luni, 19 iunie 2023

Zeii Egiptului - Citate favorite (22)

  

Zeii Egiptului (Gods of Egypt) este un film fantastic de aventură regizat în 2016 de Alex Proyas. Din distribuție fac parte Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites.

Descrierea oferită de cinemagia nu mi se pare tocmai corectă, dar filmul pe care l-am văzut sâmbătă seara, mie mi-a plăcut prin intrigă, prin efectele special și prin câteva replici care mie mi s-au părut deosebite.

În vremuri de mult apuse, zeii trăiau printre oameni în egipt, deosemindu-se de muritorii de rând prin înălțimea mult mai mare și prin faptul că prin venele lor curge aur. De asemenea, fiecare dintre ei are darul primit de la Zeul soarelui, Ra, de a se transforma într-o anumită bestie.

Intriga începe când zeul Osiris, regele Egiptului, vrea să-l încoroneze pe fiiul său, Horus, ca rege în locul său. Momentul încoronării este întrerupt de Seth, fratele lui Osiris, care printr-un truc își cheamă armata în mijlocul mulțimii adunate la încoronare și astfel reușește să-l omoare pe Osiris. Horus încearcă să-și răzbune pe loc tatăl, dar bine-nțeles este înfrânt și Seth îi scoate ochii. L-ar fi ucis, dacă nu ar fi intervenit sacrificiul zeiței iubirii.

Un tânăr hoț, îndrăgostit de o sclavă ce credea forte mult în zei este îndemnat de aceasta să fură unul din ochi lui Horus și pleacă în căutarea acestuia pentru a-i reda vederea și pentru a-l determina să salveze Egiptul de sub dominație nefastă a lui Seth.

Replici care mi-au plăcut în film:

„...nu trebuie să vă îndoiți niciodată de cel ce luptă pentru singurul lucru ce are o putere comparabilă cu cea a zeilor: iubirea”

”Satisfacția voastră valorează mai mult decât aurul”

” asta e destul cât să mă tem și de umbra mea”

„-Vrei o recompensă, cred. Aur?
-Aurul îl pot fura”

„Suntem mulți proști pe lume. Tu îi intreci pe toți”

„Nu te mai lăuda atât! Du-te și apără-ți supușii”

„-Ce zeu aș fi? Al prostiei?
-Al imposibiului!”

Vă las să descoperiți singuri cine și în ce context a spus cele de mai sus. Vă las de asemenea și trailerul cu traducere, poate vă convinge să vedeți filmul, dacă nu ați făcut-o până acum:




Postarea participă la ”Jocul de luni” 
ce constă în redarea unor Citate favorite
joc găzduit acum de Suzana.

6 comentarii:

  1. Foarte interesant! Citatele mi au placut mult.
    Voi cauta si eu filmul. Multumesc oentru recomandare 😘🤗
    Pupici. Un start bun in Vara! 🌞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a trezit interesul. Mie mi s-a părut destul de educativ, lăsând la o parte toate poveștile despre zei, sunt lucruri din care poți învăța destule.
      Concediu plăcut!

      Ștergere
  2. This is Sparta??? A recidivat in rol de rau? OH..
    (nu ca as fi vazut 300 in afara de trailer si ceva secvente.. de fapt din seria asta de filme am vazut doar Troia pentru ca avea Ralu dvd-ul si a fost inevitabil sa nu il vad, pana la urma.. hahaha).
    Interesant... :) Ma bucur ca ne-ai povestit.
    puupici 💟

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt în ceață totală. Nu știu despre ce vorbești, dar e normal cp eu cu filmele....

      Ștergere
    2. Gerard Butler... era eroul din 300 (filmul) si ma amuzam ca aici e personajul negativ..
      (nu ca as fi vazut 300... dar la cata nebunie a fost atunci cu filmul, macar asa cateva secvente tot am prins).
      :D

      Ștergere
    3. Acum am înțeles, merci.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!