sâmbătă, 2 decembrie 2023

La mulți ani, pitic major!

 Ziua de 1 decembrie pentru mine are o însemnătate deosebită. Nu reprezintă doar Ziua Națională pe care o sărbătoresc cât de patriotic pot cu activități tricolore, steagul arborat prin curte, etc... Pe 1 decembrie am devenit „mamă” pentru prima dată, prima fetiță. Fiind zi liberă, am avut norocul s-o putem sărbatori an de an fix de ziua ei, motiv pentru care niciodată n-am ajuns la paradele organizate cu această ocazie. Într-un singur an am făcut o excursie fix cu acest scop, la Câmpulung, să vedem parada militară la mausoleu și... surpriză! - defilarea și depunerea coroanelor avusese loc cu câteva zile în avans, că pe 1 decembrie se servea în oraș fasolea cu cârnați.

Bine-nțeles că ieri nu am făcut excepție, ne-am sărbătorit chiar mai mult, cu petrecere la restaurant că pititcul meu cel mare, de acum este mai mare, mai precis e major. Și nu se putea să treacă ziua și să nu crăftuiesc eu ceva pentru ea. Cu ajutorul unor mini felicitări în formă de șosetuțe de Crăciun, am făcut  carduri pentru locurile la masă, iar din niște lumânărele aniversare primite de la o prietenă, i-am făcut ei un mic aranjament pentru masa ei.

Pentru decor am angajat o firmă, Dream Cabaret. Din tot ceea ce am contactat, ei mi s-a părut și cei mai promptă în răspuns și cu cel mai bun raport calitate-preț, de aceea recomand cu căldură. Nu ne-am întâlnit absolut deloc personal, deși programasem, dar au fost discuțiile telefonice și comunicarea pe whatsapp, am vorbit cu o domnișoară Alexandra foarte drăguță și empatică, iar rezultatul a fost superb.



Evenimentul a avut loc la Casa Berarului Ploiești - l-am descoperit cu ocazia primul majorat din acest grup de prieteni. L-am ales pentru meniu, locație, parcare. Am fost surprinsă plăcut de personal, foarte amabil, serviabil și cât se poate de corect. La final mi-au dat înapoi tot ce a rămas din băutura pe care am avut voie să o aducem noi, ba chiar ne-au chemat înapoi că uitaserăm să luăm un bax de bere și o șampanie. Pentru evenimente, în weekenduri au și formația lor, de aceea cu muzica ne-am organizat noi. Dar ieri fiind zi de sărbătoare, am mai avut o petrecere în sala cea mare și a venit și formația. La momentul tortului la noi, au fost drăguți și ne-au cântat ei special și pentru noi.

Petrecerea a fost minunată, m-am bucurat să-i văd cercul de prieteni, să-i cunosc oarecum mai bine, deși nu pot spune că am interacționat foarte mult cu ei nici ieri, au avut masa lor separat. Toți majori, Cristina e cea mai mică, dar am văzut tineri care știu să se distreze fără să bea, fără măsură, fără să facă scandal/gălăgie, care dansează, cântă - am avut microfon pentru karaoke. Am apreciat atenția în alegerea unui cadou - și-au făcut un obicei frumos la celelalte majorate ale lor de a deschide cadourile în timpul petrecerii: se filmează, se apreciază, se mulțumește. Sincer mi-a plăcut mult grupul ei de prieteni.


De urat fiicei mele.... Îi urez de toate. I-am mai da un strop de înțelepciune, un pic de răbdare, un dram de noroc și muuuultă sănătate.


12 comentarii:

  1. La Multi Ani fetitei tale. Ce frumoasa zi de nastere si ce frumos a fost organizata sarbatoarea pentru aceasta zi speciala! Si felicitari pentru craftul dedicat zilei. E minunat! Sa fiti cu totii sanatosi, pentru ca toate celelalte de care spui au nevoie de acest ingredient.
    Pupici si un weekend minunat!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani fata frumoasa! Mihaela, de acum ai un singur pitic acasă 😃. Ce zi deosebită a ales să vină pe lume!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E majoră, dar încă mai are de stat acasă, măcar până termină liceul și intră la facultate.
      Mulțumim.

      Ștergere
    2. Clar că încă stă acasă, vroiam doar să zic că acum este adult, nu mai merge să îi zici pitic. Acum depinde și de părerea ei, dacă îi place este in regulă.

      Ștergere
    3. Aaa, asta e vorba de alint la noi. Avem piticu mic și piticu mare.

      Ștergere
  3. La mulți ani cu sănătate, bucurie și înțelepciune!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi, multi, multi ani, cu sanatate, bucurii, prieteni buni, si multi bani! 😊 Banii n-aduc fericirea, dar ce buni sunt! 😊
    Frumoasa petrecere inteleg ca a fost! Ii doresc... tot ce-i doresti tu, tot ce-si doreste ea! ❤ Faina ideea de a deschide cadourile la petrecere! Parca asa si scrie in "codul bunelor maniere": cadoul primit sa-l deschidem langa cel care ni l-a oferit. 😊
    (citind, am retrait, un pic, momentul meu "18") 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi aduc aminte foarte multe de la momentul meu 18, am petrecut cevas itim acasă cu doar 2-3 colegi. Mi-amintesc insă momentul 20, când tata a adunat toată familia : unchi, mătuși, verișori si bunici.
      Mulțumim pentru urări.

      Ștergere
  5. La multi ani frumosi si sanatosi! Copil frumos - cred ca aceste etape sunt doar asa ca sa ne forteze sa ne integram in cate o categorie (tanar - matur - batran). Iti doresc sa ramai tu, sa adaugi file in caietul vieti tale, fara sa simti vreodata povara anilor, pe care uneori societatea (si lumea in general, fara sa aiba neaparat gandul acesta insa) ii face povara. Nu inceta nicioadata sa fii copil, joaca-te, invata, creaza, iubeste si traieste frumos - ai primit calauzire buna si ai alaturi o familie minunata!

    Draga Mihaela - ai organizat un majorat foarte frumos :). Mi-ai amintit cu aceasta postare de vremurile cand i-am organizat majoratul surioarei mele (care contrar asteptarilor, fiind mai inalta, e mai mica decat mine). Am fost dj-ul ei :))). Vorba vine, puneam si eu muzica. Nimic iesit din comun.
    Imi place tare mult ce ai pregatit tu! :)

    Ps: eu majoratul l-am petrecut cu parintii am trecut muntele si am mers la Bunici la Brasov- a nins de poveste (ziua mea fiind in martie.. haha) si am primit un tablou minunat cu mestecenii de la Reci (in seara aceea am iesit si am mers spre gara in plimbare prin ninsoare - era o expozitie de tablouri si uite-asa m-am facut eu cu o minune de tablou).

    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim mult pentru urări. Și la noi Dj a fost fix sărbătorita cu tati. Dar a fost super cu muzica ce au pregătit-o.
      Si majoratul tau a fost frumos. te-am mai auzit vorbind de tabloul cu mesteceni, deci uite ce bine ai petrecut de majorat, ai creat niște amintiri ce dăinuie în timp.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!