vineri, 22 martie 2024

Floare tricotin albastră - Șapte dintr-o lovitură 3/7 (SP III - 04)

 Nici nu a postat bine Rux Tema numărul patru din provocarea Salvăm păpuși, ediția III, că și eu gata hop cu floricica mea. Ce să-i faci, tema asta, șapte dintr-o lovitură s-a nimerit cam bine odată ce am descoperit tricotinul și tot ce se poate face cu el, pentru că odată început un șnur l-am făcut cât de lung am putut, ca să-l am gata pentru proiectele viitoare. Odată cu morișca a devenit și mai simplu, am fîcut șnururi și de câțiva metri.

Spre deosebire de florile anterioare, șnurul folosit la cea de azi e făcut cu morișca tricotin și dintr-un fir mai subțire, mai apropiat de macrame, Alize Diva scrie pe etichetă. Snururile le-am făcut eu din timp, dar florile nu. Las săptămâna în curs să mă inspire.

Modul de realizare este asemănător cu cel din tutorialul meu. Diferenta o face șablonul ales, și faptul că nu am fixat baza florii, implicit frunzele pot fi remodeleate. Aceasta floare este dedicată cuiva și trebuie să plece prin poștă, așa că nu puteam s-o pun în plic cu baza formată.

Monica si Rosi s-au inființat repede pentru ședinșa fotot și se bucrură de flori atât timp cât le mai au prin preajmă (ghicelul este și el deja plecat)



4 comentarii:

  1. Absolut superb fir Alize Diva. Eu am un Alize foarte subtire - Cred ca am facut totusi cu unul un snur cu tricotinul.. Da, chiar. Imi place cum arata snurul realizat cu tipul acesta de fir ales acum. :) Si imi place cum a iesit floarea e Superba.
    Am vazut si tutorialul (nu am apucat sa las gand.. dar merg imediat ce termin (doar sa ma mai tina un pic bateria :D).
    Pupici cu drag !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Firele și lucrul cu ele nu a fost printre pasiunile mele. Am fire in casa pt că ... am învățat de mică să tricotez, croșetez, să cos pe etamină sau să cos la mașină. Nu prea stiu să croiesc, dar nici nu pasionat. Mi-au fost utile firele la proiecte mici, dar multe le cumpăram că îmi făcea mama diverse pentru fete: fulare, căciuli, fuste, pulovere. Prin urmarea...am casa plina de fire, dar nu le cunosc numele. Cred cp stiu doar 4 tipuri dee fir : mouline, mopair, pna si lănă. A, și ața de cusust. În rest...sunt pe lăngă subiect. E ața de-aia de urzeala (pt țesut - învățasem si asta de la bunica), a și macrame. Am uitat de asta, cu el am invățat să croșetez. Și cu firele alea simpatice cu pisica pe ele. Ti-am trimis și ție parcă odata de ult, dar tot nu stiu cum se numesc.

      Ștergere
  2. Foarte frumos ai realizat-o. Inca nu am incercat macrameul.
    Sper ca azi! Am vazut ca exista moristi ce pot fi fixate de masa.
    De atunci ma gandesc cum sa fac o adaptare, ca s- ar putea ca
    incurcatul sa fie din cauza ca o tot misc. Daca reusesc ceva va spun.
    Spor la tot! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cat m-am plimbat prin toata casa, efectiv nu cred că l-as dori legat de masă. Dar cred că asta e ceva ce ține de comoditatea fiecareia dintre noi. Spor și ție!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!