sâmbătă, 2 martie 2024

Vine, vine primăvara! - SP(III - 01)

 A început a treia ediție Salvăm Păpuși pe blogul Provocări verzi, structurată ca de obicei pe 13 teme. Noutatea vine din termenul de predare săptămânal corespunzător fiecărei teme în parte. Sincer, când am citit această condiție mi s-a părut foarte dificil și mi-a amintit de Calendarul meu recreativ din 2022 când aveam termene săptămânale și îmi spunea Suzana că sunt termenele scurte. Deși la vremea aceea aveam nevie de termenul săptămânal mai mult să mă motivez pe mine să fac ceva constant, am ajuns să-i dau dreptate. Chiar și mie mi-a fost dificil atunci să țin pasul, totuși Suzana și Diana au dus la bun sfârșit acel calendar, au toate teme predate la timp.

Între timp am descoperit chiar și despre mine că mi-e mai ușor să știu toate temele unei luni și să mă organizez cum pot eu să le fac. Chiar am perioade din lună foarte aglomerate, ca și cea de acum de altfel, dar am și zile când mă apuc de craft și realizez mai multe proiecte la un loc. De asta mi-am și zis că va fi chiar dificil să țin pasul cu temele săptămânale. Rămâne și la Rux, varianta cu recuperarea temelor, dar și aici mă cunosc destul de bine să pot spune că odată ce a trecut termenul unei lucrări, eu nu mă mai apuc de ea. Tot timpul mi-a dovedit asta.

Să revenim la prima temă : Primăvara. Variantele sugerate pentru acest proiect mi se încâlceau în cap, conștientă fiind că tocmai ce am terminat cu un outfit de păpușă nu mă voi apuca de altul prea curând, iar mărțișoarele tocmai ce le terminasem și pe ele și nu prea am chef de altele acum (doar dacă apare vreo urgență), plus că nu am rezolvat nici încă „8 martie” pentru profesoarele fetelor, ceea ce e foarte urgent pentru mine. Nu vedeam capătul tunelului în direcția asta. Soluția acestei teme mi-a picat pur si simplu în brațe. Știam că mă voi întâlni azi cu mătușile mele și îmi programasem pentru ieri să le fac niște sticle decorate să le folosească pe post de vază. Știam că vreau să le fac cu sfoară și decorate cu flori, dar nu îmi sugerau mie prea mult a primăvară.

Absolut întâmplător și neașteptat, ieri am găsit sfoară verde.Nu am mai văzut pănă acum. Am cumpărat-o imediat cu gândul doar la știclele mele. Ajunsă acasă, m-am și apucat repede de lucru că aveam ceva sticle de pregătit. Abia după ce am îmbrăcat în sfoară două sticle mi-am dat seama că ar putea să se potrivească perfect temei Primăvara. 

Am adus-o repede pe Monica pentru poza cu materia primă și am continuat  să pregătesc sticlele urmând să caut la final cum să le decorez. Planul inițial era să fac flori din fistic, se potriveau coloristic cu sfoara natur pe care o aveam. Dar ar fi durat prea mult să le fac și nu aș mai fi terminat sticlele la timp. M-am rezumat doar la conținutul cutiei cu flori de fetru gata făcute (cumpărate), ar fi fost ideal să am niște ghiocei să le decorez, dar nu am așa ceva. Va trebui să remediez problema, poate voi face eu unii. Însă am considerat un semn bun când am găsit setul ce se potrivea coloristic atât cu buburuzele de lemn cât și cu rochița Monicăi. Parcă tot universul a colaborat să pot face eu repede această temă. Mi-aș dori să le pot rezolva la fel de ușor și pe celelalte.

Ca să se potrivească mai mult atât cu tema cât și cu ocazia cu care le făceam, le-am decorat cu un șnur de mărțișor împletit din fie de mohair alb și roșu. Floarea și buburuza sunt lipite cu pistolul cu silicon, dar șnurul este doar legat la gâtul sticlei și poate fi dat jos pentru cei care nu doresc să aibă mărțișor tot anul.

Însoțite de câte un trandafir (altă coincidență coloristică, trandafirii fiind primii cumpărați ieri dimineață pentru a fi dăruiți) și de câte un borcan de dulceață din producție proprie, sticlele au ajuns toate la destinatari.




8 comentarii:

  1. Stai... ca nu e chiar asa :D .
    Termenul este de 3 luni. Da, sunt teme saptamanale si da, sunt doua tabele, dar chiar daca faci tema si nu reusesti sa o inscrii in tabelul saptamanal. o poti inscrie in celalalt pana pe 30 mai. Aia dupa 30 mai intra restantele de la Ati pierdut o provocare, sau lucrari duble.. pentru cine vrea.
    Cu alte cuvinte, ai 3 luni ca sa faci temele. Probabil v-a derutat ca am folosit recuperare si la ati pierdut o provocare si la tabelul de la finalul temei. Dar nu...
    Si chiar subliniasem acolo sa se vada :)).

    Termenul si tabelul de o saptamana l-am pus pentru cei care vor si pot (nu e musai) si ca sa ma ajute sa contorizez mai usor lucrarile facute in timpul acela de o saptamana si sa le acord o intrare in plus. Am ales temele astfel incat sa nu fie ceva irealizabil in perioada respectiva... Dar na, se intampla sa nu reusim mereu si de aceea am ales sa fie nu doar lunar (cum a fost anul trecut, sau cum e la TC - unde sunt 4 teme oe luna, deci nimic diferit) ci pe intreaga perioada deci trei luni.

    Dar sa revin - mi se pare genial ce ai facut. Normal ca se incadreaza in tema. Temele sunt super libere tocmai ca sa putem face si interpreta fiecare in functie de ce avem la indemana si sa ne fie si folositor, sau macar drag.
    Sunt sigura ca au fost o surpriza tare placuta! :D
    Si Monica un ajutor de nadejde.
    Puuup si felicitari :)


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cum ești tu când la temele mele eu pun un plural general, doar că sună mai bine de ex fulgi de nea decât fulg de nea și tu o iei semantic că e plural? Sau că faci ambele modele de figurină date exemplu? Cam așa și eu cu termenul ăla limită. Acum așa îl simt. Și mă cunosc să destul să știu că odată trecut termenul, eu nu mai fac tema, nu recuperez. Poate doar dacă îmi spun din start că le pot face pănă la finalul lunii, dar... Poate mă voi obișnui și voi face la timp, sau poate nu, nu se știe. Uneori sunt zile atât de aglomerate că nici nu am timp să deschid laptopul. Plus că acum vine imediat perioada aia cand sunt epuizată de craft ( mărțișorul și 8 martie) și o să am nevoie de o pauză. Tu faci așa cum dorești în organizarea ta, pentru mine e ok, doar spuneam că e posibil să nu pot participa săptămână de săptămână.
      Mulțumesc pentru apreciere.

      Ștergere
  2. Ce faina culoare ai gasit! Nu credeam ca exista modelul ala pe verde. Chiar ai avut rabdare
    sa faci atatea rasuciri! Sunt minunate. Si par dimensiunea perfecta pentru o tija lunga de floricica!
    O saptamana cu mult spor, draga Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și pe mine m-a surprins, dar n-am ezitat să-l iau. Nu neapărat pentru sticle, cât pentru faptul că de Advent vroiam macrame verde pentru brăduți și nu aveam. Am lucrat cu mohair, dar nu e același lucru.
      O săptămână spornică și ție. Eu voi intra in pauză. Mâine încep simulările de bac și nu știu cum ă să-mi fie programul.

      Ștergere
    2. Bafta, fetelor! Tin pumnii! Pup.❤

      Ștergere
  3. Îmi plac borcanele și sticlele ,,salvate", obiecte ce dobândesc o nouă viață!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!