luni, 18 decembrie 2023

AEC Ziua 18 - Folie de aluminiu

 Ziua 18 din Adeventul Exploratorului Creativ ... și trei sferturi din el, gata, a trecut. Parcă nu-mi vine a crede că mai sunt doar 6 zile până vine Moșul cel drag și bun.

În plicul zilei, Monica a descoperit ceva cu care nu am mai lucrat nici eu până acum : folia de aliminiu. Mi-amintesc că anul trecut, Suzana găsise un filmuleț cu ornamente realizate din folie de aluminiu. Nu mai știu în ce postare a pus Suzana acel filmuleț (mai degrabă film că durează o oră și jumătate), dar mi-l salvasem și azi l-am studiat pe repede înainte să ne inspirăm. 

Totuși, Monica a vrut să facă clopoței, tema  de azi a Adventului Fotografic. Și-a făcut cercetările ei proprii și a descoperit un site cu 30 de idei ușoare de craft cu folia de aluminiu, printre care sunt și ornamente de Crăciun, chiar și clopoței.

Însă, pentru lucrarea ei, Monica s-a inspirat de la clopoțeii de hârtie de anul trecul ai lui Martinel. Azi a fost tare sucită Monica,  s-a tot răzgândit, a trecut de la o idee la alta până s-a făcut seară și parcă tot pe fugă a lucrat.


Pentru confecționarea clopoțeilor, Monica a urmat aproape toți pașii din tutorial, cu ceva schimbări de adaptare la materia ei primă. Dintr-o copertă de carton a tăiat două cercuri de diametru 10 cm, pe care le-a îmbrăcat în folia de aluminiu din plic. A folosit pistolul cu silicon pentru toate lipiturile necesare. Pe margine a adăugat niște sârmă plușată roșie cu sclipici pentru contrast și pentru a se potrivi cu funda roșie. În loc de mărgele a folosit niște clopoței micuți pe care i-a legat cu șnur argintiu. A dat formă clopoțeilor și i-a lipit (folia de aluminiu și sârma plușată au ajutat la menținerea formei dorite). 

A finalizat lucrarea cu funda roșie și un ornament din fetru repezentând ilicele.


Monica vă predă ștafeta: folosiți folia de aluminiu în creațiile voastre.

8 comentarii:

  1. Hahaha! :-))) Cred ca am inteles de ce te-ai amuzat cand cu fulgii mei.
    Daaa, ai intuit bine: si eu am langa mine un "comentator sportiv" (intre timp, despre primul fulg facut, mi-a zis ca par 6 brotacei la hora!) :-)) S-ar putea sa aiba dreptate. E clar ca nu ma supar, pentru ca nu sunt "critici" rautacioase. :-)
    Pana cand ai zis tu de "comentator" ii ziceam "ceas cu cuc". De prin 6 decembrie, cred, numai la miezul noptii "canta": "e miezul noptii, nu cauti in brad?" (variatiuni pe tema) Cred ca e mai curios decat mine.

    Clopoteii realizati de Monica sunt superbi! Imi place si stralucirea lor. Anul trecut am facut acest model - inspirandu-ma de la tine - din carton. Multumeste-i Monicai, din partea mea, pentru site-ul cu idei. :-)
    Sanatate, multa sanatate, si spor la cele bune! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că la fiecare dintre voi m-am auzat la un moment dat văzând că folosiți materiale peste care o să dați mai tarziu în calendar. Și e posibil să se mai întâmple.
      ”ceasul tau cu cuc” e tare simpatic și mă bucur să înteleg că te susține. Comentatprul meu sportiv e fix ce am spus, comentator. Și urăste „prostiile mele”. De aceea uneori mă bucur că e plecat mai mereu în delegații, am timp și de prostiile mele cum le spune el.
      Stilul acesta de clopoței mi se pare cel mai ușor de făcut. Tot carton e la bază și in aceștia, doar că sunt îmbrăcați în staniol.

      Ștergere
  2. Sunt foarte frumoși clopoțeii! Și daaa, se apropie ziua magică!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai dar sunt superbi!! Eu tot cu talangi ma voi prezenta. M-a chinuit talentul sa va chinuie.. pardon sa va bucure si pe voi rezultatul,, vizual :)))))
    Imi place mult modelul ales de tine.. Va trebui sa il fac si eu candva :*
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am descoperit ca din folie se pot face lucruri interesante, insa nu pot spune ca i-am descoperit tainele.
    Ba chiar vazusem candva un nene care presase atat de mult o bila din folie si o slefuise, ca nu mai iti dadeai seama de material.
    Toate cele bune Niko! Sper ca esti mai bine! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, e chiar interesantă folia de aluminiu. Sper să mă mai joc cu ea în viitor.
      Cred că am văzut și eu filmulețul de care spui, sau măcar unul asemănător.
      Toate cele bune, Suzana.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!