sâmbătă, 16 decembrie 2023

AEC Ziua 16 - Tubulețe de hârtie

 Nu se poate să existe la noi advent fără să avem în calendar și lumânări. Monica aflase de această... să-i spunem tradiție, și abia aștepta să vină tema cu ea. Când a văzut la Adventul fotografic că are tema Lumânări, deja se pregătea să scotocească prin cutia cu lumânări crezând că are șervețele în plic. Mai făcuse ea niște lumânări decorate cu șervețel prin primăvară și ar fi vrut să repete experiența. Numai că plicul cu numărul 16 i-a adus o surpriză: tubulețe de hârtie.

Și totuși a făcut ea ce a făcut și a rezolvat și de o lumânare. Ar fi făcut mai multe, dar nu a găsit decât un singur bec de la o instalație veche. A căutat ea instalația mult și bine până mi-a revenit mie memoria: am ținut instalația aia câțiva ani că fac ceva cu ea și niciodată nu am găsit ideea. Și în toamna asta într-un elan de curățenie am pus-o la tomberonul de reciclare. Și ce mândră eram de mine că încem să triez cu adevărat. Să vezi cum mă lovește acum iar păstratul a orice că nu se știe la ce e bun. 

Dar să revenim la Monica și lumânarea ei. La cât de multe tubulețe de hârtie avea i s-a părut ciudat să folosească doar unul pentru lumânare. Plus că trebuia și lumânarea montată în ceva. Și-a adus aminte de un tutorial de brăduț din blocuri de lemn. De ce nu ar aplica și ea aceeași idee pe tubulețele ei?


Zis și făcut, s-a apucat de treabă. A aranjat tubulețe egale pe laturile unul triunghi isoscel. Nu vă închipuți că s-a chinuit prea mult cu geometria. Nu, ea nu e prea pasionată de matematică. A îndoit o hârtie pe jumătate și a tăiat în diagonală. desfăcută a rezultat triunghiul amintit. A lipit tuburile de hârtie cum a văzut în filmuleț, dar a obținut o bază mai mare pentru brăduțul ei. A contruit-o din două șirui de tubulețe. După toate acestea, a vopsit totul cu acuarele.

Numai că tuburile ei nu sunt solide ca blocurile de lemn, pentru rezistență s-a gândit să pună un carton îmbrăcat în fetru pe spate. Doar că nu i se potrivea șablonul. Nimic complicat, știa cum să facă repede altul din hârtie cu ajutorul căruia a tăiat un carton potrivit.



A trecut apoi la pregătirea lumânării. Beculețul de instalație se potrivea perfect în tub, acolo nu erau probleme. Pe un fetru roșu a lipit șnur auriu pe care l-a rulat în jurul tubulețului. Cu ajutorul unui cerc de fetru alb pe care a lipit sclipici auriu a încercat să redea lumina emisă de lumânare.

A definitivat totul cu o crenguță de brad pe care stă lumânarea și niște ilice din fetru. În vârful bradului a lipit o stea aurie și GATAA un nou ornament de brad (sau de perete).

Și deși nu e mult, dar e o transformare a unui ornament vechi (beculețul de la instalație), o să inscriu postarea și la Transformări creative. Nu de alta, dar nu prea vad când mai am timp și de acelea.


Acum, Monica vă invită pe voi ca să folosiți tubulețele de hârtie în creațiile voastre.

8 comentarii:

  1. Monica e extraordinar de talentata, cu multa imaginatie - o artista! E si harnicuta! Didi... doar da din gura toata ziua, toata noaptea (am gauri in cap!) si mai face si mofturi cand o rog ceva! 😊
    Si bradutul si lumanarea sunt foarte frumoase si ingenioase! A fost ceva de lucru, cred.
    Cand am vazut tubuletele din "cuib" am zambit, din nou, larg: imi plac de numa tuburile din hartie! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că îți sunt pe plac. Monica cochetează cu cele rămase acum : ar face ea ceva dar să vdem dacă mai are timp.
      Spor să ai!

      Ștergere
  2. Exact!!! (si sigur ar trebui sa am undeva o instalatie defuncta. dar unde...doar ea stie... ah ... ah... ah). Adica exact ce spui si tu... doar ca eu a patit altceva. I-am zis lui Mami ca vreau o strecuratoare emailata pentru cev - am pus-o bine in oala mare unde nu deranja pe nimeni. si nu stiu cum de mi-a disparut si cand, ca nu deranja pe nimeni. Nici acum nu mi-a trecut :))). Mai ales ca avea o anumita semnificatie ... nu de alta.

    Dar sa revin la creatii. Super fain ti-a iesit bradul. Ce idee ai avut!! Suuuper. Iar lumanarica este foarte reusita. Ce detalii realiste!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luna aceasta am pățit-o constant: găseam ceva ce știam că îmi va fi de folos la acest advent de craft și o puneam în apropierea mesei de lucru. Când venea ziua si-mi trebuia efectiv nu mai găseam lucrul acela de parcă îl înghițise pământul. Fără să caut cu disperare câte ceva nu cred că am făcut mai multe de 3-4 ornamente.

      Ștergere
  3. Tot ansamblul are un aer de felicitare vintage. Mai ales lumanarea si felul in care ai sugerat lumina ei, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fix acele felicitări m-au inspirat pentru lumânare.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  4. Wow...imi place foarte mult! Bradutul cu acea lumanare imi amintesc de copilarie. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!