luni, 22 mai 2023

Crin întârziat

 Acest crin l-am primit de la mama, acum câțiva ani. Eram destul de sceptică la început că mai pierdusem și alți crini primiți de la ea, în principiu pentru că n-am știut să-i îngrijesc. Dar pe acesta l-am primit cu indicația că trebuie ținut în casă iarna, chiar și în pauza pe care o face singur - îi cad toate frunzele de parcă s-ar usca. Dar primăvara era primul care înflorea, de altfel mai întâi îi apărea bobocul și abia apoi ceva frunze. Și uneori abia se trecea o floare cu 4-5 cupe că apărea alt boboc.

Verile și le petrece afară cu celelalte flori „călătoare” și se bucură de aer curat și umbră. Vara trecută  a făcut cunoștință cu Bella, sau mai bine zis cu colții Bellei și l-am găsit răsturnat și smotocit bine. Nu mi-am făcut speranțe mari, dar m-am bucurat când am văzut primele frunze noi. Era semn bun.

În primăvara asta însă ...nu a înflorit, de altfel nici nu-și mai pierduse frunzele. La curățenia de Paște nici nu mai credeam că va înflori, știind că îi fusese afectat ciclul vieții în vara trecută. L-am așezat în colț pe pervaz, la soare, dar cumva ascuns de draperie. Din casă nu prea îl vedeam bine. 

Eu nu ud florile în casă, nu intră în atribuțiile mele ci ale fetelor, așa că o perioadă și uitasem de el, dar stregând praful, l-am descoperit la timp, la capacitatea sa maximă de înflorire să mă pot bucura în voie de el. Acum am început să-l urmăresc, de curiozitate, oare o sa mai facă și al doilea boboc?

6 comentarii:

  1. De multe ori apare si al doilea. La mine anul asta insa au fost aproape simultan.
    Diferenta de vreo trei zile.
    Imi place culoarea maxim!
    😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan nu a apărut nimic, dar nu-i timpul trecut. Și mie îmi place culoarea enorm. Intr-o perioadă era culoarea mea preferată.

      Ștergere
  2. Eu vreau sa stiu daca e din cel care miroase sau nu :)))))).
    Deobicei cand vine vorba de crini... e primullucru pe care il intreb :)) - nu ca ar trece mirosul prin ecran.. slava Domnului, inca nu e cazul :))))
    De frumos e absolut superb. nu am mai vazut pana acum asa ceva.
    Pupici!

    ps: tin pumnii sa te bucure cu cat mai multe flori :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine u are miros absolut deloc. Probabil că dacă ar fi mirosit l-as fi depistat mai repede.
      Mai am doi mai mititei, albi, luați anul acesta din Dedeman, la reducere. Li se trecuseră florile și nu mai erau căutați. Eu i-am luat așa și unul din ei chiar a mai inflorit de doua ori.
      De câtiva ani, tot așa îmi cumpăr flori la ghiveci, de pe la florării sau magazine mari unde le dau la reducere cand li se trec florile.

      Ștergere
  3. o sa mai faca, de ce nu?! sunt flori relativ rezistente. Cu putina"iubire" din partea ta, va inflori din nou ♥
    Noi nu am avut in ghiveci. Luam doar fire taiate. Si rezista mai mult decat o luna! Superbe flori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigură că va inflori, măcar anul viitor dacă nu în acest an. Am văzut că sunt diferiți crinii de grădină față de cei la ghiveci.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!