miercuri, 2 octombrie 2024

Transformări creative 2024 - octombrie


TC24, provocarea Transformărilor creative, are aceleași principii ca și anul trecut, acelea de a reduce poluarea prin transformarea unor obiecte ce și-au atins deja scopul pentru care au fost create.

În luna octombrie a acestui an, vom lucra cu

TUBURI DE HÂRTIE

sau dacă doriți, inele de hârtie rămase de la schotch, role de bucătărie, hârtie igienică, etc... Importante e să fie din materialeul acela mai grosuț, mai mult carton nu hârtie, și recuperate de la diverse, nu construite de voi.

Regulile generale pot fi consultate în postarea principală. Reamintesc de regula celor patru teme, trei impuse și una la libera alegere. Nu există o ordine anume în care să le faceți, nici termene săptămânale. 

Va exista un singur tabel pentru toată luna, în care vă rog să faceți înscrierea cu numele și tema (ex MNiko - Felicitare). Lucrările duplicat se vor înscrie în același tabel dacă sunt postate până la finalul lunii. Acestea vor fi luate în considerare pentru premiul lunar ce constă în puncte suplimentare la clasamentul total și posibilitatea de a decide două teme din Adventul Exploratorului Creativ din acest an (veti putea alege atât numele temei cât și din ce să realizăm acele obiecte). Vom face o listă cu temele deja alese pentru a nu se crea duplicate.

Dacă faceți mai multe lucrări (de exemplu felicitări) le puteți pune pe blogul personal pe toate într-o singură postare și înscrie în tabel pe fiecare separat (acest tabel va permite intrări duplicat ale linkului de blog - doar selectati o altă poză). In acest caz numerotati tema (ex MNiko - Felicitare 1, MNiko Felicitare 2). Atenție : în postarea dvs trebuie să existe link către această postare ca să fie acceptată înscrierea.

Temele lunii Ianuarie:

1. Felicitare :  se poate crea orice felicitare cu orice ocazie doriți care să folosească materia primă a acestei luni.

2. „La indigo” : ornamentul care trebuie copiat în interpretarea proprie este: Lumânare


Imaginea de copiat de această dată este simplă tocmai pentru a vă lăsa imaginația să decidă. Vom „copia” forma, fie că e 2D sau 3D. Culorile, materialele sunt la libera alegere. Obligatorii sunt flacăra și ideea de ceartă topită.

3. Doar dintr-un tub! Un obiect decorativ sau util ce se poate crea doar dintr-un singur tub de hârtie, fără a adăuga absolut nimic acestuia. Singurele instrumente de decorare sunt foarfeca( dacă trebuie să înlăturați părâi din tun) și creioanele colorate/carioci sau acuarele. Se acceptă lipiciul/aracetul sau pistolul cu silicon dacă părțile tăiate din tub sunt necesare a fi lipite la creația voastră, dar nu să adauge nici măcar ochișori mișcători. Dacă trebui ochi, îi confecionați ( decupat, colorat) din același tub de hârtie.

4. Fii Creativ .... de Halloween! - lucrarea dvs la alegere, dar în tematica specifică Halloween-ului. Nu trebuie să fie înfricoșător sau prea zombie, doar să se încadreze temei : o vrăjitoare simpatică, o fantomiță pietenoasă, un păianjen sau chiar un dovleac.


Pentru galeria și înscrierea lucrărilor am creat un blog separat datorat faptului că acțiunea de inscriere are ca rezultat întoarcerea la pagina de pornire a blogului. 

Înscriere lucrări:

 Pentru orice nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Spor și inspirație!

PS: Luna octombrie este ultima din concursul provăcărilor creative. Vom mai avea și în noiembrie transformări cu materiale din natură, dar sunt în afara concursului, luna viitoare fiind rezervată premierilor participanților. Știu că nu am fost mereu aproape de lucrările voastre, nu a fost din reavoință, dar cum spuneam și zilele trecute, încă mă adaptez programului de școală. Nu am crezut că sunt atât de multe hîrtii de făcut, nici nu scapi bine de una că apare alta, alt termen limită, etc. În ciuda absenței mele de pe blog, sper că v-a făcut plăcere să vă jucați la aceste transformări și abia aștept să văd cine va fi câștigător. Tabelul lucrărilor recuperate sau dublate mai tarziu de luna în curs se va închide în 3 noiembrie, pentru a da posibilitatea celor care din diverse motive tehnice nu-și pot înscrie lucrările lunii octombrie la timp. După această dată, se va face un alt tabel pentru cei care doresc să mai adauge la galerie lucrari din temele acestui an.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va mulțumesc pentru vizită!