luni, 1 aprilie 2024

Transformări creative 2024 - Aprilie

TC24, provocarea Transformărilor Creative, are aceleași principii ca și anul trecut, acelea de a reduce poluarea prin transformarea unor obiecte ce și-au atins deja scopul pentru care au fost create.

În luna aprilie a acestui an, vom lucra cu 

                            Ambalaje din carton 

Prin acest lucru înțelegem cutii de orice fel, de pantofi, ciocolată, bomboane, biscuiți, de la jucării sau diverse unelte, orice parte este de carton dintr-un ambalaj al unui produs (chiar dacă nu formează cutie), inclusiv părțile de carton folosite în interiorul cutiilor să fixe și protejeze diverse produse la transport, cartoane de ouă, pingi de cadou din material cartonat, etc... Le puteți folosi întregi, tăiate, rupte, tocate(papie mache) oricum credeți că este potrivit proiectului vostru.

Regulile generale pot fi consultate în postarea principală. Reamintesc de regula celor patru teme, trei impuse și una la liberă alegere. Nu există o ordine anume în care să le faceți, nici termene săptămânale. 

Va exista un singur tabel pentru toată luna, în care vă rog să faceți înscrierea cu numele și tema (ex MNiko - Felicitare). Lucrările duplicat se vor înscrie în același tabel dacă sunt postate până la finalul lunii. Acestea vor fi luate în considerare pentru premiul lunar ce constă în puncte suplimentare la clasamentul total și posibilitatea de a decide două teme din Adventul Exploratorului Creativ din acest an (veți putea alege atât numele temei cât și din ce să realizăm acele obiecte). Vom face o listă cu temele deja alese pentru a nu se crea duplicate.

Dacă faceți mai multe lucrări (de exemplu felicitări) le puteți pune pe blogul personal pe toate într-o singură postare și înscrie în tabel pe fiecare separat (acest tabel va permite intrări duplicat ale linkului de blog - doar selectati o altă poză). In acest caz numerotați tema (ex MNiko - Felicitare 1, MNiko Felicitare 2). Atenție : în postarea dvs trebuie să existe link către această postare ca să fie acceptată înscrierea.

Temele lunii Aprilie:

1. Felicitare :  se poate crea orice felicitare cu orice ocazie doriți care să folosească materia primă a acestei luni. Cartonul transformat pentru această temă poate să reprezinte fie baza felicitării, fie figurine decupate din caron și lipite pe un suport de felicitare. Nu impunem, dar sugerăm o temă pascală, poate veți folosi aceste felicitări la finalul lunii să le dăruiți cuiva drag.

2. „La indigo” : ornamentul care trebuie copiat în interpretarea proprie este: Iepuraș de Paște:


  


surse foto :  poza 1poza 2poza 3
Precizări: Puteți alege oricare din cele trei modele de iepuraș de „copiat”. Mai multe idei puteti găsi și pe pagina mea pinterest cu idei de Paște. Ce este obligatoriu la proiectul vostru: figurina să conțină două cercuri (unur pentru cap unul pentru corp) - nu neapărat perfecte sau întregi și două urechi preferabil realizate din carton. Modul de susțienere (pe băț ca în prima poză, cu suport la bază sau agățat) este la alegerea voastră. Aveți libertate de alegere la culoare și matrialele cu care îl decorați/îmbrăcați( în hărtie, fire textile, material, etc...). Un alt element obigatoriu este un mic element decorativ : o floricică, fundă, ou de paște, un mesaj text,  etc..

3. Cos sau farfurie pentru ouă:  Ne pregătim în continuare pentru Sărbătorile Pascale. O sugestie ar fi ca la această temă să folosiți cartoane de ouă, dar nu este cerința obicagorie.

4. Fii Creativ! - lucrarea dvs la alegere!

Pentru galeria și înscrierea lucrărilor am creat un blog separat datorat faptului că acțiunea de înscriere are ca rezultat întoarcerea la pagina de pornire a blogului. 


Înscriere lucrări:

 Pentru orice nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Spor și inspirație!



6 comentarii:

  1. Am sigur un cos facut din cofraj :D Cred ca e din 2012 :)). Si cred ca si u suport facut anul trecut. Sunt curioasa si eu ce voi face la 3 :))).
    La indigo e iar interesant!
    Bun venit aprile :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am făcut unul anul trecut. După cum am spus, cofrajul e ouă e doar o sugestie, nu ceva obligatoriu. Eu, indigoul acesta, abia îl aștept.

      Ștergere
  2. Multumesc pentru alte provocari deosebite, Niko. Si pentru linkurile
    Inspiratoare.
    Un aprilie cu spor la tot! ❤

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesante teme. Poate ca vou reusi ceva si eu 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că âți plac temele Carmen.Mult spor și inspirație.
      PS: încă mai aștept propunerile tale pentru AEC.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!