- 150 ml ulei
- 100 ml borș
- 25g drojdie proaspătă
- 350-400g făină
- un praf sare
- 1 lingură coajă de lămâie rasă, vanilie sau apă de trandafiri
- rahat sau magiun petru umplutură
- zahăr pudră pentru pudrat
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul cu borșul, praful de sare , mirodeniile și drojdia dizolvată cu un strop de apă caldă.
Se adaugă făina până se obține un aluat un pic uleios și potrivit de tare
Se lasă la dospin aproximativ 30 minute.
Pe planșeta presărată cu făină se întinde aluatul și se taie triunghiuri nu foarte mari.
La baza triunghiului se pune umplutura și se rulează formând cornulețul.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute.
Cât sunt încă fierbinți se tăvălesc bine în zahăr pudră.
Poftă bună!
O reteta inedita! Niciodata nu am folosit bors la prajitura sau cornulete... Trebuue sa incerc 🤗
RăspundețiȘtergereUn start bun in primavara, draga Niko 😘🌷
Și eu am fost reticentă la prima încercare, dar borșul le dă frăgezimea necesară. Îmi place că nu e o rețetă costisitoare și relativ rapidă. Cel mau mult ia împachetatul cornulețelor. De obicei nou facem porție dublă.
ȘtergereUn start bun și la voi!
Uau Miha, ce bine arată, mulțumesc pentru rețetă!!
RăspundețiȘtergereCu plăcere!
ȘtergerePana si mie mi se pare simplu sa o fac! Multumesc Niko! O zi minunata!❤
RăspundețiȘtergereSpor la gătit!
ȘtergereCe pofta mi-ai facut! Cornuletele sunt spectaculoase.
RăspundețiȘtergereMulțumim!
ȘtergereCe bine arată! Nu am făcut niciodată cornulețe cu borș....am făcut cu untură 🙈.
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru rețetă, o voi încerca și eu. Mie imi plac cu dulceață de vișine...
Cu dulceață de vișine nu m mâncat. Cu gem de prune sau caise și nucă.
ȘtergereCornulete... :) Cand eram mica facea buni niste cornulete care aveau nuca macinata fin in compozitie si parca untura.Ideea e ca le facea atat de mici rulate.. cat sa zic.. cam 1/4 dintr-un cornulet normal (cum sunt acestea cu bors). Probabil le stii si tu - poate faceau bunicile? O ajutam si eu :))) Mie atunci nu mi se pareau asa mici cornuletele respective, pentru ca eram eu mica.. dar acum realizez ce mici erau :))).
RăspundețiȘtergereNu mai stiu daca am facut si noi cu bors (nu imi mai amintesc sigur - dar stiu ca avem o reteta printr-un caiet de-al lui Buni, ca am zarit-o in mai multe dati). Stiu ca faceam cu unt / untura. Ultima data am facut cu unt. Foarte fragede. Cu gem - de prune deobicei. Sau cu rahat ... (apropo, am vazut niste retete de rahat turcesc, de facut acasa, fara colorant articial si destul de ok in ceea ce priveste ingredientele).
Intodeauna mi s-a parut pe de-o parte dificiala rularea, pe de alta fascinanta (cand o facea Buni.. hahaha) la cornulete. Si.. daca atunci cand eram mica abia asteptam sa le punem in zahar pudra (facea buni la rasnita), acum daca e zahar pudra in zona mi se face efectiv rau - zaharul acesta alb... parca e sintetic (il mai toleram oarecum pe cel bio.). Cred insa ca as incerca sa le tavalesc prin cel brun. Ca este si aromat natural.
Dar v-au iesit fenomenal de faine cornuletele!! felicitari domnisoarei mari pentru bunatatile preparate :D!!
Pup!
Am o mătușă care este specialista familiei în prăjituri. Ea făcea cele mai multe prăjituri cam pentru toate evenimentele din familie. Și de la ea mâncam cornulețe tăvălite prin zahăr. Dar da, erau cu untură. Eu am un fel de dispozitiv rotund cu care pot tăia aluatul triunghiuri pentru a le rula, dar am descoperit că domnișoara mea preferă să taie cu mana dreptunghiuri pe care le împarte pe diagonală în triunghiuri și le rulează pe acelea.
ȘtergereMulțumim.