miercuri, 20 aprilie 2022

Simboluri Pascale (7) : Pasca

  Simboluri Pascale  reprezintă o provocare recreativă de a realiza la alegere orice produs handmade, în orice tehnică dorită care are ca punct central un simbol pascal impus de tema săptămanii însoțit de un alt simbol la alegere: crucea sau oul.


Dacă vă face plăcere să participați la provocare, sunteți invitat să vă înscrieți blogul în lista de link-uri de la finalul postării. Apreciem în mod deosebit intrările care respectă toate  regulile de participare

Teme anteriroare : 
Tema săptămânii: (=simbolul impus) : Pască
”Gospodinele o coc, o singura data pe an, de Sfintele Paști. Aceasta are o formă rotundă, pentru că se crede că scutecele lui Hristor au fost rotunde. Având la mijloc o cruce, pasca este împodobită pe margini cu aluat împletit”(sursa)

Observații: Este ultima săptămâna din calendarul de Paște, care coincide cu Săptămâna Mare, când gospodinele sunt ocupate mai mult cu pregătirile de sărbatori. E săptămâna în care se coace pasca și se vopsesc ouăle. Vopsirea ouălelor, mai ales dacă se fac cu model, o consider o activitate creativă, drept pentru care le alesesem ca ultimă temă, dar cum au fost simbol la alegere în toate celelalte teme, cred că e cel mai potrivit să însoțească și acum un alt simbol pascal, pasca și orice alte bunătăți mai pregătiți pentru masa de Paște.
Cu alte cuvinte, participarea la provocarea acestei săptămani reprezintă fotografierea unui aranjament cu bunatăți specifice mesei de Paște. Nu conteaza cine a gătit sau vopsit ouale, creativitatea voatră va interveni în realizarea aranjamentului și a pozei. Deasemenea puteți pune în aranjamentul vostru orice considerați necesar : ceva din ornamentele deja realizate, o cruce, o icoana, flori, etc...

Sărbători Felicite!

Perioada de lucru : luni, 18 aprilie - miercuri, 27 aprilie

Simboluri la alegere:

Crucea : - reprezintă durerea și povara purtată de Iisus care a luat asupra sa toate păcatele lumii.

Ouăle : sunt simbolul unei noi vieți, al unui nou început și prin generalizare, al Învierii.



reteta

8 comentarii:

  1. Oooh! Aici m-ai prins in ofsaid! :)) Mama nu e acasa, asa ca pasca nu vom avea pe masa (pentru ca nu cumparam; mancam in vizita). De vopsit oua, voi vopsi cateva. In schimb, am dulciuri - dar si ouale de ciocolata s-au cam "rarit" pentru ca nu ma pot abtine (nici) de la ciocolata. (daca nu le fac poza azi vor fi si mai putine, daca nu cumpar altele) 😊
    O adevarata provocare pentru mine aceasta tema! Sper sa-i fac față onorabil!
    Spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca te vei descuca de minune. De obicei imi fac singura preparatele pentru masa de Paște, dar anul acesta trebuie sa las pe alții din motive de sanatate. O sa fiu prezenta la aranjat masa si la decorat.

      Ștergere
    2. A facut altcineva o pasca pentru noi - una mica; eu doar am fotografiat-o! :)
      Banuiesc ca la acest moment esti bine, deplin "integrata" in activitatile de zi cu zi!

      Ștergere
    3. Sunt bine cu sanatate, desi nu m-as numi tocmai integrata in activitatea zilnica. Din cauza gripei si apoi a sarbatorilor sunt inca intr-o pauza prelungit[ sinu prea imi gasesc locul si ritmul.
      Nici eu nu am facut personal pasca, a facut-o mama mea. Iar cozonaacul l-a facut domnisoara cea mare. Doar ouale le-am vopsit eu, dar pana la urma asta se face in familie nu? Fiecare participa cu ceva la pregatiri.

      Ștergere
    4. Absolut! E o parte din farmecul familiei: fiecare contribuie cu ceva! Cu cat sunt mai multi cu atat e mai fain, mai "animat", mai... cald! Imi imaginez usor (am multe amintiri!) 😊 ce frumos miroase in casa mai ales cu ocazia pregatirii bucatelor de sarbatori!

      Organismul isi "cere drepturile" - dreptul la odihna acum. Sa te refaci cat mai repede iti doresc! ❤️

      P.S. Sa stii ca eu am inscris un nou link pentru Suzana (primul ajunge tot pe blog la tine - cel putin asa mi se intampla mie, dar la cate "mofturi" face "aparatul" nu mai stiu ce e de la el si ce e din alte cauze).

      Ștergere
    5. ma intreb si eu ce s-a intamplat. Nu inteleg de ce primul link ajunge acum tot la mine pe blog. Stiu ca a functionat bine cand l-a inscris Suzana, ca eu asa am ajuns la postarea ei initial.

      Ștergere
  2. Nu am desenat niciodata asa ceva...
    Voi vedea ce si cum!
    Sanatate multa, Niko! Sper sa fie vremea buna, ca ar fi pacat altfel...
    Spun de pe acum, Sarbatori Pascale pline de lumina!❤️😘

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!