miercuri, 24 aprilie 2024

Jurnal de grădină (7/2024)

 💦Ar fi trebui să fie o nouă pagină din jurnalul de grădină, sau cel puțin asta era intenția duminică, cand am început această postare. 

💦Vremea a fost ploioasă, a făcut bine grădinilor, mai ales celor mai bine puse la punct ca a mea. Eu am restanțe la pus fasolea și dovleceii pe care vroiam să-i pun direct în pământ. Nu am mai avut timp să fac și astfel de răsaduri.

💦Într-o pauză de ploaie, am răcut o cursă rapidă prin curte. Am găsit flori noi înflorite, În ordinea de pe tricou, avem bulgărașul alb, un pitic mic ce nu prea crește la mine. Poate că nu și-a găsit încă locul prielnic. Mă gândesc să-i schimb iar locul. La rând vine primul trandafir roșu de anul acesta, încă un bobocel frumos. Imediat după este ceapa decorativă, bulgărele acela mare mov. Trandafirul de dulceață a început producția, în curând o să-mi dea mie de lucru. Ultima serie de lalalele, de anul acesta răzbate cumva și ea printre buruieni (cu atât de multe ploi cresc asta într-un ritm infernal). Iar la final avem iasomia sau lămâița cum i se spune la mine. Momentan doar câteva flori deschise. Abia aștepy să înflorească complet.

💦Tot la capitolul înfloriri se înscriu și mușcatele scoase din solar. Se pare că le este prielnic locul la soare. Tot pe lângă solar au inflorit timid și niște gălbenele

💦În solar ... e cam pauză. Mă simt mândră de răsadurile mele, au ajuns la înălțimea potrivită pentru plantare, cel pușin roșiile din prima serie pusă, cele pentru solar. Cele pentru grădinp mai au timp să crească.

Am și cumpărat ceva răsaduri, e timpul de „umplut” solarul și nu mai am când să-mi fac propriile răsaduri ce castraveți și vinete. Am pus eu ceva vinete, dar sunt foarte mici.


 

Salata din solar arată și ea foarte bine. Ar fi mai fericită fără invadatori și sper să reușesc în weekendul viitor să mă ocup de ea și de restul solarului.


6 comentarii:

  1. Weeeee!!! Bucurie! Ce surpriza colorata te astepta in gradina. Nu stiu la care s ama uit mai intai. Ii stiu pe bulgarasi! Ii doresc sa creasca mare!
    Lamaita se spune si la noi :)) Aveam sub geam unde stateam la Buni, in copilarie, un arbust.
    Am admirat si trandafirii si lalelele si varza!! Am aflat de curand de usuturoi decorativ cu floare mov :D.
    Muscatele sunt superbe iar galbenelele sunt preferatele mele :))).

    Solarul arata superb.sa fie cu belsug!!
    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Solarul abia azi arata cat de cât bine. Am facut pozele,urmează să le editez si să fac postarea.

      Ștergere
  2. Ai o grădină minunată, dragă Niko! Cred că și munca este pe măsură.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Da este si muncă, dar ne încantă roadele.

      Ștergere
  3. Minunat la tine!
    Cand ai timp de toate?
    Spor sa ai! Si sarbatori cu binecuvantari!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!