luni, 22 august 2022

Bărcuțe la mal - AV8

  Am încercat să continui seria mea de desene pentru calendarul recreativ Activități de vară. Am ajuns la saptămâna a opta cu tema Vaporaș/Barca sau Balon cu aer cald. Niște bărcuțe am mai reușit eu să desenez cumva, cumva, dar balonul cu aer cald nu se lasă desenat și pace. Voi mai încerca, nu renunț încă, dar între timp vă arăt bărcuțele mele. Unele sunt plecate să plimbe călători nostalgici.


Colorând, mi-am amintit de trucul găsit de Suzana pentru intensificarea culorilor, dar necunoscând exact produsul din tutorial, l-am înlocuit cu o cremă de corp foarte grasă. In desenul cu bărcuțele, am folosit trucul doar pentru contururi. Mai jos sunt testele, pata de culoare mai mică, din stânga este culoarea normală, în dreapta cu creionul înmuiat în cremă. Necesită destul de multă atenție să ai mereu crema pe vârful creionului. Am încercat și să dau întâi cu crema pe foaie si să colorez peste. Diferenta se vede în seturile de trei de pe ultimul si penultimul rând : la  albastru  este crion normal, pus crema pe foaie si colorat, iar ultima cu creionul înmuiat in crema. La portocaliu, este alta ordine : crema pe foaie, creion normal si creioul înmuiat în cremă.


Un desen în care am folosit trucul cu crema pentru a colora, este cel de mai jos din stânga, un desen în memoria bunicului meu pe care l-am pierdut vara aceasta. Celălalt desen e cel la care lucram în ziua în care am primit vestea cea tristă.



 


4 comentarii:

  1. Adica... urma sa "punctati" 19 ani de casatorie cand vestea a venit?! Of.
    Condoleante, Niko!

    Zau ca nu-mi vine sa iti scriu Casa de piatra! dar am scris-o! 😊 Va doresc multi ani fericiti, cu sanatate, bucurii multe si impliniri! Cum ne zapaceste viata, uneori: o bucurie si imediat o tristete sau o tristete care umbreste un motiv de bucurie... :( Acest ultim gand mi-a fost "insuflat" de ultimele doua desene asezate unul langa altul.

    Imi plac barcutele pe care le-ai desenat! Sunt convinsa ca arata culoarea mult mai fain cu varful creionului inmuiat in crema - arata mai bine culoarea pe hartie chiar si cu varful creionului umezit cu apa.
    Eu... trag barca pe uscat, deocamdata. Am inceput, dar cand am ceva ore libere (nu consecutiv) nu stiu ce sa fac mai intai... Dar de venit, vin, chiar daca intarzii. 😊 Vin ori cu balonul ori cu barca - sau cu amandoua, sa fie, pentru ca ambele obiecte sunt incepute (barca mai mult ca provocare: sa aflu daca resusesc sau ba)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi cat de desteapta esti! Ca sa fiu sincera, ii cam punctasem. Terminasem cumva desenul cand a venit vestea, apoi am schitat lumanarea, barcutele si cam atat. N-a mai putut sa continui barcutele, iar balonul dupa cum am spus mai sus, nu se lasa nici acum desenat. In mintea mea cele doua sunt mult prea legate una de cealata si m-am decis sa le las impreuna tocmai ]n speranta ca voi trece si peste acest blocaj. As mai avea doar doua desene de facut ca sa termina seria si nu pot vizualiza nici-o imagine pentru niciunul. Am facut un pas prin colorarea imaginilor deja schitate atunci. Sper in curand sa mai fac alt pas. Mi-am luat gandul de la a mai face si altceva in afara desenelor, cum am facut la inceputul calendarului. Nu ma pot concetra la proiecte de craft.
      Cu barcuta sau balobul, abia astept sa vad cu continua povestea papusii Lulu. Spor sa ai Diana. Stiu cum e cu timpul limitata cand se aduna atat de multe treburi casnice ce trebuie rezolvate.

      Ștergere
  2. Nu mai vreau sa vorbesc despre tristeti... Sunt inevitabile din pacate. Reactia noastra la inevitabil trebuie sa fie cizelata cumva.
    Imi place 'Nunta de rodie'. Sa va fie bine si sa va bucurati impreuna de voi si cu voi!
    Mie mi-a placut efectul cu creioanele inmuiate in crema. Nu am avut curaj sa o pun pe suprafata. Imi place cum ai experimentat. Si barcutele sunt simpatice si ne ajung la o escapada...
    Mai trebuie incercata metoda. Cred ca depinde si de creioane. Unele sunt cam 'uscate'.
    Ma tot gandesc la lumea subacvatica si am doua idei. Voi vedea. Acum insa caut ceva pentru MFC.
    Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da,mai e de experimentat cu creioanele. Si sper sa o fac pe urmatoarele saptamani. Chiar imi doresc sa termic seria de desene pe acest calendar.
      Am adunat in vara asta multe poze, special facute pentru MFC. Nu reusesc sa ma concentrez asupra lor sa le sortez, sa le expun. De asta uneori nu mai apuc sa postez nimic miercurea. Si am eu un fix, sa fie miercurea desi stiu ca tabelul e deschis mai multe zile.
      Nici eu n-am vrut sa vorbesc despre inevitabilul asta, dar de data asta nu am putut trece mai departe pana nu am vorbit despre. Face parte din procesul de acceptare, se incadreaza in cuvantul anului pe care mi l-am ales. Stiu si de ce m-a acaparat atat de tare, am mai trecut prin asa ceva in liceu cand am pierdut ultimul strabunic, chiar daca nu de el am fost foarte apropiata. Dar se dusese si ultimul din acea generatie. Acum, cu bunicul s-a incheiat o alta generatie si bunicul acesta mi-a fost cel mai apropiat dintre toti. De la el am invatat enorm de multe, copil fiind, eram mai mult pe langa el decat cu bunica.
      Multumesc si pentru urari. Spor in gasirea imaginilor pentru MFC si inspiratie multe pentru Lumea subacvatica.
      PS: asta mi-aduce aminte ca e cazul sa scriu despre uratoarea etapa de calendar.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!