trebuie cumpărat. Însă ceva rămâne inevitabil pe umerii mei : buchetul pentru doamna dirigintă. De-a lungul anilor am alternat de la buchetul clasic cu flori naturale, la floarea în ghiveci și la aranjamente florale. Aranjamentele florale facute de Vera au fost o reală salvare a bugetului, fiind mult mai accesibile decat florile naturale. Dar nu poti duce la nesfârșit aceleeași doamne acelați tip de flori. Din punctul meu de vedere este egal cu a oferi cuiva acelasi cadou an de an, chiar daca e ”consumabil”, cum sunt florile. Anul acesta am vrut ceva diferit, mai ales pentru medicul curant la care trebuia să ajungem înainte de începerea școlii. 

Mi-am amintit că într-un mall la noi am vazut cu altă ocazie buchete făcute din dulciuri și m-am dus întins să iau ceva de acest fel. Ajunsă acolo am ramas cam ...blocată, sa spunem. Erau doar aranjamente din jeleuri, mai mult copilarești și destul de piperate la pret pentru bugetul meu. Recunosc jeleurile sunt ele însele scumpe, dar cu banii pe un astfel de aranjament am luat set de pahare de cristal si mi-a ramas si rest.

Erau și niște buchetele mai mici, dar ajungeam mai ieftin daca luam o orhidee.  Pentru doctor am apelat la varianta unei flori în ghiveci, dar pentru dirigintă deja domnișorica se entuziasmase la ideea de dulciuri pentru că doamnei îi plac dulciurile. Așa că mami și-a adus aminte că vazuse pe net cum se fac buchete din bomboane, și-a procurat bomboanele, a cautat tutorialul că nu mai știa exact ce și cum și s-a apucat de treabă. Rezultatul :

Primele impresii au fost așa de bune din partea fetelor ( ce puteau și ele să facă în afară de a aprecia nu?), astfel încat a doua zi am mai făcut un buchet pentru cineva cu care urma să mă întâlnesc


La ambele buchete am folosit aceleași materiale, dar abia acum căutând pozele am observat cât de diferit arată, primul fiind fotografiat seara, la lumina artificială, al doilea ziua, la lumina naturală. Nu mi-am data seama inițial de această diferență, astfel încât nu am poze doar cu primul buchet în lumină naturală, doar decupată dintr-o poză cu domnișoara în drum spre școală

Încântarea mea a fost și mai mare când am văzut/aflat că ambele destinatare au apreciat buchetele cu bomboane.



4 comentarii:

  1. Foarte interesanta ideea. Sunt minunate. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Despre un astfel de buchet pot afirma fara ezitare ca este dulce! :)
    Arata foarte bine! Felicitari, Niko!

    Am urmarit instructiunile! E migalos de facut si e nevoie, cred, de mana de artist pentru "ambalare". M-as descurca sa lipesc bomboanele pe betisoare, poate si sa le pun hartiute pe langa ele, dar as avea o mare problema cu hartia de impachetat! Nu-mi iese deloc sa invelesc in hartie un buchet de flori!
    Spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata spectaculos. Nu mi-ar fi trecut prin cap o astfel de combinatie. Si nu e chiar simplu de facut.
    Ambalajul general este hartie creponata? Asta s-ar preta foarte bine la modelare pe exterior.
    Si care au fost impresiile primei zile? Nepotica noastra - clasa a -5-a inca nu a primit manuale.
    Spor la tot, draga Niko!
    Zile usoare! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Super ideea, super realizarea! Esti supercreativa ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!