sâmbătă, 16 martie 2024

De ziua matematicii - TC24(03-01) - Reflexii în oglindă (54)

 Ziua matematicii sau ziua numărului „pi”, 3 martie (3,14) a picat anul acesta într-o zi de joi, zi de Reflexii în oglindă.  Am vrut s-o celebrez printr-o felicitare dedicată, mai ales că pentru Transformările creative, luna aceasta avem de transformat ziare, cărți reviste. Și ce credeți că am eu la "în așteptare" să fac ceva cu ele? O mulțime de culegeri de de matematică care nu mai sunt de actualitate, dar nu din cele vechi pe care să le păstrezi cu sfințenie în bibliotecă (ca de exemplu Gheba sau Petrică) ci din cele de acum câțiva ani când s-au tot scos pe bandă rulantă, doar cu coperți modificate și eventual câteva exerciții în plus sau în minus. Mai mult, locul unde fotografiez eu felicitările are și un geam fumuriu ce oferă reflexii frumoase dacă nu-l acopăr cu nimic. Ar fi fost perfect să împușc mai mulți iepuri dintr-o lovitură. 

Numai că surpriza a venit din partea laptopului, care s-a încăpățânat să nu mai meargă în seara de joi și telefonul i-a ținut isonul. Laptopul nu se mai deschidea deloc. Telefonul nu mergea pe bloguri. Nu pe blogul mei, pe niciun blog. Probabil nici pe alte pagini dar nu am avut răbdarea de a verifica. M-am mulțumit că funcționa ca telefon și atât. Bănuiesc că au fost ceva probleme și cu netul prin zona mea, că nici a doua zi nu am avut succes.

Dar să revin la felicitare. Mi-am tăiat niște pagini din culegere și mi-am tipărit litera „pi” să o decupez s-o lipesc peste. Am încercat și varianta cu tipăritul literei pe pagina din culegere, dar nu se acoperă foarte bine scrisul și nu mi-a plăcut. 

Și nu mi-a plăcut nici litera tipărită pe foaia albă, părea mai deschisă/spălăcită decât cartonul negru desemnat ca bază pentru felicitare. În final am decupat din carton negru pe care l-am lipit cu bandă dublu adezivă cu burete să fie în relief.

Și pentru că nici ieri n-am reușit să scriu pe blog, dar aveam cumva materialele la îndemână, jucându-mă cu alte idei de felicitări, am mai făcut două dedicate zilei matematicii, folosind și partea decupată a literei cât și cartonul din care am decupat, dar de data aceasta am încercat să dau o tentă de învechire paginilor din carte. Nu știu cu ce se face acest lucru în mod normal, ce fel de pulbere se folosește, dar eu m-am jucat cu fardurile.

Pozele sunt din arhiva personală
Pentru rubrica Reflexii în oglindă, inițiată de SorinN și redeschisa de Carmen
Recomandare
„Dacă dorești să participi, publică într-un articol pe blogul tău, 
o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai văzut în „oglindă”(poate fi și cea retrovizoare) 
și înscrie articolul în tabel


10 comentarii:

  1. O oglindire foarte interesanta!
    Ideea de felicitarea este de asemenea interesanta! Si foarte originala!
    Un weekend minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce simpatica ideea. Ca tot sunt fan mate'. Mi-ai adus aminte ca am uitat
    sa exersez un pic de caligrafie...
    Esti ff inventiva, draga Niko! Spor pe mai departe!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi place felicitarea, din păcate nu același lucru pot spune despre matematică 😡. Este exclusiv datorită profesorului slab pe care l-am avut la liceu, la prima clasă a unui liceu industrial. Trebuia să fim clasă de mate-fizica, dar tovarășul a decis să devenim clasă de electrotehnică. Noi tot ăia, indiferent cum se numea clasa, majoritatea pasionați de matematică. Ei au luat meditații, eu am decis să învăț cât să iau treapta și bacul și să merg pe partea umană mai departe. Dar până la liceu mi-a plăcut, am avut diriginta de mate și preda foarte bine.
    Cred că ar fi mers și caligrafiat cu tuș , dar recunosc că este o artă pe care nu o stăpânesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer nu m-am gândit la caligrafiat, dar la o scară așa mare nu cred că aș fi reușit.
      Eu am avut parte de niște profesori deosebiți de matematică, chiar dacă in generala am avut parte de 3, toți au fost profesori buni.

      Ștergere
  4. Wow ce tare e efectul din ultima poza - doar din umbre nu? Ai senzatia ca stralucesc cumva Pi-urile ! Foarte faine ti-au iesit felicitarile.
    Interesant si cum arata direct tiparit pe coala imprimata! Daca o mai ai ai putea sa incerc sa pui pe PI lipici si apoi sclipici ca sa iasa cumva in evidenta... ca idee.. sau ceva asemanator.

    Sper ca si-a revenit si laptop si net. Si mie mi-au mers ciudat electronicele in ultima vreme. Laptopul se deschide singur (eu ii dau sa sleep, nu il inchid de tot)... mai deunezi mi se inchidea telefonul cu cartela (nu e smart, e model mai vechi).
    Cine stie...

    Pupici!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele două felicitări ”colorate” din ultima poză sunt date cu farduri. Cea din stanga este cu farduri gri închis, iar cea din dreapte cu un amestec de farduri de obraz si de ploape pe tonuri de maro

      Ștergere
  5. E frumoasă felicitarea! Tot la tine am văzut așa cu fundal negru, niște copaci, dacă nu mă înșel și mi-a plăcut mult! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!