miercuri, 28 iunie 2023

Flori de castan comestibil - MFC(66)

 







 Pozele sunt din arhiva personală

Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, inițiat și găzduit de Carmen 

Mulțumesc, Suzana pentru descoperirea acestui joc.

12 comentarii:

  1. Nu am văzut castan comestibil și cumva mă așteptam să arate asemănător cu celălalt, a fost o surpriză!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că sunt mai multe soiuri de castan comestibil din ceea ce am văzut pe net, sunt și unii cu floarea aia clasică. Ce am eu în curte are florile astea.

      Ștergere
  2. Ce interesant!! Nu ma asteptam sa fie atat de diferit de cel necomestibil :O. Mie imi plac mult florile castanului necomestibil. :)) Imi amintesc si acum cu cata uimire am descoperit ca nu sunt doar albe..
    Happy ww :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mă așteptam la o așa diferență.
      Happy WW!

      Ștergere
  3. Am copilărit în apropiere (cca 30 km) de zona din Maramureș unde cresc natural castani comestibili, însă nu i-am văzut niciodată. Din câte am auzit, au încercat mulți să cultive acel soi și în alte locuri, dar nu au dat rezultate. Înfloreau, dar nu legau rod.
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am auzit prima dată de castani comestibili abia prin facultate când am mâncat de la o colegă de cămin. Dar atunci mi-au plăcut și apoi am descoperit piureul de castane după care sunt topită. Trebuia să am și eu așa că m-am grăbit să-l iau când l-am găsit în magazin. Fructe a făcut și anul trecut, vreo 4-5 castane. Am ratat atunci florile lui, sau poate că le-am văzut, dar nu le-am remarcat ca flori fiind puține. Anul acesta e plin de flori. Văm vedea la toamnă și câte fructe se vor face.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!