marți, 5 martie 2024

Antristres sau stres?

 Noi suntem în plină sesiune de examen semioficial,  simularea asta este ea oficială, dar cum notele nu se trec în catalog, nu prea conteaza efectiv pentru elevi, nici interesul majorității elevilor nu este mare. Nu e cazul la noi, de aceea și stresul pe aici poate atinge cote destul de mari. Încercăm să fim cât se poate de calmi și să nu punem presiune pe domnișoara în cauză. 

Un mod de a o relaxa, de a o scăpa de stres, cu efect aproape imediat a fost joaca cu animalele de companie. Adică un motiv în plus să-i mai ținem prin casă. Dar cum sunt mulți, noi împrăștiate, cu mintea aiurea, am început să uităm care pe unde e. Seara târziu când ne retragem la culcare începem să numărăm care e afară - cu Nero și Bella e simplu, că aștia aproape nu se dezlipesc de ușă. Sunt și mari și imposibil de ratat. Iar dacă îi strigi, apar imediat. Dar cu pisicile vagaboande... niciodată nu se știe care pe unde e. Mai ales că Scai nu doarme mereu pe verandă. Și începe căutarea lor prin casă. Săptămâna trecută l-am lăsat pe Fifi în casă vreo 3 ore că nu reușeam să-l găsesc și eu întârziasem deja la o programare. Noroc că Fifi e cuminte în casă și chiar doarme aproape tot timpul.

Aseară tot Fifi era cel care rămăsese ultimul prin casă. După ce l-am căutat bine prin toată casa, într-un final am trezit-o pe cea mică să o întreb dacă l-a scos ea afară. Somnoroasă mi-a răspuns că da. Mi-am zis, ok, foarte bine și m-am dus la culcare. Camera mea e mai friguroasă, așa că eu dorm cu ușa închisă. Prin mijlocul nopții numai ce aud, „hârș, hârș” prin cameră. Ca niște pași, doar că nu auzisem și ușa. Mă ridic buimacă din pat și surpriză .... în mijlocul covorului, Fifi se scărpina nedumerit că nu se deschide ușa. L-am invitat pe șmecher la parter și apoi direct afară, deși ar fi vrut el să facă un ocol prin baia de jos unde știe că e mâncare. Abia apoi m-am uitat la ceas (3,30) și am început să simt stresul sperieturii de la trezitul din somn cu cineva în cameră când nu trebuia să fie nimeni.



Felinele noastre reușind să se ignore deoarece sunt preocupate de niște felii de salam.

10 comentarii:

  1. Imi inchipui ce veselie e la voi in casa! Ce frumooos! Ma bucur pentru voi toti!
    Succes domnisoarei la examene. Toti am trecut prin faza asta, emotiile sunt normale, nu ai cum scapa de ele! Nu exista reteta 😉 Dar sunt sigura ca fiica ta va reusi tot ce isi propune pentru ca este disciplinata si harnica. (Are cu cine semana)
    Leo al nostru a fost azi la frizer. Acum s a facut "covrig" la mine in poala si el motaie, eu blogaresc si cu un ochi ma uit la un film 🤗
    Numai bine! Ganduri bune si imbratisari 🤗🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar este veselie aici cu toate animăluțele. Tocmai am mai tras o tură de căutat pisici prin casă, de data asta Scai care s-a strecurat pe lăngă mine și a fugit la etaj.
      Îmi închipui că Leo e foarte fericit la tine în brațe. Vizionare plăcută!

      Ștergere
  2. O cu asa gasca vesela si pufoasa, sigur stresul se diminueaza. Eu nu aveam animalute in vremurile acelea - dar stiu ce diferenta face un animalut in momente de stres, OHOHO.Si inca in ce mare fel face diferenta.
    Multa bafta - si liniste. Nu este nicio reteta dar .. ideea e ca nu isi mai aminteste multa lume peste ani ca ai luat premiul 3 sau ca ai intrat fara meditatii printre primii la stat sau mai stiu eu ce. Important e sa stie pentru ea, sa o ajute pe ea in viata, iar daca este recompensata si pe masura efortului, cu atat mai bine.

    (eu inca mai platesc si acum pretul stresului... 😅)

    Puuup
    ps: vai ce patanie cu Fifi - mi-a amintit de ceva! prin liceu aveam martea ore pana pe la 3. Ajungeam zob acasa.. si intr-o zi am mers sa luam un catelus (care urma sa ajunga la niste prieteni, era doar in trecere din pacate). Era ceva metis cu lup _ Lisa i-am zis. Si am lasat-o la mine pe balcon pana cand urma sa o ducem .. si la un moment dat, obosita fiind am picat un pic... si aud fas fas fas :)))))). Scapase din cutie si explora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Între timp Fifi s-a specializat în a se ascunde prin casa. Am ajuns intr-o zi acasă toate trei, după o absenta de vreo 2 ore și ne-a întâmpinat pe scările din casă un Fifi somnoros.

      Ștergere
  3. Un pic din amandoua! Fascinanta lumea animalutelor!
    O zi frumoasa si fara stres, draga Niko!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar asa Suzana, un pic din amândouă.
      Zile frumoase și fără stres și ție!

      Ștergere
  4. Eu votez pentru relaxare! Când am dat fiecare dintre cele trei examene (treapta I, treapta II și bac) am avut un motănel și două găinușe liliput (aveam și un cocoșel dar el nu stătea la mângâiat). Mi-au fost de mare ajutor, și îmi amintesc că în ajunul examenului de treapta II eram cu o găinușă în brațe și m-am trezit și cu un găinaț, am râs bine și am zis că o să am noroc. Era examenul la matematică, de el mă temeam mai tare decât de cel de fizică. Am fost o clasă și am rămas tot o clasă, dar am fost 40 pe 36 de locuri, au venit 4 elevi din afara clasei. Doi dintre ei au intrat, doi colegi au căzut, eu am fost ultima pe lista cu o medie aproape de 8. Miza era foarte mare că alt examen nu mai aveai dreptul să dai, dacă nu intrai rămâneai fara liceu și trebuia să faci școala profesională.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa înțeleg ca ai avut noroc la mate?
      O colecție jnteresanta de animalule de companie.

      Ștergere
  5. Un cunoscut care ne vizita cu vreo doua decenii în urmă era îngrozit de faptul că tolerăm cu un cățeluș și o pisică în casă. Nici nu vreau să-mi amintesc despre câte boli transmise sau cauzate de animale ne povestea...
    Deci poate fi și stres și antistres.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă as sta sa ma gândesc câte pot transmite animalele sau câte rele se pot intampla din cauza lor....fure de par înghițite, ochi zgâriat de pisica= copil fără vedere( a patit-o o cunostinta) plus mușcături de caine(asta am trait-o noi cu cățelul unor prieteni) atunci ori ne-am izola total, ori nimeni nu ar mai tine animale. Noi ținem cont de persoanele cărora le e frica de câini de ex( închidem cainii în țarcul lor), iar pisicile stau mai mult afara. Dar prietenii noștri s-au cam obișnuit cu ele prin preajma.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!