marți, 27 iunie 2023

Meniu de dietă - Kilokick

 De o săptămână am început sub supraveghere medicală o dietă ce ar trebui să mă ajute să mai scap de kilogramele în plus. La prima vedere mi s-a părut destul de ușor, dar odată început, am descoperit că nu e chiar atât de simplu. Singurul lucru care m-a făcut să merg înainte cu toate restricțiile primelor zile a fost că săptămânal dieta se ajustează în funcție de necesitățile persoanei în cauză. Doar prima săptămână e oarecum cumva la fel la toată lumea.

Ținând cont de restricțiile pe care lea aveam, am descoprit că rețeta de slăbit a lui Carmen, Kilokick, are ingrediente care îmi sunt permise, deci trebuia s-o încerc. După vreo trei zile de căutări prin magazine după brânza quark, căutări ce n-au avut succes, am decis să înlocuiesc quarkul cu o altă brânză cremoasă ce mi-este permisă, mai precis Făgăraș, de la Pilos.

Citind pe telefon repede și cumva în diagonală, adevărul e că mi-era și foarte foame în acel moment, pur și simplu am „mâncat” lămâia din lista de ingrediente. Acum mă gândesc că oricum a fost ok fără sucul de lămâie, gastrita mea nu se împacă deloc cu lămâia. Și nici îndulcitor nu folosesc, prin urmare am rămas doar cu două ingrediente:



Instrumentul din poza de mai sus, se dorește a fi un separator de gălbenuș, de la Tupperware. Din păcate e bun doar de bibelou sau poate pentru ouă de prepeliță, că până separ un ou cu el, prin metoda clasică faci deja vreo 5 cu mâna. Din păcate pentru el, o să ajungă la reciclat.
Am bătutu bine albușurile:


Am adăugat brânza și am amestecat încet cu o spatulă:


În final am obținut aproximativ 300 grame de kilokick pe care l-am împărțit în două porții (eu am voie doar un ou pe zi). O porție am păstrat-o pentru masa respectivă, cealaltă am băgat-o la congelator.


Mai rămânea să mă ocup de gălbenușuri. Le-am amestecat bine cu iaurt de băut: 


Și am încercat să fac un fel de clătite din ele. Din păcate nu prea a ieșit, nu avea ce să le lege, 


Am obținut un fel de pastă de omletă pe care am împărțit-o tot în două, o porție a mers la frigider, cealaltă în farfurie lângă niște roșii cherry.



Când m-am așezat la masă mi-am mai adăugat și nișe frunze de lăptucă pe post de pâine. Porția de kilokick am servit-o ca pe un desert. Chiar numai din cele două ingrediente, a fost destul de bună.


Azi am vrut să repet experiența cu porțiile puse deoparte de ieri. Pasta aceea de omletă, chiar așa rece din frigider a fost foarte bună. Kilokick, în schimb, de la congelator nu putea fi mâncat. L-am lăsat vreo oră în frigider să se mai înmoaie, fără prea mult succes. Am băgat în el blenderul ca să sparg acele de gheață formate, dar tot a mai trebuit sa-l frec cu lingura ca să-l pot mânca. Varianta asta de la congelator nu mi s-a mai părut la fel de bună ca cea de ieri.

 


Nu am încercat încă varianta la cuptor, dar va urma cât de curând, mai ales că vreau să încerc ceva din gălbenușul de ou, brânză de vaci, și fructe. 

Dacă are efect, nu știu și nici nu pot spune în condițiile în care eu urmez o anumită dietă pe lângă acest kilokick. Probail pentru cineva care nu are atâtea restricții ca mine, poate înlocui cu succes o masă.

7 comentarii:

  1. Nici eu nu am găsit brânză quark, Fagarasul nu prea mă atrage. M-am gândit și eu să încerc, dar am renunțat dacă nu am găsit quark.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu eram fan brănzică Făgăraș, dar am luat acum din Lidl, cea de la Pilos și chiar are gust bun. Cred că și eu aș fi renunțat dacă nu o descopeream pe aceasta.

      Ștergere
  2. Ce bine ca poti manca salata... :D si mie imi placea tare mult. Mai ales cea creata... yum.
    Mi se pare foarte interesant cat de relativ este totul. Desigur ca sunt bune si statisticile, asa orientativ, dar ... lucrurile sunt destul de relative in general.
    Uite ca mi-ai dat o idee... m-am tot gandit daca sa povestesc, sau nu.. dar cred ca o sa o fac pana la urma in fila 15 din jurnal. Despre IMC, printre altele, despre ingrasat / slabit. Cateva observatii interesante, nimic altceva, ca idee. :)
    Poate vei nota si tu pe parcursul calatoriei in care inteleg ca ai pornit (si iti doresc mult spor sa ai :*) cateva observatii.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am fost niciodată interesată de acel indice, nu stiu nici măcar cum se calculează, tot ce stiu e că la mine niciodată nu a arătat ceva bun.

      Ștergere
  3. Ați încercat postul intermitent? Eu - deși nu aveam multe kg în plus, îl practic de un an, timp în care am slăbit 11 kg. Pot să spun că mi-a devenit un mod de viață, ma simt perfect și am slăbit fără efort și fără restricții alimentare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postul intermintent este ceva cu care nu sunt tocmai de acord, deși probabil cine mi-a povestit despre el nu l-a îneles nici el bine. În plus nite probleme medicale mă împiedică adoptarea unui astfel de stil de viață.

      Ștergere
  4. Într-adevăr, problemele medicale pot fi o piedică. Postul intermitent face mult bine, cu condiția practicării corecte. Nu întru în amănunte, s-au scris tutoriale destule pe internet, probabil nu toate adecvate. În Esență, nu există dietă perfecta și la capătul căreia (după întrerupere, mă refer) să nu revină kg, de multe ori cu dobândă. Pentru ca nu poți ține o dieta a la long. Pe când versatilitatea acestui post îți permite să-ți alegi intervalele orare de practicare a lui plus lipsa de restricții alimentare. Există desigur nuanțe. Dacă trebuie să slăbești multe kg plus probleme de sănătate cronice, e bine de consultat un medic.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!