luni, 20 noiembrie 2023

După prima brumă...

 Da, noaptea trecută a apărut prima brumă pe anul acesta. S-a dus repede încă de la primele ore ale dimineții, dar a lăsat urmări, mai ales asupra copacilor pe care i-a dezgolit de frunzele îngălbenite. Nucul meu cel falnic a așternut de data aceasta un covor gros de frunze la poalele sale. Și eu tocmai ce mă bucurasem de curățenia ce-o făcusem ieri acolo.




11 comentarii:

  1. Bruma te-a ajutat! :))) A zis sa iti usureze munca putin, nu?
    Pe mine bruma ma duce cu gandul la zilele cand mergeam la scoala, dis de dimineata, ca intram la 7.30. Si era totul acoperit cu alb si noi mergeam in uniforma (ma rog, cu pantalonasii de lana si pulover.. dar aveam uniformele). Ce frumos era. Frig, dar frumos.. :)
    Totusi, cu toata bruma aia... frunzele cadeau, iarba ingheta... scaietii rezistau si de toate se prindeau.. hahaha:)
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa... m-a ajutat să fac mișcare nu, că frunzele acelea trebuie iar adunate cu prima ocazie.

      Ștergere
  2. Cred că am văzut prima brumă de vreo trei săptămâni. După multe brume și lapoviță, încă mai sunt frunze in pomi. Ai ce aduna după nucul ăla!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta a fost cel mai prietenos, că ni le-a servit așa, doar în două trei tranșe ( la frunze mă refer). Anii trecuți stăteam sâmbătă de sâmbătă să adunam frunzle și să sortăm nucile.

      Ștergere
  3. am constata ca în Sibiu era toamna, la mine acasa este înca totul verde. Probabil dupa prima bruma, vor cadea si la noi frunzele... Ciudata toamna ásta!
    Frumoase pozele tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte ciudata, într-adevar. I-am simtit începuturile încă din august dar cred că se va intinde pănă în decembrie, care deja bate la usăă.

      Ștergere
  4. Chiar asa desfrunzit, tot frumos arata!
    Imi pace ca se vede casuta insorita! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh! Abia acum isi pierde nucul frunzele?! Nucii din apropierea blocului si le-au pierdut cam pe toate in octombrie... Hm. E adevarat ca au smotocit unii pomii (apoi ne vindeau "nuci verzi" la coltul blocului) dar, totusi... Era covor de frunze! Am adunat cateva, pentru ca erau galbene, dar dupa ce s-au uscat de tot au devenit maronii din "aurii").
    E ceva de munca, dar covorul de langa casa arata frumos. 😊

    RăspundețiȘtergere
  6. Nucul meu nu a facut nuci anul acesta, decat cateva, vreo 5-6, nu stiu ce s-a intamplat. Frumoase pozele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce curte frumoasa și ce căsuța cu gust!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!