luni, 28 februarie 2022
Februarie la final
miercuri, 23 februarie 2022
marți, 22 februarie 2022
Mărțișor 8 : hârtie - link inscriere
Tema săptămânii : hârtie: realizarea de mărțișoare și felicitări folosind hârtia.
Orice felicitare care folosește doar hârtie și/sau carton se poate încadra aici. Inițial mă gândeam la felicitarile ”iris folding”,o altă tehnică pe care am îndrăgit-o cândva. Dar căutându-mi șabloanele pentru ele am descoperit cutia pentru felicitări decupate și-am zis că e cazul să o mai ”golesc”.
Tehnica de lucru aici e chiar foarte simplă, trebuie doar îndemanare în mânuirea cutterului.. Se desenează/printează pe carton șablonul dorit apoi se decupează. M-am obișnuit să decupez cu atenție astfel încăt să folosesc și partea decupată lupind-o pe un alt carton. Obțin astfel două felicitări.
Fantezie în roșu și alb - Red and white fantasy
Daca tot am descoperit în această săptămână tehnica Spirelli de realizare a felicitarilor, mi-a placut să mă joc cu ața și am mai făcut o felicitare. De această dată am folosit un singur șablon pe care am înfășurat mai multe straturi de ață.
If I still had discovered Spirelli's card technique this week, I enjoyed playing with it and made another greeting card. This time, I used a single pattern on which I wrapped several layers of thread.
Mărțișor și felicitare din fire - Mărțișor 7
Săptămâna trecută, a șaptea din calendarul mărțișorului, a avut ca temă realizarea de marțișoare și felicitări folosind fire/ațe. Tehnic vorbind și felicitările mele stitching card se puteau înscrie la categoria asta, dar așa cum sugeram și prin pozele de inspirație, m-am referit la felicitări în tehnica spirelli, a înfășurării firului în jurul unui șablon de carton.
Tehnica o știu de câțiva ani, dar nu am încercat-o până acum. Cumva mi s-a părut dificilă, poate si pentru că se găsesc greu șabloanele pentru înfășurarea aței. Trecând peste partea de printat și decupat cartonul, am ales model cu colți pentru ușurință la decupat, înfășurarea aței după model mi s-a părut extrem de simplă comparativ cu felicitarile cusute, desi ideea este asemanătoare. Parcă s-a terminat cam repede.
Pentru acest model am ales două șabloane asemanătoare, unul mai mic și altul mai mare, roșu și alb pe care am înfășurat ață albă și roșie pentru constrast. În mijloc am lipit o inimioară și am atașat și un mesaj pe care m-am jucat cu ața.
Pentru mărțișor am ales să fac varianta cu păpușele din ață albă și roșie. Sunt mulțumită de rezultat și cred că o să fac mai multe pentru a le dărui. Ce vreau să îmbunătățesc la ele este modelul de prindere. Cred ca ar fi mai frumos cu un inel metalic.
duminică, 20 februarie 2022
Si .... am inceput
joi, 17 februarie 2022
Locuințele viitorului - proiect școlar
Domnișoara cea mică a primit de la școală să realizeze împreună cu toată clasa o machetă a viitorului, cu ceea ce își imaginează ei că ar putea fi în viitor. Au primit un exemplu de bloc format din pietre pictate suprapuse și ...cam atât. Nu a fost desemnat niciun coordonator de proiecte, nici sarcini specifice nu s-au trasat pentru fiecare, iar eu cum sunt un colectiv cam dezbinat (o clasa a cincea formată din ce a rămas după formarea claselor de germană si intensiv engleză). În concluzie a făcut fiecare ce a vrut, cine și-a adus aminte. Tema a fost pentru săptămâna trecută, dar în ziua prezentării, a lipsit profesorul responsabil, astfel că azi copii speră să își poată prezenta creațiile. Așa mi-am adus aminte și eu că voiam să prezint lucrarea ei pe blog.
Deși am ajutat-o mai ales la folosirea pistolului cu silicon, majoritatea ideilor si execuțiilor sunt ale ei. Oscila între a face un bloc din pietre suprapuse ca cel prezentat de profesor ca model și o casă cu acoperiș cu plante. După ce i-am spus care ar fi diferența de greutate dacă va folosi pietrele, a ales a doua variantă.
Majoritatea materialelor folosite sunt reciclate. Blocul e făcut dintr-o cutie de napolitane întoarsă invers să nu mai trebuiască pictată sau imbrăcată în hărtie gri. Ferestrele sunt din coală colorată și desenată cu carioca. Pentru acoperiș și ușă folosit cartonul verde (tot partea din interior) a unei cutii de ciocolată.
Tot din carton de ambalaj (cred că de la un patent) a folosit partea gri să sugereze asfaltul din parcare.
Plantele de pe acoperiș sunt plante uscate fie adunate din curte fie din buchete de flori lăsate să se usuce. Gărdulețul ce delimitează curtea blocului este format din fructe de tuia.
I-am mai sugerat să pună panouri solare pe care le-a realizat singură reciclând o copertă de caiet : a tăiat dreptunghiuri pe care le-a pictat cu negru si cu o carioca aurie a desenat să semene cu panourile solare. Le-a lipit apoi pe felii din dopuri de plută pe acoperișul blocului să dea impresia de mobilitate.