miercuri, 13 decembrie 2023

AEC Ziua 13 - Pom-pom

 Să fie cu ghinion oare acest plic? Nu a fost tocmai ghinion, dar nici cea mai fericită provocare. Să-i spună cineva și celui care a pus materialele că nu poți face ceva tocmai crăciunistic din pom-pom în culori de vară. Unde sunt cele albe? Verzi, sau roșii? Monica m-a cicălit bine azi. Că am uitat să pun „bulgărașii” de zăpadă artificială măcar.

 Nu știu voi, dar Monica a găsit în plic două mov mai mari, două albastre mijlocii și cinci galbene mici. Toată ziua s-a gândit ce ar putea face cu ele. A căutat și pe net și a găsit multe idei, dar nu avea culorile potrivite. I-am zis să apeleze la cutia mea, dar mi-a răspuns morocănos că nu e corect față de ceilalți, cel puțin noi ca organizatori trebuie să arătăm că putem face ceva fix din culorile din plic.

A găsit ea o idee frumoasă, o instalație/ghirlandă de beculețe din pom-pom. Pe link găsiți și un tutorial video. Beculețele sunt făcute acolo din pom-pom realizați din fire, dar ar putea fi înlocuiți cu cele primite... dacă ar fi mai multe și în culorile potrivite, a ținut Monica să sublinieze.

În final Monica s-a hotărât să facă un glob în formă de brioșă, prea semăna acel mov cu o glazură de brioșe. A folosit hârtia maro de la o bomboană Ferro Roche, un fir mai pufost pentru a da ideea de glazură și un pom-pom mic galben în vârf prin care a trecut agățătoarea. Toate au fost  lipite cu pistolul de silicon.

După ce a terminat brioșa, i-a avenit ideea de a face și o felicitare. A folosit un brăduț pictat din ghirlanda de la Adventul fotografic de azi. L-a lipit pe un carton de felicitare, i-a conturat ramurile cu un marker permanent auriu și l-a decorat cu pom-pom-urile mici galbene din plic. La final, tot cu markerul a desenat steluțe pe cartonul alb pe care le-a tăiat în jumătăți ca să fie mai ușor de lipit și mai multe.




Acum, Monica vă învită pe voi ca să folosiți ciucurașii pom-pom în creațiile voastre.

8 comentarii:

  1. Dar pompoms mov pot fi foarte bine de Craciun. :D
    E super briosa voastra. Iar felicitarea este pur si simplu minunata!! Sa nu o vada fetele ca acum ma pun sa fac si eu una :))))).
    Abia astept sa imi vad si eu maine pompomii :D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptata, sunt multe globuri mov, doar că la momentul respectiv nu mi se părea decțt că seamănă cu înghețata sau cu brioșele.

      Ștergere
  2. Fetelor, aveti tot felul de idei interesante!
    Felicitari pentru mestereala! Netul meu tocmai face figuri.
    Sper sa nu ma lase in pana tocmai acum...
    Seara buna, Niko!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și la mine sunt probleme cu netul, ba pe telefon, ba pe laptop. Nu mai spun că nu se mai sincronizează una cu alta. Folosesc whatsapp să descarc pozele, mi le trimit mie de pe teșefon și le descarc pe laptop să le editez. Pe telefon îmi apar trimise, pe laptop nu apar deloc.
      Ținem pumnii să reziste netul tău.

      Ștergere
  3. S-a descurcat perfect Monica! Felicitarea cu bradut e foarte festiva, iar globul briosa e foarte... apetisant! 😊
    Spor in toate! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e apetisant, nu? Nu credeam că o să iasă prea bine, ce am găsit pe net, majoriatea erau brioșe fpcute din globuri globuri.
      Mulțumesc la fel!

      Ștergere
  4. Felicitarea este reusita, iar brioșa ”delicioasa”! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!