duminică, 31 martie 2024

Valiza - TC24(03-02)

Nu stiu ce am făcut când am pus temele acestei luni, nu mi-am dat seama decât acum vreo săptămână și ceva când m-am uitat pe temele lunii aprilie că valiza era inițial programată pentru tema indigo a lunii aprilie, atunci când vom avea de transformat ambalaje de carton, deci implicit cutii. Dar se pare că am încurcat fișierele cu poze când am salvat cutia, iar la finalul lunii februarie, ocupată cu pregătirirle de mărțișor nu am acordat atenție si am pus temele după cum mi-au apărut pozele. Cum faptul era consumat, o parte din voi deja lucraseră valiza, nu am mai schimbat. Inițial trebuia să facem ceva din paie de hârtie. Dacă vi s-a părut ciudată această temă într-o lună în care avem de transformat ziare, cărți reviste, acum știți și motivul.

Ca să rezolv această temă la răndul meu, am pornit tot de la o cutie de carton, un fel de lădiță de la un bax de ceva alimente, iar pentru partea de transformări a acestei luni am folosit tot pagini din catea de matematică pe care am sacrificat-o și pentru tema felicitărilor. Inițial am vrut să folosesc numai pagini din aceasta carte pentru a decora cutia, dar pe măsură ce lucram mai adăugam materialele necesare după inspirația de moment.

Am desfăcut cutia-tavă astfel încât să o pot îndoi pe mijloc lăsând o porțiune lată cât înălțimea lateralelor cutiei, La închidere, valiza mea seamănă cu cutiile de puzlle pentru copii, lateralele se suprapun.


Am luat cateva pagini din cartea de matematică și le-am rupt în bucăți mai mici. Apoi cu aracet îndoit cu apă am lipit aceste bucăți în interiorul valizei. Tehnica se numeste tot papier mache, am descoperit-o cu mulți ani în urmă la o emisiune de creativitate pentru copii. Îmi place această tehnică că are și rol de a întări obiectul pe care se aplică bucățile de hârtie, cartonul valizei în cazul meu.


După ce am lăsat-o la uscat peste noapte, exteriorul l-am completat cu folie autocolantă. Din păcate folia mea nu a fost tocmai calitativă, a trebuit ajutată pe alocuri cu scotch ca să stea lipită acolo unde doream.


Pentru mânerul valizei am folosit o sârmă dublă și un șnur tricotin albastru, în ton cu nuanțele de pe autucolant. Deasemenea, curelele specifice valizei, le-am făcut din panglică albastră în aceeași nuanță cu  șnurul tricotin./

Pentru ziua de joi, 88/366 pozeblog

6 comentarii:

  1. Foarte frumoasă valijoara ta, și destul de mărișoară. Îmi place combinația de culori.
    Mi s-a părut într-adevăr ciudată valiza aici, dar am zis că nu comentez, că nah. Poate era mai bine să zic ceva 🤣🤣🤣. Nu-i bai, facem paiele de hârtie în aprilie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Data viitoare ( deși sper să nu mai fac astfel de gafe), chiar te rog să spui. Mă bucur că am găsit zic eu o alta varianta interesantă pentru indigoul lunii aprilie, la care chiar poți lucra și cu paie de hârtie.

      Ștergere
  2. Si mie imi place ca este destul de mare sa adaposteasca lucruri interesante.
    Arata deosebit. Si colile alea de mate imi plac maxim. Felicitari, Niko!
    Eu chiar daca mi s-a parut un subiect aparte, nu m-am formalizat. Ma intreb ce pot face si punct.
    ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încă nu m-am hotăât ce să pun in ea. A fost gândită să plece în călătorie adapostind o anume felicitare călătoare, de acolo mărimea, dar nu mi-a ieșit proiectul inițial. A trebuit să tai ceva și să refac și nu mai știam dacă o pot termina repede. |Am ales să trimit felicitarea fără valiză, și-așa întarziasem destul de mult cu trimiterea ei.

      Ștergere
  3. Daca o puneai in mai era chiar o chestie, ca pica fix pe tema de la PV :)))).
    Eu acum sunt curioasa cum erau impletiturile, cred ca iti dai seama :)))))).
    Imi place mult cum ti-a iesit valijoara! Si mai ales ideea de a folosi hartie reciclata la interior. Super tare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu în mai am cabluri, așa că poate nimerim vreo temă comună cu Luminile din tablou de la tine. Era cam dificil să confund valiza la tema cablurilor.
      Da, am rămas setată pe haărtia reciclată. Adun multă în fiecare zi, minim 5-6 coli de scris, plus ce îmi dau fetele. Am găsit o idee de a o transforma în peleți pentru foc, dar am nevoie de o presă pe care să mi-o construiască sotul.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!