duminică, 10 decembrie 2023

Căsuța de păsări - proiect școlar

Dumincică a fost o zi de craft. În primul rând piticul meu cel mic a avut de făcut un proiect pentru ora de tehnologie: o căsuță de păsărele. Inițial am crezut că trebuie s-o facem din lemn și deși mă descurc binișor cu asamblatul, știu să țin o bormașină în mână, cu partea de debitat lemn în schimb stau foarte prost, motiv pentru care nici nu mi-am făcut șemineul din lemn care să-l înlocuiască pe cel de carton. Pentru acesta va trebui să aștept până o să vrea soțul să-mi taie palul cum doresc eu.

Din fericire, căsuța de păsări putea fi construită din orice material, dar trebuia să respecte forma din carte. Nimic deosebit, forma clasică a unei căsuțe de păsări cu băț pe care să stea pasărea. Domnul profesor se pare că a explicat și insistat asupra importanței acestuia.

Având libertate la alegerea materialului, am putut să facem ceva mai frumos, folosind carton de la ambalaje. Din fericire, era deja vopsit pe o parte într-un galben plăcut. I-am tăiat eu cartonul la dimensiunile necesare și am potrivit piesele. Ea a folosit scotch de hârtie pentru a le decora și lipi.  Bățul pentru pasăre l-a confecționat din mai multe bețe de frigărui înfășurate tot în scotch de hârtie. Doar pentru montarea acoperișului s-a folosit pistolul de silicon.


În schimbul ajutorului pe care i l-am acordat la proiectul ei, domnișoara m-a ajutat la confecționarea globulețelor cadou pentru asistentele medicale (luni am fost și la control) și pentru profesori. Am făcut globulețe la fel ca cel de la transformări creative, dar și pregătirea unor brăduleți de carton, după modelul celui din Adventul Exploratorului Creativ, ziua 4. pe care să-i înfășor în ață - o mică atenție pentru cei apropiați. Au fost numai buni să-mi ocupe timpul cât am așteptat la doctor.


Postarea a fost scrisă vineri 15 dec pentru ziua de duminică, 10 dec.


2 comentarii:

  1. Un proiect super fain! Imi place mult cum a iesit casuta (ce teme super ! - mai este lucrul manual in scoli? :O l-au reintrodus? ce bine!!!).
    Imi plac si activitatile tale - globuletele sunt de efect - si pratice din cate am vazut!Iar bradutii, adorabili :*
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Globulețele au fost apreciate și la spital și de profesori, majoritatea au fost dăruite deja. Oar căsuța i-a adus domnișoarei nota maximă.
      Mulțumim.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!