marți, 26 decembrie 2023

Brăduți decorativi - Atelier de lucru (2)

Nu știu la voi, dar la mine, în ultima săptămână de advent s-au lucrat decorațiuni pe bandă rulantă. Pe lângă faptul că îmi face o deosebită plăcere această activitate, profit de acest lucru să fac mici cadouri celor dragi. Și să fim sinceri, înseamnă și o economie la bugetul familiei.

Anul acesta am făcut prima dată astfel de lucruri și cu cineva din afara familiei mele. Brăduții de care v-am povestit în postarea de aici, au fost asamblați săptămâna trecută.

Fiecare brăduț decorat cu bile de polistiren a fost plasat pe o inimioară de lemn alături de un con micuț și câteva globulețe roșii și aurii, tot din polistiren. Toți acești brăduți au ajuns la echipa cu care lucrează prietena mea.

Pentru șefa ei am făcut un alt ansamblu. Un brăduț mai mare decorat cu steluțe, alături de unul îmbrăcat în fir argintiu și un con nins (vopsit cu alb), toate lipite pe un capac de borcan pe care l-am îmbrăcat în „blăniță” artificială să pară zăpadă.

 

După ședința intensă de lucru cu prietena mea, am rămas să-mi termin și mie brăduții mei argintii. Am făcut doar doi cu conuri, că după aceea am rămas fără conuri mici. Am folosit o folie transparentă cu fulgi albi pentru a face pungulițe pentru ambalarea lor.


Restul brăduților pregătiți i-am finisat pe felii de lemn pe care am lipit zăpadă artificială, alături de figurine de lemn în formă de reni.


12 comentarii:

  1. Vai! Ce mult imi plac! Foarte frumoși brăduții cu reni! Felicitări! Sărbători fericite îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte profesionist. Felicitari, draga Niko!
    Ai reusit niste lucruri superbe!
    Pupici si zile minunate de decembrie!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. wow... chairpe banda! Ce de decoratiuni! Nu mi-am inchipuit ca lucrezi cu atâta abnegatie! Minunat! Ma bucur pentru tine si pentru cunostintele tale care vor primi aceste mici obiecte de arta.
    Eu am lucrat pâna pe 22 decembrie si in plus am participat aprape zilnic la o activitate extra-profesionala... Adventul a fost anul acesta PLIN cu VÂRF! Dar si mie mi-a facut placere tot ce am reusit sa fac, am acumulat oboseala, insa acum savurez concediul pâna pe 8 ianuarie.
    Am primit de la prietena si colega mea Andrea, in ultima zi de serviciu, un cadou pe care am avut voie sa il deschi doar pe 24 decembrie, seara, la Pomul de Craciun. Siiii... am primit un set de miniaturi din ghips, gata pentru pictat. Abia astept sa gasesc starea de spirit potrivita si pictez aceste decoratiuni. Le voi folosi anul viitor... anul acesta am casa plina ☺
    Niko draga, iti doresc Craciun fericit, vacanta de iarna cât mai vesela si placuta 🍀 💞 🐾 🤗 🎄 Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am stiut nici eu despre mine că pot lucra chiar asa, doar că.... trebuia să fie un schimb de ajutor și la globuri și la brăduti. Momentan ajutorul a mers doar într-o direcție, deși eu am avut nevoie de muuuult mai puține decorațiuni. E adevărat că prietena mea are serviciu, eu momentan am intrat in somaj, dar ... Vom vedea pe viitor cum va fi.
      Ce frumos din partea colegei tale. Îmi place mult că deși la voi se oferă cadouri infinit mai des decât la noi, acesta reprezintă mici atenții de suflet si chiar sunt apreciate. Nu știu de ce am impresie că la noi totul se judecă în functie de cat ar costa si tot am impresia că valoarea aia devine din ce in ce mai mare.

      Ștergere
  4. Ce frumos atelier!!!! Vreau si eu vreau si eu!! (azi am reusit cu chiu cu vai sa strecor un gnomulet in program - l-am facut pentru o doamna draguta (vecina cu noi) ca sa i-l duca Mami pentru bradut.
    Dar cand vad ce aveti voi acolo... mai ca imi vine sa intru in fire sa fac si un bradut. Partea proasta e ca... nu am cum sa il lipesc pe un suport ( banda clar nu tine. Of... ) Dar poate fac unul sa il atarn..
    Oricum cei care au primit decoratiunile sunt niste norocosi si fericiti. Sunt superbe. Bravooo
    pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te primim cu drag la noi în atelier.
      Pe mine mă tentează să fac niște gnomi să îi am pregătiți pentru anul viitor.

      Ștergere
  5. Am rămas cu gura căscată! Foarte frumoase și foarte multe, sunt lucrate profesionist.

    RăspundețiȘtergere
  6. O-A-Uuuuu! Oau! -:) Ai acolo o adevarata padure de brazi ninsi! Bine ca au fost oferiti deja - sa nu fi venit unii sa-i taie. :-)
    Sunt, efectiv, bijuterii - mai ales cei argintii! Ai un simt estetic extraordinar! Toata stima! <3

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!