miercuri, 24 mai 2023

Trandafiri de mai - MFC(61)

 




 Pozele sunt din arhiva personală și reprezintă trandafii înfloriți luna aceasta

Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, inițiat de Carmen 

și găzduit acum de Suzana

7 comentarii:

  1. Ce frumos au inflorit. Sa va bucurati cat mai mult de floricelele colorate!
    Pup.😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumosi suuuunt! vaaaai... acum ca ma gandesc, in cartierul in care am copilarit, aveam trandafiri plantati de locatari. era un loc tare frumos... atat de multa pace.. linistit, curat, ingrijit... luminos si umbros.. echilibrat.. cu banci.. Apoi a venit 89... au disparut bancile, linistea.. si au aparut tot felul de factori perturbatori. :)))
    Dupa care a venit mutarea..
    Dar trandafirii... nu as putea sa ii uit nicicum. Mai ales pe cei cataratori... in care mi-am pironit un deget in calatoria pe patine cu rotile , fix inainte sa fac cunostinta cu aleea ( adica, dupa ce am intrat in contact cu un spin in deget, ca in filmele alea de comedie cu incetinitorul, m-am trezit in fund :))))))
    erau roz.

    (ps: ce deosebiti sunt cei portocalii)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In orașul meu natal era un parc plin de trandafiri cătărători. Nu prea erau multe de văzut nici alte atracții în acel parc, doar trandafirii aceia. La un moment dat începuse să fie foarte căutat de miri pentru poze și cu ocazia asta reîncepuse și intreținerea lui. Nu știu dacă s-a pastrat acum sau nu.
      Cei portocalii au o istorie interesantă. I-am luat de la cineva care se săturase de ei că aveau flori mici și galbene. Așa au și înflorit prima dată. Apoi s-au schimbat, fac florile astea mari și mai degrabă portocalii decât galbene.
      PS: cătărătorii mei s-au urcat anul acesta în piersic. Cel alb zici că a inundat tot locul.

      Ștergere
  3. asa trandafiri infloriti aveti deja?! wow! la noi sunt doar imbobociti. Dar, ok, noi ii tundem toamna, in noiembrie. îi lasam cam 20 cm de la sol . Acum au crescut, sunt in curând cât "girafa" ☺ dar flori inca nu au.
    Minunata gradina voastra! Pupici ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă e să compar cu anul trecut sau cu alti ani de care îmi tot reaminteste FB-ul acum sunt chiar foarte întarziați, dar da, sunt deja înfloriți. Azi am mai făcut poze unora, sunt aproape de inflorirea lor maximă.

      Ștergere
    2. PS: nu îi mai tai toamna, am pătin intr-un an cand au degerat destul de mult. Dar ăi tai primăvara devreme. În funcție de tufă pe unii îi las mai înalti e unii nu. Am un soi, nu știu denumirea, care face ramuri în fiecare an de aproape 6 m. Pe acesta mereu țin cont să-l tai cat mai mic.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!