luni, 9 septembrie 2024

Bratara din cabluri (TC24 05 - 03)

Luna mai a Transformărilor creative  a avut ca materie primă cabluri și sârmă. Deși temele ai fost simple după părerea mea, este prima lună în care eu am început să ratez provocările. Mi-am zis că toată vara o să am timp de recuperat, doar să termin cu examenele. Uite că a venit toamna deja și eu abia acum încep să recuperez provocările din primăvară.

Tema a treia a lunii mai a fost realizarea unui accesoriu, bijuterii, breloc, etc...Am ales să fac o brățară pornind de la un cablu de încărcare de telefon care a decis să nu mai funcționeze. Cablul este destul de dur, dar are un strat protector din material pe exterior ceea ce-l face cumva lucios și potrivit pentru o brățară.

Am făcut aceaste brpțări pe 1 septembrie, dar nu am reușit să și spostez, chiar și azi m-am rugat de laptop o jumătate de oră până a catadicsit să pornească și văd că dă tot mai des semne de bătrânțe și iar nu o să mai am timp de comentarii, descopăr cu surprindere că în 10 minute ar trebui să ies din casă.

Revenind la articol, în graba mea de a face atunci cât mai multe proiecte, aproape că uitasem de poza cu materia primă. Am reușit s-o fac doar cu brășara deja începută, un nod celtic realizat după aceste tutorial ( atenție că are o muzică nu tocmai  liniștită)


Având un cablu destul de dur, nu am reușit să strâng nodul la fel ca în tutorial, este mai larg ca să poata avea oarecum o formă plată. Deasemenea, nici închidere nu am putut s-o fac ca în tutorial. Pentru brățara din cablu am folosit accesorii de bijuterii ca să realizez închiderea. Pentru a realiza astfel de noduri, există și altele, căutați pe net „paracord bracelet”. Mi-a foat foarte dificil să regăsesc tutorialul fără să știu denumirea.



Și pentru că tocmai terminasem un alt șnur tubular de tip Jellyfish, am mai făcut o brășară de acest fel din acesta. Fiind mult mai maleabil, am putut să străng nodul ca în tutorial și deasemenea să fac închiderea fără alte accesorii.

Și pentru că îmi rămăsese material suficient, am mai realizat încă un set de brățări, una din cablu una din șnur, pentru cealaltă domnișoară, cadou de începerea școlii. Ca o tușă finală, la brățările de cablu am adaug=gat câte un cj=harm după preferințele lor, un pește și o pană ce se pot vedea în primul colaj.

Acum că am terminat de scris, mă grăbesc să adaug postarea în tabelul suplimentar și sper ca azi într-o pauză pe la școală să fac și articolul despre prima săptămână de profesor.

8 comentarii:

  1. Sunt foarte frumoase brățările! Unde exista imaginație și talent frumosul se naște din aproape orice! Poate reușesc un nod celtic! 😊 Îmi propun prea multe și mai nimic nu reușesc. Îmi voi propune sa nu fac un nod celtic. 😃
    Săptămână minunată îți doresc! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😃 Intersantă abordare! Sper să funcționeze! 😊

      Ștergere
    2. Sigur reușești un nod celtic. MAi este unul în formă de inimă, dar se pretează mai mult la un medalion/colier, nu la o brățară. Succes indiferent cum abordezi situația de a bifa acest punct de pe lista.

      Ștergere
  2. Ce idee minunată de a face brățări din acel cablu. Brățările sunt foarte frumoase, iar adăugarea acelui charm le dă o notă personală.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac nodurile celtice. Asa ca il trec pe lista de realizat.
    Arata chiar bine bratara. Felicitari!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte reusite sunt!! Eu am avut doua cabluri de la ai mei.. dar au ramas pe alimentare pana gasesc sa iau alte doua (desi sunt vai de ele cu banda izolatare la capete - cred ca oamenii acestia fac intentionat cablurile super proaste. :))))
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!