duminică, 17 iulie 2022

AV3 - evantaie desenate

Pentru tema din această săptămana a Activităților de vară, am ales ca tehnică de lucru desenul, creioanele colorate și un caiet fiind cel mai ușor de luat în bagajul de vacanță. N-am avut  ceva precis în minte când am început să desenez primul evantai, mai mult m-am jucat cu trusa de geometrie


Dupa ce am trasat liniile care definesc evantaiul am descoperit că mi-e dificil să desenez ceva peste ele, flori sau un peisaj, cum intenționasem la început. Într-un final am decis să desenez câteva elemente pe fiecare ramură de evantai.
Apoi am incercat un altul, la care am desenat mai întâi peisajul, apoi am trasat ușor liniile evantaiului.
 

Totuși, un peisaj în creioane colorate nu-mi iese prea bine. Aș prefera oricând acuarela pentru asta, acoperă mai bine spațiul.

9 comentarii:

  1. Imi plac amandoua! Al doilea pare stampa, la o privire rapida. E fain cum se vad culorile, ca pe o tesatura. La primul imi plac elementele decorative si forma evantaiului.

    Distractie frumoasa in continuare! ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă că mi-a ieșit ceva daca pare țesătură. Asta a vrut să fie efectul deși nu știam cum să îl fac.
      Mulțumesc Diana.

      Ștergere
  2. E interesanta ideea, dar culorile puteau fi mai intense. Si ar fi tare frumos un tablou sub forma de evantai. Imi place cum generezi mereu alte idei. Parca ai fi un izvor.
    Felicitari draga Niko! Inspiratie in continuare!❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ideea mea initiala pentru aceasta tema era un fel de tablou, dar ar trebui sa fiu acasa pentru ce aveam eu in cap. Acum nu dispun decat de creioane colorate si carioci. Cariocile ar fi prea intense pentru perisaj plus ca nu s-ar amesteca culorile cum vreu. Cred ca la primul evantai ar fi mers. La celalalt, am vrut eu sa fie mai palide culorile. Am inceput sa desenez cate ceva la fiecare tema de vara. Mi s-a parut interesant sa fac un set doar din desene. Am ajuns la tema cu floarea soarelui si m-am blocat.

      Ștergere
    2. Adevarul este ca si eu am vrut sa fac numai felicitari si acum am inceput sa fac nefacute...

      Ștergere
    3. Si nu e frumos cand faci ceva la care nici nu te gandeai? Umbreluta ta imi place mult mai ales ca i-ai gasit un scop precis si practic.

      Ștergere
    4. Ai perfecta dreptate! Am destule materiale pentru reutilizari. Jocul asta genereaza tot timpul idei noi. Si e tare bine. Pupici si o zi minunata! 😘 ❤️

      Ștergere
  3. Frumoase evantaie ! Imaginație + talent !
    Pupici ❤

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!