marți, 12 aprilie 2022

Simboluri Pascale (6) - Lumină/Lumanări

  Simboluri Pascale  reprezintă o provocare recreativă de a realiza la alegere orice produs handmade, în orice tehnică dorită care are ca punct central un simbol pascal impus de tema săptămanii însoțit de un alt simbol la alegere: crucea sau oul.


Dacă vă face plăcere să participați la provocare, sunteți invitat să vă înscrieți blogul în lista de link-uri de la finalul postării. Apreciem în mod deosebit intrările care respectă toate  regulile de participare

Teme anteriroare : 


Tema săptămânii: (=simbolul impus) : Lumina/lumănări
”Paștele este ziua în care Iisus a înviat din morți. Prin urmare, acest festival sacru vorbește despre speranță și puterea de a învinge răul. Lumănările semnifică speranța atunci când vin bremuri grele. Acesta este motivul pentru care lumînările au fost asociate cu sărbătoarea Pascală”(sursa)

”În noapte Învierii, fiecare gospodar sau gospodină, fiecare copil, tânăr sau bătrân, care ia parte la slujba de Înviere, trebuie să aducă cu sine și o lumănare pe care o aprinde și o ține aprinsă pe tot timpul săvârșirii Sfintei Învieri. După slujbă, fiecare se întoarce acasa cu lumina aprinsă, numită și lumina Învierii. ”(sursa)

Perioada de lucru : luni, 11 aprilie - miercuri, 20 aprilie

Simboluri la alegere:

Crucea : - reprezintă durerea și povara purtată de Iisus care a luat asupra sa toate păcatele lumii.

Ouăle : sunt simbolul unei noi vieți, al unui nou început și prin generalizare, al Învierii.

sursa


sursa



Tutorial

9 comentarii:

  1. Sunt frumoase exemplele, dar ma voi opri la ceva mai simplu, la ceva mai pe masura mea. 😊
    Spor in toate ce le ai de facut, Niko!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, și mie mi se pare complicată întreaga procedură. Dar sunt impresionată că iei în considerare ideea. Bravo ție!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ceea ce știu, atât timp cât ai imaginea,pe șervețel de obicei, atunci evsimplu sa o aplici pe lumânare.dar se pot face și alte lucrări cu lumânări, nu neapărat lumânări decorate. Aveam cândva demult o lumânare cusuta, dar nu am mai găsit poza. O sa mai caut și alte idei când am timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un subiect atat de vast! Pot fi atat de multe posibilitati...!
    Sa ne gandim deci!
    Multumesc Niko!
    Cum merg treburile prin gradina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor si inspiratie Suzana.

      Treburile merg bine in gradina. Profit de sot ca are zile de recuperat si e mai mult pe acasa asa ca avansam cu treaba prin gradina. Doar ca nu mai am timp de mine, de crafturile mele si incepe sa mi se faca dor.

      Ștergere
  5. Nu stiu cum e la voi, dar aici e tare frig... Frigul care s-a lasat mi-a "permis" sa termin "lucrarea" pentru tema numarul 6. :)

    Cald sau frig pe la voi, iti doresc spor in toate cele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. schimbarea temperaturii m-a prins cu garda jos astfel ca acum ma lupt cu o minunata gripa. Stau in pat de ieri si nici pe laptop nu am putut intra ca ma deranjeaza lumina ecranului. Dar sper sa incep sa-mi revin in curand.
      Am vazut felicitarea cu lumanarea. Imi plece foarte mult ceea ce ai lucrat. Am comentat la tine, ceva sugestii referitor la ceea ce inteleg eu ca te deranjeaza produsul finit.

      Ștergere
    2. Am vazut sugestiile si iti multumesc!

      M-am gandit - citind ce ai scris in mesaj la "Decor de Paste in oras" - ca poate "te-a prins frigul" lucrand in gradina; altfel spus, poate ca nu e gripa, ci doar ai racit. 😊 Sa te faci bine repede-repede iti doresc!

      Ștergere
    3. Din pacate e chiar gripa confirmata frumos cu analize de laborator. Dar macar asa mi-am primit tratamentul corespunzator si incep sa fiu mai bine.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!