marți, 31 decembrie 2024
duminică, 29 decembrie 2024
Filme și goblene cu diamante
În aceeași atmosfera din prima zi de Crăciun, s-au derulat și următoarele zile, spre încântarea mea. Și în a doua zi, timpul petrecut împreună cu cei dragi a fost prioritar. În afara meselor luate împreună, am căutat să facem și diverse activități.
În a doua zi de Crăciun, domnișoara cea mică și-a deschis setul de felicitări cu diamante și ca să aibă spor, mi-am scos și eu tabloul cu pisicuță început mai demult.
N-am lucrat niciuna foarte mult atunci, eu având și alt program stabilit. Moșul a adus niște bilete la film și am profitat de ieșirea în oraș să trecem și pe la niște prieteni buni.
La cinema am vizionat un film românesc: Transilvanian Ninja, un film cu o distribuție impresionantă. Eu nu apreciez de obicei acest gen de film, parodia. Cîn am fost la Team Building, recunosc că l-am văzut până la final doar pentru că eram în sala de cinema. Dacă aș fi fost acasă, l-aș fi abandonat rapid. Prin urmare nu am avut prea multe așteptări de la acest film, dar nu pentru mine am luat biletele. Începutul a fost greoi, parcă prea lung, prea mult până la începerea acțiunii. Vorba soțului, se puteau face și la început niște glume/poate care să te țină interesat de film. De data asta cred că amândoi am fi renunțat să ne mai uităm. Dar odată ce a început acțiunea, glumele a fost ok. Chiar am râs eu mai mult decât soțul. Concluzia lui : „a fost un film mai mult pentru tine decât pentru mine”
Ce nu mi-a plăcut la această experiență nu a ținut de film, ci de public. Special am luat biletele la ultima difizare a zilei ca să nu mai fie aglomerat în mall, mai ales la plecare. Și totuși m-am trezit la film cu un grup de 7-8 copii, în jurul a 12-14 ani, care s-au mai nimerit și să stea pe rîndurile din fața mea. I-a băgat în salî o mămică care a plecat imediat ce i-a așezat pe locurile lor cu sucurile/popcornul și nachos-urile pe cele și le-au cumpărat. Nu judec pe nimeni ce consideră potrivit sau nu pentru a fi vizionat de copii, dar ... Grupul s-a plictisit repede de film, și-au scos telefoanele, își trimiteau mesaje, s-au ridicat, s-au plimbat, au ieșit din sală și s-au întors... Cireașa de pe tort a fost parfumul, unul enorm de puternic pe care cred că și-l luase vreo fată și-și mai dădeau din când ân cînd cu el că altfel nu-mi explic valurile de parfum care vedeau ocazional dinspre ei. Și cum eu nu mai suport parfumurile puternice, jumătate dinn timp am petrecut-o cu fularul la gură. Nu mai spun ce au lăsat în urma lor la plecare. sau poate au strâns înainte să iasă din sală, deși mă îndoiesc că la toată lipsa de maniere de care au dat dovadă, la final s-au aplecat ei să adune nachos-urile căzute cu totul pe jos. Deranjată de acel parfum, cred că am ieșit prima din sala de cinema.
Lăsând la o parte experiența cu publicul neadecvat acestui film, nu aș putea spune că filmul să fie interzis minorilor, dar nici nu văd să aducă vreun plus educației lor, e un film bunicel, dar merită văzut din confortul casei, nu la cinema (părere personală)
Dar ne-a plăcut distribuția filmului și căutând a doua zi să cunoaștem actorii și în ce alte filme au jucat, am descoperit alt film românesc, din 2021 : Zăpadă, ceai și dragoste. Cred că l-am descoperit datorită actriței Paula Chirilă, ce a jucat rolul Ramonei în celălat film. Dar ne-a plăcut mai mult decât Transilvanian ninja, mai multe glume bune (deși prin comentarii pe cinemagia am văut că nu a fost tocmai apreciat), astfel încît ne-am uitat și la continuare aproape imediat: Zăpadă, Ceai și Dragoste cu puțin Noroc. A fost mai mult ”Noroc” decât „Zăpadă”, dar, ca în marea majoritate a cazurilor, continuarea lasă de dorit. Poate și pentru faptul că se termină ân mijlocul acțiunii pentru că urmează și partea a treia ce va avea premiera anul viitor. Nu știu dacă o să-l mai vizionez și pe acesta, dacă era deja lansat, ne-am fi uitat acum să vedem finalul acțiunii, dar al doilea film nu m-a atras atât de mult că să=l mai reiau vreodată să pot înțelege o continuare.
Cât timp au rulat filmele, eu m-am ocupat de goblenul cu diamante. De cele mai multe ori, când mă uit acasă la un film, mai fac și ceva craft ân timpul filmului. Ân funcție de film, fie renunț la craft că e prea faină acțiunea filmului, fie mă concentrez pe ceea ce lucrez. Acum, fiind și filme românești a fost ușor să termin goblenul cu pisicuța. Și domnișoara și-a terminat felicitările.
Presimt că ân anul ce va urma mă voi concentra pe a termina cât mai multe din goblenele acestea și poate ajung și să le înrăme. Sunt câteva pe care vreau să le expun, dar și unele pe care vreau să le fac cadou gata înrămate.
sâmbătă, 28 decembrie 2024
9 Noiembrie, de Colleen Hoover - Citate favorite (47)
Cartea a fost ceva cu totul neasteptat. Tot ce se întâmplă în carte are loc la o dată specifică din an, exact 9 noiembrie, de unde și titlul. Cartea este și structurată în capitole astfel intitulate, „Primul, 9 Noiembrie”, „Al doilea 9 noiembrie”, și tot așa până la „Ultimul 9 noiembrie”. Aproape în fiecare capitol, acținea se desfășoară atât din perspectiva ei protagonistei, Fallon O'Neil, dar și din perspectiva lui, Benton James Kessler. Fiecare capitol începe cu un citat, câteva versuri dintr-o poezie. De obicei, absorbită de intriga cărții nu dau atenție citatelor, dar de data aceasta mi-au atras atenția pentru că versurile sunt atribuite protagonistului cărții, Ben Scriitorul.
Încă din primul capitol aflăm că data de 9 noiembrie are o foarte mare importanță pentru Fallon, este ziua în care s-a încheiat cariera ei de actriță din cauza unui incendiu ce a surprins-o în casa tatălui ei, unde se afla în vizită. Incendiul a avut loc în urmă cu doi ani, a trecut de perioada de recuperare, dar a rămas cu cicatrici pe care se străduie să le ascundă prin haine cu mâneci lungi și cu părul purtat lung pe făță. Acum se află la un restaurant la un prânz cu tatăl ei pe care vrea să-l anunțe că se mută în New York pentru a încerca să joace pe Broadway. Resentimentele pe care le are față de tatăl ei că a uitat că ea este în casă în noaptea incendiului, plus lipsa de empatie a acestuia, un actor de succes și el într-un serial încheiat deja de mult, dar încă recunoscut pe stradă, fac ca discuția dintre ei să fie dificilă. Deși nu pare chiar rău intenționat, afirmațiile pe Donovan O'Neil le spune au efectul de a o critica/lovi jigni pe Fallon, mai ales când se învărt în jurul actoriei și faptului că nu mai poate juca din cauza aspectului fizic.
În acest moment, Ben, care a auzit toată discuția din separeul alăturat, se hotărăște să-i sară în ajutor și se așează lângă ea pretinzând că e iubitul ei. Fallon intră în jocul lui și după câteve replici mai dure între Donovan și Ben, primul pleacă supărat ceea ce duce la o ruptură între tată și fiică. Se vor împăca ceva mai târziu, tot datorită lui Ben. Cei doi tineri rămăn singuri și ajung să petreacă tot restul zilei împreună, descoperind diverse lucrui despre ei. Își dau chiar și câte o poreclă drăguță : Fallon cea Tranzientă și Ben Scriitorul. Ben știe că ea va pleca în aceeași zi și probabil nu o va mai veadea niciodată, dar atracția pe care o simte față de ea și sentimentul că trebuie să-i redea încrederea în sine în ciuda cicatricilor, să o sprijine să plece pentru a face ceva pentru ea, îl determină să îi rămînă în preajmă. Dar au amândoi doar 18 ani și conform învătăturilor primite de la mama ei, Fallon nu ar trebui să se îndrăgostească între 16 și 23 de ani. Mama ei, eroina ei, cum spune chiar Fallon, a fost cea care a tinut-o bine ancorată în realitate când a devenit atrițăd e succes la doar 14 ani și nu lasat ca toată faima să-i schimbe caracterul așa cum s-a întămplat cu Donovan. Ea e cea care spune că „ Nu te vei putea găsi niciodată pe tine însăți, dacă te pierzi în altcineva” și abia după 23 de ani poți spune că știi despre tine cine ești și ce dorești.
Printre toate discuțiile și descoperirile despre celălalt, cei doi fac un târg: ea să meargă la o audiție, el să scrie o carte de dragoste cu ei ca protagoniști principali. Dar cum vor verifica dacă s-au ținut de cuvânt? Se vor întîlni din nou peste un an, la același restaurant, la aceeași oră și vor pretrece din nou ziua împreună. Dar între timp nu vor avea niciun contact unul cu celălalt, nici telefonic, nici social media.
Primul capitol mi s-a părut lung, nu are decât 100 de pagini, dar alternând povestea le la Fallon la Ben, nici nu am realizat că de fapt a fost un singur capitol, până nu am văzut „Al doilea 9 noiembrie” și citatul aferent.
Exact la un an, Ben se află în restaurant, la ora stabilită, în separeul lor, chiar dacă s-a schimbat proprietarul și numele restaurantului. Așteaptă și așteaptă, dar după două ore deja începe să-și piardă speranța cînd de el se apropie o vânzătoare dintr-un magazin apropiat care îl cheamă la telefon cu o urgență : e Fallon, căreia i-a întarziat avionul de la New York și acum se află în taxi în drum spre restaurant și nu a avut cum să-l anunțe mai devreme de întarziere, că nu răspundeai cei de la restaurant la telefon. Ca să câștige mai mult timp împreună, Ben îi propune să se întâlnească la el acasă. Acolo Fallon descoperă că Ben locuiește cu frații lui în casa moștenită de la mama lor, că Ian fratele cel mare este pilot de avion, iar Kyle ce pare a nu avea tocmai o relație bună cu Ben, se va însura peste câteva zile cu Jordyn. Altercația dintre Ben și Kyle, deși povestită din prisma lui Fallon care nu a auzit ce-și spuneau și nici nu pune întrebări despre motiv, te fac să crezi că există ceva în trecutul lui Ben legat de ea.
M-a surprins să-l recunosc pe Ian, nu chiar din prima clipă, dar când a spus că Miles i-a preluat cursele, m-am gândit imediat la protagoniștii din „Ugly Love”. Capitolul următor mi-a confirmat impresia. Aș fi vrut să aflu mai multe despre el, curiozitate cu care am rămas de la cealată carte, dar am impresie că există o carte și cu el ca protagonist principal.
În al treilea 9 noiembrie, o găsim pe Fallon la un restaurant în New York, asteptându-l pe Ben, pentru că i-a promis că va zbura el către ea, doar că nu vine Ben ci telefonul. La prima impresie a crezut că-i plătețte cu aceeași monedă, fie chiar întârzie, fie doar face o glumă, dar nu, en nici nu a plecat din LA. Tocmai trece printr-un moment dificil și trebuie să-și îngroape fratele, pe Kyle, cel car ar fi trebuit să-și aniverseze căsătoria de un an și care nu o să-și cunoască niciodată fiul nenăscut încă. După ce o anunță de motivul pentru care nu ajunge la întâlnire, povestea continuă din prisma lui, și-l vedem pe Ben cum se străduie să treacă peste zi, să fie un sprijin pentru Ian și Jordyn. Răsuflă ușurat când apar Miles și Tate (protagoniștii din Ugly love și prietenii lui Ian), dar nu-și permiyte să jelească fratele decât după ce o vede pe Fallon apărând la ușa lui. După această noapte, relația dintre ei pare să ia o altă direcție, să schimbe numerele de telefon, să vorbească mai des, dar totuși la despărțire, Fallon alege să nu schimbe termenii pactului pe care l-au făcut inițial. Motivele ei sunt total altruiste, dar se pare că Ben nu vede decît că se despart.
Anul următor se reîntâlnesc la restaurant, dar Ben are vești pe care Fallon le intuiește/descoperă înainte de a fi el pregătit să le spună. De data aceasta ea alege să încheie tot, și relație și pactul pentru carte și îl anunță că nu va mai veni la ultima lor întâlnire programată la început.
Și chiar nu se prezintă la restaurant. Își petrece ziua cu cei mai buni prieteni ai ei, Amber și Glenn pe care i-am cunoscut fugitiv în primul capitol. Dar așa cum mă așteptan, Ben o găsește și din nou cei doi se împacă și par să prioritizeze relația lor, mai ales că locuiesc acum ambii în LA. Dar dimineața ea descoperă manuscrisul lui, povestea lor și vrea să afle motivul pentru care s-a cerctat cu fratele lui, în al doilea lor 9 noiembrie. Iar ceea ce descoperă ne arată și de cel el o știa înainte de prima lor întâlnire. (motivul o să-l descoperitți în carte - și-asa am dezvăluit destul de multe). Bine-nțeles că se despart, mai precis ea îl părăsește din nou fără să-i asculte explicațiile și fără a lua nici manuscriscul pe care el o roagă acum să-l citească (îl aruncă pe geamul taxiului).
În următorul 9 noiembrie o găsim pe Fallon sperînd să poată trece mai ușor peste ziua aceasta, cînd primește de la Ben un nou manuscris și o scrisoare. Fallonci tește doar scrisoarea, dar la insistențele mamei ei începe să citească și manuscrisul. Odată cu ea aflăm și noi motivele și evenimentele care au condus la incendiu și la întîlnirea lor.
Ultimul 9 noiembrie, capitolul final de doar cîteva pagini, este de fapt încheiea zilei din capitolul anterior, practic împăcarea celor doi după ce ea citește manuscrisul.
Imadiat ce am termainat cartea, eram entuziasmată, încîntată. Și acum sunt, dar emoția aia inițială s-a mai liniștit, sedimentat și au apărut întrebările, comparațiile, ce aș fi făcut eu în situația aceea. Mereu mă întreb ceva de genul cu personajele cu care rezonez. Nu prea am înțeles exact de ce Ben a mai așteptat un an ca să îi dea manuscrisul. Deja la momentul ultimei despărțiri fiecare știa clar cum să dea de celălalt prin intermediul prietenilor/familiei, plus că manuscrisul l-a dus direct la ușa ei. Poate că a avut nevoie de timp să-l rescrie, dar de ce să aștepte un an? Să zicem că a fost pentru frumusețea și structura poveștii.
Al doilea lucru care mă nedumerește este de ce în final Fallon, așteaptă până la finalul zilei să se regăsească eu el? Bun înțeleg că a începu să citească mult mai târziu decât spera el, dar și când a luat hătărârea, de ce să faci altceva înainte să-l găsești? Puteau merge împreună. Dacă nu termina la timp? Dacă se închidea restaurantul mai devreme?Ar fi așteptat încă un 9 noiembrie? Sunt întrebări la care nu voi găsi răspuns, decât dacă voi intra absolut complet în pielea personajului fără a mă lăsa influențată ce ceea ce sunt eu. Imposibil.
Per total, cartea a fost superbă, o recomand celor ce preferă acest gen de cărți. Râd oarecum acum de mine că mi-a luat mai puți timp s-o citesc decât să scriu despre ea.
Am găsit deschis încă tabelul pentru citate, motiv pentru care înscriu postarea la ”Jocul de luni” (chiar dacă azi e sâmbătă), joc ce constă în redarea unor Citate favorite, găzduit acum de Suzana.
joi, 26 decembrie 2024
Chrismas atmosphere - puzzle
L-am căutat pe net să văd alte lucrări de-ale lui și am descoperit cu surprindere că eu chiar mai am puzzle-uri după imahginile create de el, dar bănuiesc că pe cutiile de la acele puzzle-uri nu i s-a dat credtul cuvenit, sau poate nu am văzut eu informația. Nu pe toate cutiile apar și autorii imaginilor folosite.
Dintre aceste puzzle-uri amintesc acum doar casa la țară, deși mult mai multe poze de pe site-ul lui mi se par cunoscute. Am un puzzle, Veneția, ce pare o combinație a două dintre imaginile lui (poza 1 și poza 2). La fel și pozele cu străzi din Paris, seamănă cu un puzzle de-al meu.
Revenind la puzzle-ul de ieri, sete de la firma Trefl, are 1000 de piese, dimensiunile standart pentru aceste puzzle-uri, 68,3x48cm, imaginea creată de Dominic Davison.
Un Crăciun neobișnuit, dar pe placul meu
Azi, sunt din nou matinală, dar îmi place liniștea dimineații, cu tot cu blănoșii sforăind la propriu lângă mine. Eram hotărâtă să termin articolul despre carte, dar nu mai putea continua în varianta de ieri așa că l-am secționat și probabil vor deveni vreo trei, dacă reușesc să le termin.
Am ales pentru poza articolului o imagine primită ieri pe whatsapp, ce mi se pare sugestivă pentru ceea ce înseamnă Crăciunul. Cu un singur lucru nu sunt de acord de acolo, și știu că îmi veți da dreptate: nimic nu e gratis. Ca să ajungi să ai parte de toate cele puse în brad, trebuie să muncești pentru asta. Poate nu plătești cu bani pentru pace, bucurie, dragoste sau respect, etc...dar niciuna nu vine doar așa că stai și aștepți să ți le ofere viața. Din punctul meu de vedere, toate se cultivă.
În continuare o să las textul așa cum l-am scris ieri și voi face la final completările pentru restul zilei.
E ziua de Crăciun și n-am mai intrat pe blog de câteva zile, în mare parte din cauza unei răceli ce m-a trântit atât de tare la pat că nici nu am crezut că voi mai fi în stare să pregătesc cele ce-mi propusesem pentru ziua de azi. Dar după o zi de zăcut la pat, Domnul a ținut cu mine și cu pauze lungi și dese, ieri am reușit cu ajutorul celor din familie să bifăm tot ce era pe lista noastră de bucate de preparat.
A fost un Crăciun simplu și cumva atipic pentru noi, dar am decis de comun acord să desfacem cadourile în seara de Ajun, că să nu mai așteptăm dimineața unii după alții, unii dintre noi sunt mai matinali decât alții și doar după 9-10 putem spune că suntem toți treji în zilele libere. Dacă e vorba de școală sau serviciu, fiecare e gata la timpul necesar.
Printre
cadourile nostre s-au aflat și cărți, alese din lista noastră de
dorințe, iar eu m-am ales cu ultima traducere a unei cărți de Colleen
Hoover. Încă pot spune că e autoarea mea preferată pe acest gen de
cărți. Și un puzzle cu o imagine de iarnă.
Ca de obicei sunt prima care se trezește, ceasul biologic și-a spus cuvântul și eram în picioare mult înaintea alarmei pe care se pare că n-am oprit-o pe perioada vacanței. Singura trează, când încă nu se luminase afară am ales să nu-mi petrec dimineața de Crăciun pe social media (de altfel de câțiva ani mi-am făcut un scop de a nu intra în astfel de zile pe laptop, mai ales în prima parte a zile) și am decis să citesc cartea pe care tocmai am primit-o. Și am citit-o! Pe repede înainte cum fac de de obicei la prima lecturare a unei cărți care mă captivează astfel încât acum când tocmai am terinat-o m-am grăbit să scriu despre ea înainte să pierd primele impresii pe care mi le-a lăsat cartea. A, da, am avut și pauze, când s-au trezit pe rând ceilalți membrii ai familiei, ne-am relaxat cu blănoșii nostri dragi, și am luat și masa de Crăciun împreună(caltaboș și sarmale cu mămăligă). Așa că pot spune că până acum am avut parte de tot ce mi-am dorit de Crăciunul acesta: liniște, pace, familia toată la masă și relaxare.
Când se revărsă peste tine asemenea drăgălași, cum să mai stai tu la laptop și să nu te amesteci printre ei?
După amiaza mi-am petrecut-o în compania fetelor. Am asamblat un raft de reviste primit de domnișoara cea mică. Cea mare și-l va monta singură la facultate, a fost de fapt dorinta ei pentru un astfel de raft, dar i s-a potrivit și celei mici. Nu am poze cu raftul, adevărul e că nu mi se pare chiar încăpător, coșurile pentru reviste sunt cumva băgate unele în altele și mi se pare că se irosește mult spațiu de depozitare. Mă gândesc să-i aduc o îmbunătățire în viitor.
An de an, domișoara cea mică își dorește de Crăciun să primească ceva de făcut, un kit cu ceva de asamblat, să aibă o activitate în zilele de sărbătoare. Cum e deja o adolescentă, moșul s-a prezentat cu un kit de felicitări cu diamante, am găsit un kit care conține și felicitarea ce am primit-o anul trecut de la Zuzu. Nu știu când și de ce în acest an a încetat să mai scrie ea pe blog, dar descopăr acum cu surprindere că blogul ei nu mai există.
Dia nu s-a ocupat ieri de felicitările primite, a preferat să petrecem timp împreună și am stabilit împreună să construim cartea 3d pe care o primisem anul trecut în dar de la fete. Da, știu a trecut mult timp de atunci, dar știu că nu e un proiect simplu de terminat, așa că fără să fiu sigură că am și timpul necesar de el, nu l-am început. Se pare că nici ieri nu a fost să fie! Undeva pe parcursul anului am reușit să rătăcesc cartea de instrucțiuni, da, e deja carte cu instructiuni nu doar o foaie simplă. Cred că și cărticelele de la seturile lego sunt mai subțiri. Și oricît am căutat-o ieri, n-a vrut să apară. Sigur am pus-o bine!
Prin urmare n-am reorientat către puzzle-ul abia primit, cadou tot de la ele. Am zis măcar pe acesta să îl fac acum când abia mi l-au oferit și să nu-l mai las să adune praful. L-am început cu cea mică, dar ea nu e foarte mare amatoare de puzzle-uri (de asta și dorise să montăm cartea), așa că a renunțat repede. Dar am continuat cu domnișoara cea mare, ea mi-a moștenit pasiunea pentru puzzle, doar că nu are timp și spațiu pentru ele.
Ne-am întrerupt doar pentru cină, wow, a doua masă a zilei la care să stăm toți? Nu a fost cine știe ce, o friptură la cutor cu salată de varză acră și cârnați de casă. Nici măcar o garnitură, dar nici nu ne-a trebuit mai mult. Obiceiul nostru de Crăciun era deschiderea cadorurilor - unii morocănoși că e prea dimineață, alții obosiți de așteptare și nerăbdători să vadă ce au primit, apoi luam repede un mic dejun fiecare cu ce poftea și restul zilei fiecare și-l petrecea fiecare cum dorea, majoritatea încercând să recupereze somnul întrerupt dimineața. Găseam cu greu o oră la care să ne așezăm toți la masă pentru o friptură. Prin urmare ziua de ieri a fost mai mult decât perfectă, iar treaba asta cu deschisul cadourilor în ajun când oricum toți suntem treji, cred că se potrivește mult mai bine familiei mele.
După cină am continuat cu puzzle-ul cu domnișoara cea mare. Cea mică a mai venit din când, până a doborât-o somnul, ea nu e tocmai pasăre de noapte ca sora-sa. Am reușit să-l terminăm undeva pe la 2 noaptea, dar sincer a meritat. Chiar a fost un Crăciun mult peste așteptările mele. Simplu, dar absolut minunat. Mai vreau!
joi, 19 decembrie 2024
Dintr-un noiembrie cețos - RiO(72)
Pozele sunt cum spuneam în titlu, de prin noiembrie, o vreme când încă mai încercam să fiu la timp cu postările din jocurile cu poze. A fost o seară cu ceață multă, nu am mai prins de mult așa ceva la volan, iar luminile se reflectau frumos, mult mai frumos decât ce-am reușit eu să surprind în poze.
In aceeași zi am descoperit în telefon că și windoes-ul îmi oferise o imagine minunată cu reflexii.
Pozele sunt din arhiva personală
Pentru rubrica Reflexii în oglindă, inițiată de SorinN și redeschisa de Carmen
Recomandare
„Dacă dorești să participi, publică într-un articol pe blogul tău,
o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai văzut în „oglindă”(poate fi și cea retrovizoare)
și înscrie articolul în tabel”
duminică, 8 decembrie 2024
Reeditare structură ADN cu paie de suc.
Din diverse motive și eu am tot amânat proiectul, ba nu ne potriveam ca timp, ba aveam altceva de făcut, ba...s-a întâmplat ce s-a-ntâmplat. Din nevoia de a ieși din starea pe care am avut-o azi, când gândurile o luaseră într-o direcție ce u-mi face bine, mi-am dat seama că oricât de multa treabă aș avea, am nevoie fie să citesc o care „plângăcioasă” fie să fac de craft. Mi-am luat și cartea pe lângă mie, dar am ales să lucrez și proiectul fetei. Plus că și ea m-a ajutat cu el.
Am mers pe aceeași idee ca și data trecută, doar că acum am folosit paie de hârtie. Nici nu ne-au trebuit multe : câte două din fiecare culoare : roz, albastru, verde, mov și patru galbene. Pentru tăiat am folosit aproape aceleași dimensiuni ca data trecută. 3 cm pentru ramurile adn-ului și 1cmm, respectiv 1, 5 cm pentru structurile dintre ramuri ( mov și galben)
Mi-ar fi plăcut să fie mai lung, s-ar fi răsucit mai frumos pentru a reprezenta structura spiralată a ADN-ului, dar a trebuit să ne limităm la sârma zincată răsucită pe care o mai aveam
sâmbătă, 7 decembrie 2024
Life goes on ... for others
miercuri, 4 decembrie 2024
AFEC Ziua 4 - Brăduț
In plicul AFEC, Piticel a găsit cardul cu numărul 9 și carton buretat cu sclipici. Al lui e argintiu, dar a aflat că în colete am pus auriu, doar ca nu am mai avut și pentru el. Credeam ca am dar s-a dovedit ca l-am terminat.
Piticel va reaminteste si tema propusa de Danuta: Bradut, materie prima: reviste, ziare cărți.
marți, 3 decembrie 2024
AFEC Ziua 3 - Acadea
Azi, în plicul AFEC, Piticel a găsit cardul cu numărul 20 și sârmă plușată.
L-a cam nedumerit pe Bursucel acest card, cum adică acadea cu susul în jos? Hai ca mai treacă meargă cu academia, dar funda aia arata tare ciudat asa pe dos.
Intr-un final s-a dumirit când a văzut numărul cardului scris invers și l-a răsucit repede. Apoi a hotărât să coloreze cu creioane cerate, știe el ca acolo are și alb.
Ii cam plac temele astea simple care se rezolvă ușor. Abia așteaptă sa vadă ce e mâine.
luni, 2 decembrie 2024
AFEC Ziua 2 - Felicitare
Azi, în plicul AFEC, Piticel a găsit cardul cu numărul 5 și niște acțibilduri pentru crearea unei feicitări.
A colorat cardul cu același carioci ca și tricolorul și s-a grăbit să posteze pentru că a aflat ca nu au ajuns toate coletele și așa să afle și ceilalți ce este în plicuri ca să poate colora și până vin coletele. Ba mai mult m-a pus să și programez niște articole în avans care să dezvăluie zilnic ce card și ce materie primă e în plic, urmînd să adaug poza cu creațiile lui atunci când vor fi gata.
La felicitarea pentru azi lucrăm amândoi. El dă indicații eu execut și o să reenin si cu poza când va fi gata.
Update: m-am hotărât sa nu fac postare separata cu completarea.
Am avut o comanda de felicitări după un model realizat în noiembrie la Beccy. Mai precis litera D. Și cum erau în plan weekend-ul acesta sa le termin, ma gândeam ca pe ele le pun la postarea de azi.
Dar Bursucel e cam căpos, are un pitic pe creier care îi spune că trebuie să facă cu materia primă a zilei, chiar dacă nu e obligatoriu. Nici nu se putea altfel după atâția ani cu mine, nu?
Așa că m-am conformat și am folosit o steluță, o bara și un trapez. M-a jnspirat baza bratului de carduri.duminică, 1 decembrie 2024
AFEC Ziua 1 - Tricolorul
sâmbătă, 30 noiembrie 2024
Temele AFEC 2024
Reamintesc, pentru partea fotografică este necesară poza cu mascota, cardul colorat (decupat sau nu) și opțional un obiect (sau mai multe) care să sugereze tema zilei.
De exemplu pentru mâine tema este tricolorul, ați văzut deja și ce conține plicul și ce imagine trebuie colorată. În concluzie, mascota și cardul pot fi fotografiate lângă un steag sau ceva ce evocă cele trei culori. Separat, cine dorește lucrează și un ornament în tema dată.
Obiectele din plicurile cu cardul au menirea de a vă ajuta să creați ceva la tema zilei și ar fi apreciat dacă sunt folosite, dar așa cum am mai spus, această parte este opțională. Deasemenea nu este nicio supărare dacă nu folosiți materia primă precizată. Știu că este o temă cu conuri și chiar nu am putut pune conuri în plic. Dacă nu aveți conuri, faceți din altceva.
Personal cred că voi „șoma” un timp și la prima zi liberă mă voi juca cât pot de mult.
Bine-nțeles, pentru ziua de 25 nu aveți decât un card de colorat, nu și de făcut un ornament. Doar găsiți o destinație potrivită obiectului din plic.
vineri, 29 noiembrie 2024
Bursucel Piticel - Mascota AFEC
Bursucel Piticel hiberna liniștit pe rafutu lui din camera de craft, cînd s-a trezit buimac strigat insistent fetele transformărilor creative : Monica și Rosie. Monica a fost mascota adeventului de anul trecut și a hotărât ea ca acum să-i paseze funcția lui Bursucel. Încă buimac, Piticel s-a așezat ascultător pe scaun rezemat de un pic mare și maro. Aparatul foto (telefonul) l-a trezit de tot și a început să caute indicii să înțeleagă ce are de făcut, că fetele au pecat repede (nici la poză nu au stat), cică e rândul lor să hiberneze. Cine a mai auzit oare ca păpușile să hiberneze?
În primul rînd a dechis plicul ăla mare ce l-ar putea înghiți cu totul. El e un bursuc cam micuț, de-aia i se și zice Piticel. Nu, nu e numele lui, e doar o poreclă, dar nu se supără. Îi place că e mic și se poate strecura în tot felul de locuri. ”Mai multe plicuri? Numerotate? de la 1 la 25? calendar de advent??? AFEC - parcă îi șoptește cineva. Mascotă? așa au zis oare fetele?” Gândurile lui Piticel parcă se întrec să iasă la suprafață.
A, da! Acum a înțeles. El va fi mascota Adventului Fotografic al Exploratorului Creativ.! Yuppiiiiiiii, deja parcă topăie de bucurie și încântare. A văzut-o el pe Monica anul trecut, de acolo din colțul lui de sus de pe raft și ar fi vrut să se joace și el cu toate acele lucruri sclipicioase. Oare să-i fi înțeles Monica dorința de l-a ales pe el?
Se grăbește să vă spună informația și să vă lase link-ul de unde vă puteși descărca și tipări brăduții cei mici (dacă nu a ajuns încă și la voi plicul cu cardurile de colorat) și se grăbește să se înscrie la AFEC și să anunțe prima temă : Tricolorul