sâmbătă, 9 decembrie 2023

AEC Ziua 9 - Bețișoare de urechi

 Azi e scurt, că Monica nu prea are timp, a cam și obosit. I-am zis să nu se complice și să își ia o pauză să se odihnească.  

Materialul de lucru de azi: bețișoare de urechi. Câte posibilități și aici, dar tot așa, majoritatea de vară. 

Ea găsise și niște idei interesante, un brăduț ce i-a plăcut cel mai mult dintre toți câți a văzut sau căsuțe, detalii aici. Mi-a mai spus ea niște idei, dar cum nu știa de unde să ia material în plus, s-a rezumat la a face un fulg simplu. 

Simplu? Vorba vine. Pare siplu când vezi la alții cum se lipesc bețele alea așa repede. În realitate... e ceva de muncă și un pic de chin. Când a găsit metoda mai bună de lipit a terminat „brațele” fulgului. Un secret, capetele cu vată ce se lipest pe bățul principal, e preferabil să fie tăiate în diagonală. L-a aflat și ea cu această ocazie și îl împărtășește și cu voi să nu vă chinuiți la lipire.

Acum se gândește că poate era și mai simplu dacă le lipea cu bandă dubluadezivă de un carton și făcea un tablou. Nici nu s-ar mai fi ars cu pistolul de silicon. Doar că știa că mai făcuseră fetele astfel de tablouri și nu vroia să repete.




Monica vă învită pe voi acum să folosiți beșișoarele de urechi în creațiile voastre.

14 comentarii:

  1. Fulgisorul Monicai e foarte reusit! 😍 De n-as sti din ce este... as intreba, curioasa foarte. 😊
    Cand am scos betisoarele din "cuib" m-am gadit la o steluta (nu fulg! nu mai confund! 😂 )

    Te rog, zi-mi: mascota este si pentru AEC? Eu am inteles ca e doar pentru AF. Sunt aproape sigura, daca vrem sa ne jucam cu mascota si la AEC nu ar fi o problema dar ar fi "problema" 😊 daca AEC e tot cu mascota... (pe Didi am tot impins-o de la AEC) 😊
    Multumesc! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveam o idee de steluța, dar nu am găsit nimic pe net și nu am avut timp să testez. Am zis ca merg la sigur cu fulgul. Nu a fost tocmai ușor.
      Mascota e doar pt AF II. Eu o folosesc și la AEC ca îmi e mai comod., nu știu de ce ca doar e ceva în plus de făcut la poze. Dar asa am simțit eu. În plus, nu trebuie postări separate la voi. Doar sa fie și mascotă la AF. Am cautat sa fie temele astfel încât ceea ce faci la AEC sa poată fi pozat la AF. Nu se potrivește mereu perfect, dar am vrut sa fie mai ușor.

      Ștergere
    2. Ca n-a fost usor sa tai betisoarele si sa le lipesti in acest mod mi-am dat seama, ohoooo! 😊

      Didi ma bate la cap sa o las sa-si dea cu parerea... Cred ca va fi foarte multumita daca o las sa se joace cu Monica si la alt joc. 😊 Poate invata (si ea) ceva de la Monica. 😊

      Ștergere
    3. Cred că fiecare are de învățat câte ceva de la cealaltă. Monica ar fi încântată, ăi place foarte mult să se joace astfel, de parcă vrea să compenseze pentru cât a stat pe tușă în vara asta.

      Ștergere
  2. Privesc cu jind fulgul acela simplu.... si contemplu ideea de a incerca totusi cu banda dublu adeziva... hmmm clar nu merge :)). Sa le capsez eventual? :)))))
    Lasand gluma. E superb fulgul. Abia astept sa vad cum sunt betele (unele au material de hartie / altele de plastic) - maine cand ma trezesc o intampin pe Mami cu „ imi aduci si mie te rog betisoarele de urechi? ” :)))))
    Bradutul din clip chiar era frumos - l-am vazut asa pe repede inainte, nu de alta dar e cazul sa dorm si eu... :D
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. E fabulos fulgul! Eu plec de acasă în scurt timp și mă întorc târziu, dar mi-ar plăcea să reușesc să fac ceva la noapte, că seara va fi dusă. Mi se pare mai ușor să fac postări separate zilnic, altfel ajung să mă încurc și să ratez ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am lista/ tabel în care îmi bifez ce am făcut. Dar da, și mie mi se pare mai ușor cu postări separate. De aceea am și pus separa AEC și AF.

      Ștergere
  4. Sunt ateatea posibilitati de a ne face accesorii de pom! Incredibil! E si frumos si pufos. Ce poate fi mai simpatic!...
    Spor si inspiratie, draga Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar timp ne mai trebuie la câte variante sunt. Uneori l-as face pe toate.

      Ștergere
  5. Ce frumos e fulgul tău! Ai avut răbdare cu lipitul...Nici nu zici că este făcut din bețișoare! Felicitări pupici

    P.S.: Dacă particip la AEC este obligatoriu si la AF?

    RăspundețiȘtergere
  6. Deosebit fulgul! Cine s-ar fi gandit ca din materiale nemaipomenit de simple se poate crea un lucru atat de frumos!? Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-au gândit alții mai înainte, cu minte inovatoare. Eu doar am găsit ideea și am preluat-o. Dar e într-adevăr surprinzător să faci ornamente din lucruri aparent banale.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!