marți, 12 martie 2024

Ghiocelul tricotin - Șapte dintr-o lovitură 1/7 (SP III - 02)

 Provocări verzi, Salvăm păpuși ediția III, continuă în următoarele săptămâni cu o temă interesantă : Șapte dintr-o lovitură. Sincer, Săptămâna trecută nici nu știam ce să cred despre tema aceasta și m-am bucurat enorm când am înțeles că trebuie să facem șapte „ceva”, dar câte unul pe săptămână, nu toate odată. Nici nu știam ce să cred, după prima temă, Primăvara pe care am avut norocul s-o pot face rapid, s-a protrivit la fix cu ceea ce lucram eu pentru 8 martie. Și de data aceasta tot 8 martie m-a scos din impas. 8 martie și Rux, deși ea încă nu știe cum m-a inspirat.

Am văzut la ea mărțișorul tricotin și nu știam ce inseamnă că nu pusese și poza cu instrumentul de lucru. Am căutat si surpriză, am și eu doar că nu știam că-i spune tricotin. Doar că m-am lămurit mai târziu că eu am ... cum să-i spun, eu am lingura de lemn și ea mixerul pentru făcut maioneza/frișcă, adică șnurul tubular. Intrumentul asta îl am de ceva timp, am luat unul pt mine și unul pentru mama. Doar că nu l-am folosit până acum că nu prea am folosit snururi în crafturile mele.

Acum că i-am aflat numele, a fost ușor să caut și să descopăr ce lucruri deosebite se pot face cu acest șnur tubular. Și a trebuit să încerc să fac. Vai, Doamne dar ce chin la început. Acul din dotare se indoia și chiar nu știu cum lucrau doamnele acela din tutoriale cu un ac de plastic. L-am înlocuit cu un instrument de pictat în puncte pe unghii. Altă tehnică pe care mi-am propus s-o încerc, pictura în puncte, dar nu pe unghii - n-am reușit încă, dar instrumentele astea sunt utile la multe. Mai ales la desfăcut noduri.  


Abia acum am văzut că Rux are morișca tricotin, ceea ce face realizarea șnurului mult mai ușor. A fost de folos filmulețul făcut de ea. Nu se compară mașinuța ei cu ce am eu, dar acea greutate pe care o are la morișcă mi-a dat ideea de a folosi și eu una: o piatră pusă într-o pungă și agățată de șnur cu o agrafă de birou. De-acum deja s-a schimbat treaba, șnurul se lucrează mai ușor și pot folosi crosetul pentru agățarea ochiurilor și trecerea lor peste inelele tricotinului. 


Dar tot vreau și morișca. Sunt mult prea multe frumoase lucrurile care se pot face cu acest șnur și durează prea mult să-l realizezi cu acest instrument al meu. Și sper să ajungă comanda până se vor termina cele 7 săptămâni ale temei Șapte dintr-o lovitură, pentru că acest tricotin și șnur tubular vor fi punctul comun al celor șapte creații ale mele.

Pentru prima săptămână am făcut o legătură cu tema trecută, Primăvara și am făcut un ghiocel. Ar fi mers șă fie făcut și ca decor pentru o sticlă, dar una mai mare, nu cele pe care le-am făcut săptămâna trecută. Am ales să fac un ghiocel care să stea singur iar pentru aceasta am folosit o sârmă grosuță dar care să poată fi modelată ușor pe care am întrodus-o în șnurul alb pentru petale și verde pentru tulpină și frunze. Am uitat să fac poze la această parte dar promit să mă revanșez la următoarele creații din aceasta provocare.

10 comentarii:

  1. Genial!! Vai ce imi place! Abia astept sa vad ce vei mai face!
    Am si eu un tricotin ca al tau - chiar voiam sa il incerc, il scosesem chiar inainte sa cada Buni si apoi l-am ratacit :)))). Dar nu stiu daca e cu ac - aveam senzatia ca avea un fel de croseta de plastic. Voi vedea cand il gasesc.
    Eu vreau sa imi iau o morisca mai mare - din aceea care face caciuli si fulare. Cea pe care o am e super, dar vreau ceva pentru Buni. Ca ea nu o poate folosi pe cea mica (trebuie sa o ajut eu si nu am facut nimic).
    Vezi, sa fii atenta cand pornesti - cred ca am facut eu ceva precizari in filmulet, dar oricum, stii unde ma gasesti daca e nevoie, atunci cand vine. :D Cu siguranta merge mai repede decat cea manuala, dar si morisca face figuri dupa cum ii vine. Daca ii place firul nu comenteaza, daca are o zi proasta, atunci mai face si prostii, dar per total e chiar faina :D.

    Pe cand mi-am luat-o eu, faceam snururi crosetate (le spuneam 3 in 1, ca mergeau purtate ca bratara, colier si banderola). Munceam la cate un snur din acela ore :)))).

    Imi place mult ghiocelul si cum te-ai gandit sa ii oferi stabilitate. Deja abia astept sa vad ce vei mai pregati. Ma bucur ca nu am renuntat la 7 dintr-o lovitura. :D


    Pupici cu drag si felicitari pentru prima creatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut aparat de căciuli/fulare, dar tot așa fără manivela, ca la tricotin. Tot așa cu o croșetă de plastic treceai ochiurile peste pinii respectivi. Nu am folosit-o prea mult - era ca un joc pentru copii. Nu au fost pasionate fetele de ea. Pentru mine eraincomodă, era mai rapid să tricotez decât să fac cu aparatul acela.

      Ștergere
  2. Daca ai sti de cand vreau sa fac ceva cu obiectul ala si nu am reusit pana acum! Ca nu stiam cum! Arata tare fain floricelele crosetate! Felicitari, Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc foarte bine sentimentul, Suzana. Nici eu nu știam exact cum pot să folosesc snururile astea, dar dacă dai o căutare pe google doar după ”tricotin”, o să vezi ce lucruri faine se pot face.

      Ștergere
  3. E superb ghiocelul tău! Îți dai seama că fără să vrei, mi-ai dat și mie o temă, da? Îmi trebuie un tricotin! Am văzut o variantă ce pare mai solidă, ceva care se prinde de masă.
    Te îmbrățișez! 🤗❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesantă varianta ta, chiar pare solidă, dar si pretul pare pe măsură. Eu am lat o varianta muuult mai ieftină.

      Ștergere
  4. Am văzut și eu o grămadă de lucruri frumoase făcute cu tricotinul, dar mi se pare anevoios de lucrat cu cel manual. Poate îmi iau și eu unul tip morișcă, deși înțeleg că nici acolo nu ai o viteză foarte mare. Adică, mă așteptam să faci ceva de genul 10 metri pe oră.
    E frumos ghiocelul, ar merge multe flori lucrate așa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e destul de anevoios. Mă așteptam să am deja gata măcar inncă două din proiectele pentru această temă. Nu e gata nici cea pentru săptămâna doi. Mă Străduiesc să fac snururl pentru mai multe proiecte odată, nu dă randament să tot schimb culoarea când nu știu exact cât snur îmi e necesar.

      Ștergere
  5. Ce ghiocel frumos! Nu am folosit niciodată un tricotin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu folosisem, dar e interesant. Nu am icercat incă cu un fir mai subtire, poate că ar merge mai repede. Mohairul pe care il folosesc eu se tot agată in croșet.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!