vineri, 15 decembrie 2023

Zona artică - decor de sărbători

Ieri am reușit în sfârșit să decorez și la etaj, nu tot, ci doar porțiunea de pe hol numită acum „zona artică”. Cum spuneam și în postarea trecută despre decorațiuni, fiecare zonă decorată la mine spune o poveste, este amenajată în funcție de culori, de ceea ce reprezintă obiectele de decor, ce scop au. Și le combin în funcție de ceea ce-mi „spun” pe moment.

Zona artică a început așa cum încep toate, cu câteva decoruri mici. Nu mai știu anul în care am făcut-o prima dată, cândva când eram în pauză de blog. Nici măcar care au fort primele animăluțe din ea nu mai știu, știu că îmi doream reni dar nu am găsit decât căprioare (nu au coarne nici măcar de cerb).

Îmi doream o zonă de decor înzăpezită și soluția pe care am găsit-o a fost o foaie de vatelină ce se vindea pe post de zăpadă artificială. Nu are strălucirea zăpezii, dar cu o față de masă albă dedesubt merge. Am completat cu bulgări de zăpadă și o căsuță din foam. Ocazional mai puneam un brad verde pentru culoare și/sau un Moș.

Ideea a pornit fix de la decorațiunile în formă de animale perfect albe ca la pol. De altfel, inițial am denumit-o „Polul Nord” cu gândul la Moș Crăciun și renii lui. Numai că de când au apărut și pinguinii nu prea mai pot spune nord, nu? Și chiar dacă pe Terra ei nu se întâlnesc, de Crăciun, își dau întâlnire la mine în casă în zona artică.


După ce s-a plimbat prin mai multe locuri în sufragerie, anul trecut a urcat la etaj să împodobească holul și cred că pe acolo va fi mereu de-acum înainte. Anul acesta nu am mai luat nimic pentru această zonă, s-a îmbogățit mult anul trecut și ceea ce am luat eu și cu ceea ce am primit de la fete (pinguinii).

Câteva poze din anii trecuți :

2020

2021


2022

Ca și decor urmează acum veranda mare, acolo unde momentan am doar brăduțul de lemn și coronița de pahare de unică folosință de anul trecut. A rezistat destul de bine un an, dar anul viitor va trebui refăcută. Mi-am luat ghirlande și globuri special pentru veranda aceasta și sper să reușesc să le și pun. Azi se ivise ceva timp la orizont, dar mă lupt cu o răceală și nu face casă bună cu frigul de afară. Dar măcar am reușit să recuperez din restanțele acestei săptămâni și am pus postările pentru 365 pozeblog.

Un week-end minunat să aveți! 

6 comentarii:

  1. Deci la tine veneau Pinguinii de Craciun!!! De aceea dispareau eu de peste tot. :)))) Gata am deslusit misterul :D.
    E superba zona aceasta. Imi plac mult figurinele - foarte frumos realizate.
    Eu am una bucata ondulat alb langa mine acum.. o fi vreun puiuc de urslet... ce stiu eu... :)))) . Ah, nu prea cred ca ar trebui sa hiberneze si el isi face de cap. Of Of.
    Iti doresc sa fuga raceala de la tine ca sa te poti bucura din plin de aceasta perioada :*. Si abia astept sa vad cum vei decora veranda mare :D
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa se pare. Și uitasem că sunt atât de mulți.
      Mulțumesc de urări. Salutăm ursulețul care nu hibernează.

      Ștergere
  2. Este frumos ce faci acolo. Recunosc ca nu am cum sa fac asa ceva la noi. Si inca nu gasesc solutii sa mentin haosul din zona de lucru la un nivel acceptabil. Totusi sper sa imi vina niste idei bune si inspirate.
    Tare frumos coltul vostru artic! Este plin de racoare si creaturi simpatice care te inveselesc!
    Pupici si o duminica placuta! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi și că la o casă nu e tocmai ușor să faci astfel de aranjamente. Dar ai avantajul cu spatiul de depozitare. În primii ani mă chinuiam să pun pe rafturi, lângă ceea ce era deja, toate acele decorațiuni de Crăciun. Apoi mi-a venit mintea la cap, de ce trebuie să țin pe raft și ce nu e de Crăciun? Și le-am dat jos pe toate, am golit rafturile și apoi m-am apucat de decorat. Altfel nu vei reuși să amenajezi ceva specific dacă pastrezi și ce aveai înainte.(doar daca nu cumva se integrează cum sunt la mine bolurile se sticlă).
      Duminică plăcută și ție!

      Ștergere
  3. O idee foarte frumoasa, pare si destul de marisoara. Deocamdata nu am unde, dar alaturi de satul de Craciun o pun pe lista pentru cand (in sfarsit) voi avea spatiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum îi spuneam și zuzanei mai sus, spațiu îți faci golind rafturie. Pitește tot ce se poate piti, e doar pentru o lună, nu?

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!