marți, 20 iunie 2023

Dulceață de merișoare de miere.

 

Merișorul de miere este una din descoperirile din ultimii ani.  Am povestit despre el aici. Din fructele culese în acest an am făcut o plăcintă după o rețetă de pe gardul viu comestibil la care am folosit 350 g merișoare. Am mai dat unei prietene vreo jumătate de kg și tot am rămas cu 3 kg de fructe pe care le-am transformat în dulceață. Nu am respectat exact rețeta de pe site, mi s-a părut mult prea mult zahăr, așa că am adaptat-o pentru mine și tot mi se pare că a ieșit prea dulce.

Ingrediente:

3 kg merișoare de miere
1,5kg zahăr (dar data viitoare voi pune cred că doar 1kg)
sucul de la o lămâie
200-300 ml apă

Mod de preparare.

Am ales fructele de codițe și le-am spălat sub jetul de apă.
Le-am pus într-o cratiță cu zahărul și sucul de lămâie. Le-am lăsat vreo 3-4 ore să-și lase suc propriu și apoi le-am pus la fiert.


  

Numai că siropul ajunge să se lege iar fructele nu par a fierte. Din acest motiv am adăugat 200-300 ml apă și le-am fiert mai mult. 

 

Când le puteți în borcane, trebuie să aveți grijă să adăugați și lichid astfel încât toate fructele să fie acoperite.


2 comentarii:

  1. Ah ce tare! Si eu cred ca as merge cu 3 kg fruct - 1 kg zahar. Incearca sa faci cu zahar brun, cred ca poti scadea si mai mult cantitatea (sub un kg). Arata minunat! Asa pun si eu cand fac gem de fructe si lichid ca sa fie uniform. Yum!! :D Sa va bucurati de bunatatile pregatite !!
    puupici 💟

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un soi de fruct cu care trebuie să experimentez mai mult pănă găsesc excat doza potrivită.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!