sâmbătă, 27 aprilie 2024

Cutie depozitare șnururi tricotin

 Când am început să lucrez florile tricotin pentru subtema Șapte dintr-o lovitură, nu știam cât de lungi îmi trebuiau șururile pentru florile mele, așa că am ales să fac șnururi lungi din care să tai cât îmi este necesar. Automat, au început să se adune șnururi de diferite dimensiuni. Le-am stâns și eu într-o cutie de pantofi că să le țin adunate la îndemână. 

Și pentru că la Transformările creative din aprilie lucrăm cu ambalaje de carton, s-a potrivit perfect să decorez această cutie ca să aibă un asăect mai plăcut, mai ales că o țin undeva la vedere.

Prima idee de decorare a fost s-o îmbrac în pungi de cadou care nu mai puteau fi folosite ca atare, mi-am zis să reciclez pănă la capăt. Am ales pungile, una gri și una roz și m-am apucat de lucru. Am făcut poza cu materia primă, am desfăcut pungicle cu grijă să obțin cât mai mult material și surpriză - nu-mi ajungeau nici măcat împreună.

Pt că tot ce aveam de reciclat în materie de hârtie împachetat era doar cu motive de Crăciun mă găndisem s-o folosesc cu partea albă în exterior, dar pt că nu-mi prea plăcea ideea albului am ales în schimb un autocolant marmorat. Surprize și cu acesta, nu era destul de mare să îl folosesc dintr-o singură bucată. Am ales o cutie mare de pantofi pentru depozitarea șnururilor mele.


În final le-am folosit pe toate. pungile de împachetat pentru interior, autocolantul pentru exterior. Am desfăcut cutia și capacul și am lipit cu aracet pungile de cadou doar pe parțile vizibile la refacerea cutiei. Am folosit punga gri pentru bază și roz pentru capac. La capac am lipit astfel încat să ajungă și pe exteriorul acestuia.


Apoi am reasamblat cutia și capacul și am trecut la decorarea lor pe exteriror. Pentru capac am putut folosi autocolant dintr-o singură bucată, dar l-am taiat astfel încat să rămana o dungă roz pe exteriror. Pentru baza cutiei, am taiat porțiuni de autocolant potrivite să îmbrace doar lateralele.

Produsul finit îmi place extraordinar de mult. Tot ce aș mai schimva este un cecor pe capac care să îmi indice că e cutia cu tricotin, ceva în felul florii din primul colaj. E doar snur aranjat să arate ca o floare. Nu am lipit-o încă, momentan caut o soluție s-o pot acoperi, nu aș vrea să se umple de praf. Totodată mi-aș dori să pot și stivui cutia fără să stric aflarea de pe capac.



6 comentarii:

  1. Vai ce idee faina !! Super a iesit. Asa am eu cateva poze la materiale pe care voiam sa le folosesc si am ajuns sa fac cu totul altceva. Culmea este ca am patit sin invers sa pozez materia prima sa nu se salveze sa o folosesc si supriza :))).
    Imi place insa cum ai reusit sa folosesti tot si sa iasa asa bine. Daca ai vreun ambalaj de plastic (stiu ca acum multe lucruri vin ambalate in plastic) ceva care sa aiba forma de tavita, cumva, cred ca ar merge la fix de atasat pe capac (pentru a feri de praf).
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ceva de genul unei tăvițe ma gândeam și eu. Sa vad dacă găsesc ceva pe aceeași mărime

      Ștergere
  2. Imi place ideea, ca acum le-am prins de o perdea cu un clestisor...
    O sa ma gandesc. Multumesc, Niko! O saptamana cu spor!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema e că le-am depozitat în cutie și acolo au rămas. E musai să fac ceva cu toate acele șnururi.

      Ștergere
  3. Hârtia marmorata îi conferă un aspect ultra elegant! 😍 Îmi place foarte mult cum ai transformat cutia intr-o caseta eleganta!
    💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am descoperit acel autocaln în facultate cand ne personalizam noi mapele de scris să le recunoastem repede și să fie ...altfel. De atunci am tot apelat la ea să decorez cutii în care am depozitat diverse.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!